22. januar 2018

A-licens til to SIF-trænere

A-licens til to SIF-trænere

Peter Ager og Swar Osman, der er trænere i SIF’s ungdoms-elitesektor, har bestået trænereksamen, så de nu har UEFA A-licens, den højeste ungdomstræner-licens i Danmark.

Silkeborg IFs talentarbejde blev endnu en gang belønnet, da to af klubbens ungdomstrænere netop har bestået UEFA A-licensen, som er den højeste ungdomstrænerlicens i landet. Dermed når SIF op på hele 10 af slagsen.

Det drejer sig om Peter Ager, der til daglig er cheftræner for SIFs U14-hold, og Swar Osman, som er ansvarlig for klubbens U12-hold i SIF Fodboldskolen. Begge har det seneste år arbejdet målrettet på at sikre sig den eftertragtede licens, og derfor var det forståeligt nok to meget glade trænere, der i løbet af ugen kunne træde succesfuldt ud af eksaminationslokalet.

Videoklip af Alka Superligaen
Forud var gået først en større, individuel opgave, og til eksamen skulle der trækkes en fodboldcase i form af et videoklip fra Alka Superligaen. Disse skulle forsvares og diskuteres, og selvom der sjældent er et facit i argumentationer, krævede det alligevel en god indsats fra trænerne:

– Jeg er meget glad lige nu, og også meget tilfreds med at have klaret mig godt igennem uddannelsen. Vi havde en god dialog om min opgave, og min analyse af videoklippet var i orden. Jeg synes, at jeg havde forberedt mig godt, og det gjorde mig rolig, selvom jeg godt kan opleve lidt præstationsangst til eksamener. Derfor er jeg også lettet nu, hvor det er overstået, lød det kort efter eksamen fra Swar Osman, der trak en case omkring opbygningsspillet.

Positiv oplevelse
Peter Ager skulle argumentere for og imod i et klip omhandlende forsvarsspil, og han var naturligt nok også tilfreds med resultatet:

– Jeg synes, at det gik rigtigt godt. Der var mange elementer, som vi kunne tale om, og jeg synes, at jeg kom godt omkring. For mig har det været en positiv oplevelse, og selvom det var en eksamen, så er det et eller andet sted bare fodboldsnak, som vi i forvejen gør meget af her i SIF. Der har været meget arbejde i et år, og jeg er glad for, at det nu er overstået – og så glæder jeg mig til at bruge tiden på mit eget hold igen, konstaterede Peter Ager efterfølgende.

Angribernes forudsætninger
De to trænere havde begge lagt vægten på den offensive del i deres individuelle opgave. Således skrev Swar Osman om angriberens forudsætninger for at score mål, mens Peter Ager fokuserede på sene indlæg i sin opgave. Mens de to nu kan se frem til et tiltrængt pusterum, ser det kommende år anderledes tidskrævende ud for SIFs U15-træner, Casper Røjkjær. Han er netop startet på selvsamme A-træneruddannelse, og dermed investerer Silkeborg IF fortsat i talentarbejdet.

For nuværende råder SIF over hele 10 trænere med en A-licens og en med PRO-licens, som alle er kraftigt involveret i talentarbejdet. Det er iøvrigt aldrig set før i SIFs historie.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 26.05. kl. 17.00
Scroll til toppen