1. juli 2019

13 SIF-talenter dimitterer fra Silkeborg Fodbold College

13 SIF-talenter dimitterer fra Silkeborg Fodbold College

Der var masser af studenterhuer på JYSK park fredag, da 13 SIF-talenter fra Silkeborg Fodbold College dimitterede.

Silkeborg Fodbold College har fejret sine fodbold-talenter for gennemførelsen af Silkeborg Fodbold College. I alt 13 drenge er dimitteret med flotte studenter eksamener, og hele 11 af dem har været med siden U13-starten i SIF.

– I er den 23. årgang, der dimitterer fra Danmarks ældste Fodbold College. Den 13. årgang, jeg er med til at dimittere, sagde SIF’s sportschef Jesper Stüker i sin tale til de nybagte studenter.

– Langt de fleste af Jer kom for syv år siden ind til SIFs U13-hold, hvor I var nogle små hvalpe. Det har ændret sig! Det er faktisk MEGET usædvanligt i dansk elitefodbold, at 11 spillere fra det oprindelige U13 hold går hele vejen igennem og afslutter en ungdomsuddannelse. Det er vi stolte af., fortsatte han.

Ved højtideligheden blev Mikkel Juhl Aagaard Andersen kåret som årets kammerat, og Magnus Elkjær Mattsson blev tildelt æren som Årets elev.

Priserne blev overrakt af Jannik Videbæk, der vandt begge priser sidste år. Jannik går på Tyler Junior College i Texas, USA, og han fortalte om, hvordan han havde brugt sine erfaringer fra SFC til at etablere sig et nyt sted i en anden kultur med flere nationaliteter. Han mindede de andre elever om, hvor priviligeret, de har været, frem for mange andre steder, og at man skal sætte pris på det. Blandt andet spillede han med en spiller, der har været hjemløs i 13 år, og satte det i relief til frustrationen over, at man ikke lige ejer de nyeste, hotte fodboldstøvler eller at man er startet ude i en kamp. Han mindede om, at man skal sætte pris på de gode rammer, der er på SFC og i Danmark.

Jesper Stüker fremhævede succes’en på dette års årgang:

Årets kammerat: Mikkel Juhl Aagaard Andersen (tv.) og Årets elev: Magnus Elkjær Mattsson

– Denne årgang har præsteret vildt godt. Jeppe Okkels, Magnus Mattsson, Sebastian Jørgensen og Rasmus Carstensen er alle en del af A-truppen. Og Magnus Dalsgaard kæmper lige nu for også at komme med. Det samme kommer (Nicklas )Bugge til i løbet af efteråret, for at komme tilbage efter sin knæskade. Det er en hit-rate uden lige, sagde Stüker.

Han mindede også de spillere, der ikke er kommet med i A-truppen, at de har et højt niveau, og fremtiden sagtens kan ligge et andet sted for dem.

– Om det så er i Nykøbing, Tyskland, USA, Skive, Kjellerup, KFUM eller hvor I vælger at folde Jer ud for at fortsætte Jeres udvikling, sagde han.

Årets dimittender er:

Magnus Mattsson, årgang 1999 (HHX)
Jeppe Okkels, årgang 1999 (HHX)
Anders Iversen, årgang 1999 (EUD)
Nicklas Bugge, årgang 2000 (HHX)
Sebastian Jørgensen, årgang 2000 (HHX)
Mikkel Juhl Andersen, årgang 2000 (HHX)
Rasmus Carstensen, årgang 2000 (HHX)
Holger Maaløe, årgang 2000 (STX)
Luc Park, årgang 2000 (HHX)
Jonathan Gammelvind, årgang 2000 (HHX)
Stefan Stojilkovic, årgang 2000 (STX)
Magnus Dalsgaard, årgang 2000 (HHX)
Patrick Laursen, årgang 2000 (STX)

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

Europa League kvalifikation

Torsdag d. 25.07. kl. 19.00
Scroll til toppen