16. august 2022

En velorganiseret og rutineret modstander

SIFs cheftræner Kent Nielsen glæder sig til den store playoff-kamp i Finland, hvor modstanderen fra HJK Helsinki venter torsdag aften.

– For det første må vi sige, at det bliver en stor dag for os alle sammen – for truppen, staben, klubben og hele byen. Det er fantastisk at have kvalificeret os til sådan en opgave, og selvfølgelig er det en opgave, der kan løses. Men man skal også være klar over, at det kræver rigtig meget for at lykkes. Vi har naturligvis studeret finnerne grundigt, og det er en disciplineret modstander, der er velorganiserede, meget rutinerede og svære at fange i ubalance. Samtidig har de mange dygtige spillere over hele banen, og de er gode til at sende hurtige omstillinger afsted. Især udmærker de sig med wingbacks med indlæg på højt niveau og en stærk angriber, der fungerer som en solid opspilsstation, men over hele linjen har de kvalitet, og vi skal lykkes på mange parametre, siger Kent Nielsen efter tirsdagens formiddagstræning.

Onsdag morgen rejser han med en trup på 22 spillere til Helsinki, hvor der onsdag aften trænes på kampbanen på Bolt Arena præcis et døgn inden kickoff. Og her vil tilgangen fra hans hold være tæt på den samme som normalt i de hjemlige kampe.

– Vi er på mange måder et ubekymret hold, der spiller med stor risiko, men vi er også godt klar over, at der kræves omtanke på den her scene. Så der skal vi finde den rette balance uden at gå på kompromis med vores DNA, og vi skal også huske tålmodighed og være klar over, at det her afgøres over to kampe. Det kan give et andet mindset end i Superligaen, for der er ingen grund til at gå i panik, hvis vi fx er nede med 1-0. Der er også en returkamp, så der vil vi være opmærksomme på at dosere det her med, hvornår vi skal satse, og hvornår vi skal afsikre. Men når dét er sagt, så har vi en identitet, som vi holder fast i og går til kampen med. Og vi glæder os, slutter cheftræneren.

 

 

 

 

 

.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen