22. juni 2020

Direktøren: Vi skal være velforberedte

Direktøren: Vi skal være velforberedte

SIF-direktør Kent Madsen har prøvet det før: At rykke ud af 3F Superligaen. Derfor understreger han allerede nu vigtigheden i at stå velforberedt, når den nye sæson indledes i slutningen af august.

– Lige nu handler det om at få håndteret skuffelsen, og dernæst handler det om at vi indstiller os på en ny opgave, siger SIF-direktør Kent Madsen efter søndagens nederlag, der sender SIF ud af 3F Superligaen. Foto: Thomas Juul/Juul Fotografi.

Kent Madsen kan stadig huske den traumatiske eftermiddag i Esbjerg for godt to år siden. Det var den 27. maj, SIF lå til at redde sig i play-off-kampen mod vestjyderne efter 1-0 sejr i den første kamp på JYSK park. Et kvarter før tid stod det stadig 0-0. Men så eksploderede Esbjerg-angriber Anders Dreyer i en sand målrus og scorede tre mål op 15 minutter. SIF var i chok. Mens Esbjerg-spillere og -ledere tumlede rundt i jubel, lå SIF’erne rundt omkring på græsset og stirrede vantro ud i ingenting.

– Vi skal lære af den oplevelse, for vi var for længe om at ryste den af os. Den fejl må vi ikke lave igen, siger Kent Madsen dagen efter nederlaget til SønderjyskE, der sendte SIF definitivt ud af 3F Superligaen tre runder før sæson-afslutningen. Han henviser til den skæve start på livet i den næstbedste række, SIF løb ind i ved blot at hente et enkelt point i de første tre kampe.

– Selvfølgelig er skuffelsen også stor denne gang, men det er ikke et chok på samme måde som i Esbjerg. Vi har været bevidste om, at der skulle mere end et mirakel til for at overleve, så vi har været afklaret med, at det kunne ske. Vi overvurderede nok styrken i vores trup efter oprykningen, og det efterslæb, det skabte, fik vi aldrig indhentet, selv om vi har været konkurrencedygtige i 2020 og de sidste måneder af 2019, analyserer Kent Madsen.

SIF står nu overfor en ny opgave – både på den korte og den lange bane.

– Lige nu handler det om at få håndteret skuffelsen, og dernæst handler det om at vi indstiller os på en ny opgave. Vi kommer ned i NordicBet Ligaen, der også er omfattet af den nye struktur med 12 hold og et slutspil om oprykning for de seks øverste og om at undgå nedrykning for de seks nederste. Det skal nok blive fint, og vi har et mål om, at vi skal være blandt de to oprykkere, når sæsonen er slut.

Endnu er det uvist, hvem der følger med SIF ned på næstbedste niveau. Hobro, Esbjerg, SønderjyskE og Lyngby er de hold, der kæmper for overlevelse lige nu. Samtidig ser det ud til, at Vejle snupper den ene oprykningsplads, hvilket i givet fald vil betyde, at der også venter naboopgør mod Viborg i en række, der vil have mange kandidater til oprykning.

– Der er styr på situationen – desværre er vi jo trænet i dette her, så Silkeborg IF vil stadig ligne sig selv. Vi kommer til at have en lidt mindre trup, men det ændrer ikke på, at vi har et klart mål: Vi skal tilbage i 3F Superligaen, siger Kent Madsen.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen