20. juni 2022

Flotte resultater i U-eliten

Både U17 og U15 vandt i Brøndby i weekenden – U17 endda med hele 3-0, hvor Sebastian Biller Mikkelsen scorede til 1-0. Også U14 sejrede mod Randers, mens U13 delte med Horsens.

U17: Brøndby IF – Silkeborg 0-3 (0-3)
Mål SIF: Biller, Gustav, Oskar

– Det var sæsonens sidste kamp, og vi fik sat et meget flot punktum mod det mest formstærke hold i rækken – de kom til kampen med en målscore på 23-3 i de seneste fire kampe. Vi blev da også trykket godt og grundigt i bund de første 15 minutter. Herfra begyndte Brøndbys pres og genpres at miste lidt pondus, og vi fandt fint fodfæste. Især var vi skarpe i det direkte pasningsspil og skabte flere gode tilbud. Det lykkedes os heldigvis at udnytte tre af dem til mål via flotte individuelle aktioner og relationelt god forståelse, og derfor stod der 3-0 til os ved pausen. 2. halvleg blev en lidt hård omgang, og Brøndby pressede på, men vi var gode i det defensive spil og spillede med stor vilje til at ofre os for sidemanden. Selvom Brøndby af flere omgange var nærgående, lykkedes det os at holde stand. Midtvejs i halvlegen begyndte vi igen at true Brøndbys mål og havde nogle gode tilbud for yderligere mål. Det var et flot punktum af denne U17 årgang, og man kunne som træner kun være stolt over spillernes indsats, siger en tilfreds U17-cheftræner, Casper Røjkjær.

U15: Brøndby IF – Silkeborg IF 1-2 (0-2)
Mål SIF: William Kirk (straffe), William Pedersen

– Vi var fast besluttet på, at vi skulle slutte en flot sæson af med en god præstation, hvor resultatet forhåbentlig ville følge med. Vi lykkedes med begge dele, og jeg synes, at den samlede præstation var rigtig solid, hvor 1. halvleg var noget af det bedste, vi har præsteret i hele sæsonen – også når vi tager i betragtning, at vi mødte et stærkt hold, som havde vundet 10 ud af forårets 13 kampe. Brøndby havde svært ved at sætte deres pres, og vi byggede op via gode variationer og med meget bevægelse foran bolden. Simon Stüker fik et straffespark efter en god spilvending og et gennembrud i højre, og straffesparket eksekverede William Kirk sikkert. Vi fortsatte med at være stærkest på bolden, og sekundet før pausen spillede William Faber i dybden til William Pedersen, som kunne udbygge til 2-0, siger U15-træner Peter Ager og fortsætter.

– 2. halvleg var ikke helt så suveræn, og vi var ikke helt så omhyggelige i vores boldomgang. Brøndby gjorde det med lidt mere power og aggressivitet sværere for os, men vi havde i perioder alligevel gode tegninger i vores spil. Brøndby reducerede få minutter før slutfløjt efter lidt tilfældigt duelspil i vores felt, hvor vi forinden ikke fik afvist et hjørnespark. Inden da havde Jonathan hevet et par rigtig gode redninger op, mens vi også havde flere store tilbud – og i sidste minut brændte en stor chance alene med keeperen. Drengene fightede 2-1 hjem, og det var i min optik fuldt fortjent. Vi spillede med en klar tydelighed og stor energi, og når vi tabte bolden, var vores reaktioner til efterlevelse for fremtidige kampe. Det var fedt at slutte sådan af med en præstation, hvor mange bød sig godt til, og hvor vi spillede hele 2. halvleg med fire U14-spillere. Det var en stærk afslutning på en god sæson, hvor vi endte på en delt 4. plads i tabellen sammen med FCM, som dog endte på en bedre målscore. Undervejs formåede vi at slå 10 ud af 13 hold i U15 Ligaen inkl. FC Nordsjælland, som vandt rækken. Derudover var sejren i pokalturneringen naturligvis også et højdepunkt, og det er en flok drenge, der går på en velfortjent sommerferie, slutter Peter Ager.

U14: Silkeborg IF – Randers Freja 2-0 (1-0)
Mål SIF: Carl-Gustav Elmose og August Skyttehave

– Vi fik forleden lukket sæsonen med en sejr efter 70 minutters ujævnt spil mod gæsterne fra Randers. Vi skulle bruge lidt tid til at finde løsninger mod et højt og massivt Randers-pres, men blev dog midtvejs i 1. halvleg mere komfortable i det – bl.a. ved at finde en bedre timing i at finde positioner længere fremme i banen i rette tid. Føringsmålet til 1-0 kom efter et tålmodigt angreb, hvor vi med boldbesiddelse højt i banen skaffede os en fri afslutning på kanten af feltet til Carl-Gustav Elmose. Muligheden udnyttede “CG” til på flot vis af sparke bolden op i modsatte målhjørne. Målet gav os en lang periode med fin kontrol på kampen. Dog var Randers også tæt på scoring i et par tilfælde med skud fra distancen – bl.a. et skud på overliggeren. Det store billede var dog, at vi havde et fornuftigt tag på kampen, som vi tog med langt ind i 2. halvleg. Dog uden at kunne omsætte et overtag på bolden til helt åbne målchancer. Og da trætheden syntes at indtræffe mod slutningen, kæmpede Randers sig fint tilbage i kampen, uden at det udmøntede sig i store tilbud til gæsterne. Vi sluttede kampen i overtal pga. et gult kort til en Randers-spiller, og det lykkedes os at sætte et fint SIF-angreb sammen startende helt nede fra bagkæden, hvor Andreas Midtgaard med en følt dybdebold sendte Frederik Bunten alene med målmanden. Bunten trillede dog uselvisk bolden til siden, hvor August Skyttehave satte punktum på både sæsonen og kampen med scoringen til 2-0. Nu venter en tiltrængt sommerferie lige om hjørnet, inden “oprykningen” til den landsdækkende U15 Liga venter på drengene, lyder det fra U14-træner Peder Henriksen.

U13: Silkeborg IF – Horsens: 3-3 (1-1)
Mål SIF: Frederik Ibsen, Mads Jørgensen, Jibril Dezkam

– I dag var en afgørende kamp for sæsonen. En sejr og vi vandt rækken, uafgjort og vi blev nr. 2 eller et nederlag, og vi endte som 3’er. Vi lagde godt ud med et højt pres og en masse gode positioner med bolden. Vi spillede os godt forbi Horsens, men havde også noget individuel kvalitet, som gjorde, at vi så gode ud med bolden centralt på banen. Vi kom til gode chancer og fik sat spillet godt op, mens Horsens spillede lange bolde og omstillinger, som vi havde svært ved at håndtere. Vi scorede på er straffespark af Frederik Ibsen og så gode ud, men Horsens udnyttede et stort bagrum og scorede på en gave fra os, siger U13-træner Nick Sønderskov Hansen og fortsætter.

– I 2. halvleg fortsætter vi presset og spiller os til flere store chancer. Vi scorer på et flot spil med god boldomgang af Mads Jørgensen, men igen kort tid efter scorer Horsens på, at vi ikke er ambitiøse nok i at forsvare ude foran eller i eget felt. Jibril Dezkam scorer på et direkte frispark, og vi fortsætter med at vade i chancer. Men igen lægger Horsens pres på, og via en andenbold ude foran feltet får vi ikke clearet eller skubbet hurtigt nok ud – og Horsens scorer på et langskud til 3-3. Vi er skuffet over resultatet, og “i dag vandt fodbolden ikke, den tabte!”. Derudover er jeg skuffet over spillernes indstilling til at kode en modstander, der KUN sparker langt fra den samme stopper hele kampen. Vi er gode med bolden og er klasser bedre som hold og individuelt end vores modstander, men vi går ikke nok op i at forsvare på det, som modstanderne er gode til. Men en flot sæson med flotte resultater – og en flot udvikling af årgang 2009, som virkelig har taget nogle flotte skridt sæsonen igennem, slutter U13-træner Nick Sønderskov Hansen.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 21.07. kl. 14.00
Scroll til toppen