29. juni 2020

10 studenter siger farvel til Fodbold College

10 studenter siger farvel til Fodbold College

Silkeborg Fodbold College, der er Danmarks ældste af sin art, sagde lørdag farvel til den 24. årgang af elever. Tre af dem fortsætter i SIF’s A-trup, andre spiller videre i Næstved, KFUM og USA.

Ved en lille højtidelighed lørdag morgen sagde 10 studenter farvel til Silkeborg Fodbold College: Anders Sønderby, Asger Vandsø, Frederik Alves Ibsen, Joakim Grosen, Kristian Kvist, Oliver Haurits, Pelle Elkjær Mattsson, Peter Nemec, Valdemar Fogt og William Rex Sørensen.

Der var høj sol over JYSK park, da 10 studenter fra Silkeborg Fodbold College lørdag morgen tog afsked med fodbolduddannelsen i SIF ved en lille højtidelighed. Alle 10 fik overrakt et bevis for gennemførelse af den tre-årige uddannelse, hvor fodbold på elite-niveau i SIF går hånd i hånd med en ungdomsuddannelse. Ni af dimittendernes har bestået HHX på College 360, mens én har bestået STX på Silkeborg Gymnasium.

Silkeborg Fodbold College blev stiftet i 1994, og det var således 24. gang, at fodbold-elever tog afsked med Danmarks ældste Fodbold College

– Det kræver meget at være i et elitemiljø i SIF, som I har færdedes i. At spille elitefodbold, passe sin uddannelse og være ungt menneske udgør en speciel kultur, som vi prøver at styrke hele vejen rundt med værdierne Overskud, Format og Vilje. Den kultur har I 10, der sidder her, taget til Jer. I har formået at prioritere, at håndtere pres, I har ydet, og gjort hvad I kunne, for at blive så gode som muligt. Derfor er I blevet nogle seje, unge mænd, sagde sportschef Jesper Stüker i sin tale til dimittenderne.

Tre af dem, Frederik Alves Ibsen, Pelle Mattsson og Anders Sønderby, fortsætter deres fodboldkarriere i SIF’s A-trup, én fortsætter med prof-fodbold i Næstved (Oliver Haurits), én drager til USA, Valdemar Fogt, der har fået et scolarship i Ohio på Bowling Green State Universitys fodboldhold med mulighed for et 4-årigt fristipendie, tre spiller i Silkeborg KFUM i danmarksserien (Joakim Grosen, Peter Nemec og William Rex Sørensen), én har planer om Forsvaret og en officiers-uddannelse (Asger Vandsø) og én overvejer fodboldmuligheder i Aarhus-området (Kristian Kvist).

– Alle, der sidder hér, kan spille med på et højt niveau. Og alle der sidder hér, kan blive endnu bedre. I har alle leveret Jeres ypperste, og heldigvis ved jeg, at I er klædt godt på, til at søge nye udfordringer, hvor I nu engang vælger at folde Jer ud for at fortsætte Jeres udvikling, sagde Jesper Stüker.

Traditionen tro blev der også uddelt pokaler til Årets kammerat og Årets elev. Anders Sønderby tog prisen som Årets kammerat, mens Frederik Alves Ibsen blev kåret som Årets elev.

Anders Sønderby (til venstre) blev kåret som Årets kammerat, mens Frederik Alves Ibsen fik pokaler for kåring som Årets elev.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 21.04. kl. 16.00
Scroll til toppen