28. oktober 2017

SIF fandt aldrig rytmen i Helsingør

Det blev aldrig SIF’s kamp lørdag eftermiddag i Helsingør. En meget sløj start betød 2-0 til Helsingør efter 15 minutter, og på en tung efterårsbane i Nordsjælland formåede SIF aldrig at finde den spillemæssige rytme. Fejl kostede i indledningen, og i resten af kampen evnede SIF ikke at spille sig frem til åbne chancer, og dermed kunne Helsingør trække sig tilbage med en sejr på 2-0 efter seks nederlag i træk.

Peter Sørensen rådede  igen over Sammy Skytte, der var tilbage fra karantæne. Han gled ind på den centrale midtbane sammen med Ibrahim Moro. Til gengæld måtte SIF-manageren undvære Mate Vatsadze i front, da  han pådrog sig en forstrækning i baglåret to dage før kamp. Det gav Gustaf Nilsson chancen helt på top.

SIF indledte kampen usikkert, og Helsingør pressede godt på og spillede sig frem til en flok hjørnespark. Allerede i det 8. minut kom hjemmeholdet i front. Jens Martin Gammelby kiksede sit afspil, og Adnan Mohammad stjal bolden, trak på tværs og sparkede bolden fladt i nettet tæt op ad den ene opstander.

Ingen rytme – og 2-0
SIF havde åbenlyst svært ved at finde rytmen, og usikkerheden forplantede sig. Det blev 2-0 på en udsparksfejl af Thomas Nørgaard, der sende en clearing i fødderne på Nicolas Mortensen. FC Helsingør-angriberen trykkede resolut af, inden Nørgaard var kommet på plads, og så var hjemmeholdet foran med to mål.

Nu handlede det om at få ædt sig ind i kampen fra SIF’ side. Kampens første skudchance til SIF kom i det 23. minut, da Davit Skhirtladze sparkede fladt mod mål – og lige forbi. Et signal om, at SIF var på vej i den rigtige retning. Det lykkedes SIF at lægge et godt pres på Helsingør, og et par gode aktioner af Robert Skov kunne have givet reducering. Helsingør viste også farlighed, en fri Adhan Mohammad hamrede bolden højt over mål i en situation, hvor det nemt kunne være blevet 3-0.

Plads til forbedringer
SIF fik aldrig greb om hverken spil eller kamp i 1. halvleg, og da spillerne gik til pause var det for SIF’s side i bevidsthed om, at der var plads til forbedringer.

I pausen reagerede Peter Sørensen ved at tage Sammy Skytte ud og erstatte ham med Casper Sloth på den centrale midtbane.SIF kom langt bedre ud til 2. halvleg end til 1.,og i det 50. minut spillede Robert Skov bolden dybt til Davit Skhirtladze i feltet. Georgieren spillede fladt ind foran mål, hvor en clearing for næsen af Gustaf Nilsson forhindrede reduceringen.

Helsingør kom bedre med, og for at skabe nyt momentum for SIF skiftede Peter Sørensen Jeppe Okkels ind efter en time. Han erstattede Marc Rochester. Også Mikkel Vendelbo kom på banen i stedet for Sikosek, men SIF havde stadig svært ved at spille sig frem til chancer. Tættest på var Robert Skov med en halvkikset flugter tæt udner mål med seks minutter igen, men Helsingør-målmand Mikkel Bruhn kunne relativt nemt samle bolden op.

SIF spiller igen på fredag, hvor AC Horsens kommer på besøg på JYSK park. Der er kampstart kl. 20.15.

Alka Superligaen, 14. runde, lørdag den 28. oktober kl. 16.00 på Helsingør Stadion:
FC Helsingør – Silkeborg IF 2-0 (2-0)
Mål: 1-0 Adnan Mohammad (8.), 2-0 Nicolas Mortensen (15.)
Advarsler: Chrisitan Køhler, FCH, Jens Martin Gammelby, Gregor Sikosek, Casper Sloth, Ibrahim Moro, SIF.
Tilskuere: 1.159
FC Helsingør (3-4-3): Mikkel Bruhn – Daniel Jørgensen, Søren Henriksen, Mathias Johannsen – Ricki Olsen, Christian Køhler, Mikkel Basse, Adnan Mohammad (83.: Frederik Bay) – Patrick Olsen, Nicolas Mortensen, Matheus Leira (81.: Jonas Henriksen).
Cheftræner Christian Lønstrup.
Silkeborg IF (4-2-3-1): Thomas Nørgaard – Jens Martin Gammelby, Tobias Salquist, Simon Jakobsen, Gregor Sikosek (83.: Mikkel Vendelbo) – Sammy Skytte (46.: Casper Sloth), Ibrahim Moro – Robert Skov, Davit Skhirtladze, Marc Rochester Sørensen (61.: Jeppe Okkels) – Gustaf Nilsson.
Manager: Peter Sørensen.