25. august 2019

Drømmemål var ikke nok for SIF: Tredje uafgjorte på stribe

Både Ronnie Schwartz og Shkodran Maholli scorede flotte mål i Esbjerg, men hjemmeholdet udnyttede to dødboldssituationer, og så endte det 2-2.

Silkeborg IF jagtede sæsonens første sejr, da holdet på udebane i 3F Superligaens 7. runde mødte Esbjerg. SIF fik også vendt Esbjergs 1-0 føring til 1-2, men vestjyderne udlignede med cirka 20 minutter igen, og så sluttede det for tredje gang i træk uafgjort for SIF i en kamp, hvor de to angribere, Ronnie Schwartz og Shkodran Maholli scorede flotte mål.

Cheftræner Kent Nielsen havde til kampen valgt en ny konstellation i forsvaret, hvor Jeppe Gertsen fik sæsondebut. Midterstopperen spillede sin første betydende kamp i 15 måneder, efter en korsbåndsskade sidste sommer satte en stopper for forsvarsspillerens deltagelse i hele sidste sæson. I sin 10. Superligakamp havde han ved sin side Dennis Flinta.

I front var Shkodran Maholli tilbage i startopstillingen, efter svenskeren i sidste weekend døjede med en mindre skade.

SIF mødte et aggressivt EfB-hold, som i kampens første minutter pressede højt på SIF. Allerede efter to minutter udløste det en chance til hjemmeholdets Mark Brink, som inde i feltet fik en relativt stor chance for at sende Esbjerg tidligt foran. Afslutningen sad dog lige på Oscar Hedvall, som uden problemer kunne klare forsøget. SIF-mandskabet lod sig lidt for let stresse i kampens indledning. Det betød en del lette boldtab, som Esbjerg-holdet dog ikke fik profiteret af.

Esbjerg tidligt foran

Efter 13 minutter gik det så galt for SIF. Et hjørnespark skabte store problemer fik SIF-defensiven, som i tre omgange ikke fik sendt bolden væk fra farezonen. Til sidst stod Adrian Petre klar til at sende bolden ind ved bagerste stolpe. Et unødvendigt mål at give værterne, som inden kampen søndag eftermiddag havde haft store problemer med at finde vej til måltavlen.

Det var i det hele taget en skidt indledning på kampen for SIF. Holdet manglede den sædvanlige ro og coolness med bolden. Og det var bestemt ikke omgivelserne, som var til gene for SIF. Et flot græsunderlag og temperaturer omkring de 25 grader skabte ideelle rammer om kampen.

Vi skulle 25 minutter hen i kampen, før SIF-holdet begyndte at kontrollere bolden og skabe rum. Holdet fik i perioder flyttet værterne godt rundt på banen. Den største SIF-chance kom efter 30 minutter. Jeppe Okkels erobrede bolden højt oppe på Esbjergs banehalvdel, og sendte en bold på tværs til Shkodran Maholli. Svenskeren fik ram på bolden, men blev så presset i afslutningssekvensen, at skuddet aldrig rigtig blev farligt.

SIF bedre med

Efterhånden som Silkeborg-holdet fik held med at spille sig ud af Esbjergs pres, begyndte det også at se bedre ud i den anden ende. Efter 36 minutter opsnappede Filip Lesniak en bold på midten, og fik sendt Svenn Crone afsted på højrekanten. Crones indlæg tog turen hele vejen over til Frederik Møller i modsatte side. Møller fik med en hård aflevering sendt bolden hårdt retur i feltet, hvor Mads Emil var stødt med frem. Midtbanespilleren fik dog ikke kontrolleret sin afslutning, som gik et stykke over mål.

Så var der mere kontrol over Ronnie Schwartz fem minutter efter. SIF-topscoren modtog bolden i feltet fra Anders Hagelskjær. “Plaffeministeren” tog et fint træk med sin førsteberørering og kunne uden de store problemer prikke bolden forbi Jeppe Højbjerg. Endnu et pletskud fra Ronnie Schwartz, som dermed runder fem mål i syv kampe i 3F Superligaen. Dermed kunne SIF-holdet efter en noget blandet første halvleg være fint tilfreds med at gå til pause med 1-1.

Et drømmemål

Værterne kom ligesom i første halvleg også bedst fra start efter pausen. Finnen Pyry Soiri snørrede Svenn Crone i SIF’s højreside og fik sendt et farligt indlæg på tværs. Et sus gik igennem tilskuerne på Blue Water Arena, men heldigvis for SIF-holdet, så passerede bolden hele vejen igennem feltet uden at finde en modtager.

Til forskel fra første halvleg tog det dog meget mindre tid for SIF-holdet at finde sig til rette igen. Og da Shkodran Maholli efter 57 minutter tog sagen i egen hånd, så var det for alvor SIF som sad på kampen.

Svenskeren modtog bolden på kanten af Esbjerg-feltet. Efter en indledende dribling endte angriberen med at trække ind i banen. Med et enkelt blik op registrerede svenskeren, at der var mulighed for at skyde på mål i det lange hjørne. Og uden betænkningstid smadrede Maholli bolden op i det modsatte hjørne uden nogen chance for EfB-keeperen. Et regulært drømmemål fra svenskeren, som dermed får sat en tyk streg under, hvorfor Kent Nielsen har vist svenskeren stor tillid i sæsonstarten.

En frisparksperle

Et kvarter efter kom hjemmeholdet på 2-2. Indskiftede Patrick Egelund fik slidt sig til et frispark i en god position for værterne. Rumænske Adrian Petre gik til bolden og sendte en i en bue over SIF-muren og op i nærmeste hjørne. Et flot mål af Petre, som dermed blev dobbelt målscorer.

Med godt et kvarter tilbage, så var sejren pludselig indenfor rækkevidde for begge mandskaber. Kent Nielsen skiftede straks efter udligningen ud. Nicolai Vallys og Marc Rochester Sørensen kom på banen i stedet for Jeppe Okkels og Frederik Møller. Umiddelbart en offensiv disposition for SIF-træneren, som uden tvivl gerne ville hive alle tre point ud af kampen.

Det var dog gæsterne, som startede den sidste periode i kampen ud med en chance. Joni Kauko headede i en relativ fri position bolden et stykke forbi SIF-målet.

Anders Hagelskjær måtte udgå med en skade otte minutter før tid. Ind i stedet kom Frederik Alves Ibsen. På venstrebacken kunne Alves Ibsen se til, mens kampen mere eller mindre døede ud. En trykkende varme på Blue Water Arena havde krævet sine kræfter hos begge mandskaber, som i slutningen ikke var i stand til at sætte hinanden for alvor under pres.

Derfor endte kampen 2-2, og SIF har dermed hentet tre point på stribe. Sæsonens første sejr mangler dog stadig. Næste chance kommer på søndag i Randers.

3F Superligaen, 7. runde, søndag 25. august kl. 14.00 på Blue Water Arena, Esbjerg:
Esbjerg fB – Silkeborg IF 2-2 (1-1)
Mål: 1-0 Adrian Petre (14′), 1-1 Ronnie Schwartz (41.), 1-2 Shkodran Maholli (57.), 2-2 Adrian Petre (72.)
Advarsler: Jacob Lungi Sørensen, Joni Kauko EfB, Dennis Flinta, Filip Lesniak, SIF
Tilskuere: 3844
Esbjerg fB (4-3-3): Jeppe Højbjerg – Daniel Anyembe, Rodolph Austin, Markus Halsti, Jesper Lauridsen – Mark Brink, Jacob Lungi Sørensen, Joni Kauko – Nicklas Røjkjær (69:. Patrick Egelund), Adrian Petre, Pyry Soiri (64:. Mathias Kristensen)
Cheftræner: John Lammers
Silkeborg IF (4-4-2): Oscar Hedvall – Svenn Crone, Dennis Flinta, Jeppe Gertsen, Anders Hagelskjær (85:. Frederik Alves Ibsen) – Jeppe Okkels (73:. Marc Rochester Sørensen), Filip Lesniak, Mads Emil Madsen, Frederik Møller (73:. Nicolai Vallys) – Shkodran Maholli, Ronnie Schwartz.
Cheftræner: Kent Nielsen