24. november 2013

Flinta funklede i Fredericia

SIF vandt sin tredje sejr i træk, da det blev 2-0 i Fredericia. Dennis Flinta scorede begge SIFernes mål.

Med Dennis Flinta som den helt store profil og dobbelt målscorer vandt SIF søndag eftermiddag 2-0 over Fredericia på Monjasa Park. På en smuk, men iskold november-dag gjorde SIFerne det ikke sværere, end det er, og på et svært underlag havde SIF klassen i de afgørende situationer. Tre sejre i træk, en placering på tredjepladsen og den sjette kamp i træk uden nederlag vidner om at SIF for alvor har fundet formen i efterårets afslutning.

Hos SIF var Nicolaj Ritter tilbage på positionen som venstre back efter sin karantænedag for en uge siden mod Vendsyssel. Efter sit gode indhop for en uge siden havde Adeola Runsewe fået en startplads, og Daniel A. Pedersen indtog rollen som bølgebryder centralt foran tremandsforsvaret. Det var den plads, Nicolaj Køhlert bestred mod Vendsyssel, men han var slet ikke med i bussen til Fredericia, idet en fodskade pådraget under træning i ugens løb mod forventning ikke var helet. Det gav plads i truppen til unge Robert Skov.

I en chancefattig 1. halvleg indledte de silkeborgensiske gæster kampen bedst med mest boldbesiddelse og initiativ uden at det dog kom til store chancer. Hjemmeholdet åd sig langsomt ind i kampen og havde en god periode midtvejs i halvlegen med optræk til et par gode chancer. Største tilbud faldt til Abubakar Yakubu, der i det 23. minut erobrede bolden fra Daniel A. Pedersen. Fredericia-spillerens forsøg blev dog klaret i sikker stil af Kasper Jensen.

1-0 til SIF
Spillet på det ujævne underlag på Monjasa Park blev som oftest for langsomt, og dermed var det dødboldene, der blev farligst. Efter et par nærgående hjørnespark fra Fredericias side fik SIF frispark midt på Fredericias banehalvdel. Emil Scheel lagde bolden ind i feltet, hvor Dennis Flinta efter en ripost dukkede op og vandret i luften sendte den i nettet til 1-0 føring til SIF.

Få minutter senere kom Sune Kiilerich uheldigt afsted i en nærkamp og måtte bæres fra banen på en båre med noget, der lignede en alvorlig knæskade. Han blev erstattet af Simon Jakobsen.

Halvlegen sluttede med en stor hovedstødschance til Christian Holst, der på Nicolaj Ritters indlæg headede lige forbi.

Flinta med sit andet mål
Fra 2. halvlegs start fastholdt SIF initiativet og sad mest på bolden. Morten Beck havde et skudforsøg – godt spillet fri i dybden af Emil Scheel – men Fredericia-keeper Jakob Køhler Hansen klarede forsøget. Fredericia blev aldrig for alvor farlig, selv om hjemmeholdet forsøgte at mobilisere et pres, og så skulle der endnu en standardsituation til for at skubbe kampen videre. Jesper Mikkelsen lagde et frispark ind i panden på Dennis Flinta, der med sit andet mål i kampen og sit fjerde i sæsonen bragte SIF på 2-0.

Jeppe Illum havde kort forinden erstattet Christian Holst, og kampbilledet var rimeligt entydigt i resten af kampen. Fredericia forsøgte at mobilisere en modoffensiv og kom også til et par kvalificerede forsøg, bl.a. ved Jesper Christiansen, der sparkede et frispark på overliggeren med seks minutter igen mens SIFerne lurede på de hurtige omstillinger med Runsewes hurtighed som et væsentligt aktiv. Med otte minutter igen blev Christian Sørensen skiftet ind i stedet for Emil Scheel, og herfra kørte SIF kampen hjem på cruisecontrol.