9. august 2019

El Plástico genoplives: SIF jagter pokal i Farum

El Plástico genoplives: SIF jagter pokal i Farum

Med SIF’s tilbagevenden til 3F Superligaen vækkes den nye “klassiker” i dansk fodbold til live: SIF jagter El Plástico-trofæet på søndag i Farum.

Der står en pokal på spil, når SIF på søndag møder FC Nordsjælland på Right to Dream Park i Farum. Den er rød og er af plastic og bærer navnet El Plástico med reference til en af fodboldens største klassikere, det spanske opgør mellem Real Madrid og FC Barcelona, El Clásico.

Pokalen blev indstiftet i marts 2018 og sættes alene på spil i de indbyrdes kampe mellem SIF og FC Nordsjælland. Baggrunden er naturligvis, at både i Silkeborg og Farum er der bygget stadion-anlæg med kunstgræs som underlag som de to eneste i 3F Superligaen.

Den første kamp om den ny-indstiftede pokal blev spillet 1. marts 2018, og FC Nordsjælland vandt kampen 3-1. For SIF-fans blev det endnu et smertefuldt minde fra kampene i Farum, hvor SIF traditionelt har det svært. I en dramatisk kamp bragte hjemmeholdet sig foran i kampens indledning ved Ernest Asante, men SIF fik hurtigt udlignet, da Victor Nelson fældede Vladmir Rodic i feltet og Davit Shirtladze udnyttede muligheden fra 11-meter pletten sikkert.

Pokalen, der spilles om på søndag på Right to Dream Park i Farum: El Plástico.

SIF var presset i det meste af resten af kampen, og FC Nordsjælland kom til store muligheder. 2-1 målet faldt et kvarter før tid, men SIF tog alligevel derfra med en bitter følelse. I kampens overtid blev SIF’s debuterende brasilianer, Alex, der var kommet på banen i det 85. minut, revet omkuld i feltet. Dommer Jakob Kehlet vinkede imidlertid afværgende, og så kunne nordsjællænderne lægge låg på med 3-1 i en kontra, da SIF satsede butikken for at udligne.

Dermed kunne FCN-anfører Mathias Jensen løfte den røde El Plástico-pokal i triumf efter kampen.

Nu er pokalen sat på højkant igen på søndag. SIF jagter El Plástico i Farum.

Se højdepunkterne fra historiens første kamp om El Plástico øverst på siden.

Læs kampreportagen fra dengang her. 

Kampen spilles kl. 12.00 søndag på Right to Dream Park. For de SIF-tilhængere, der ikke har mulighed for at tage turen til Farum, vises den direkte på TV3 Sport.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen