20. juli 2014

0-0 i flot premierekamp mod FCK

SIF havde bolden i nettet i søndagens superligapremiere mod FC København, men måtte alligevel “nøjes” med 0-0 i en flot kulisse på Mascot Park.

SIF leverede en fornem indsats i sæsonpremieren mod FC København på Mascot Park, og det havde ikke været ufortjent, om SIFerne havde trukket sig ud af kampen som sejrherrer. Nu blev det 0-0 i en kamp, der gav løfter for SIFs sæson som tilbagevendt superligahold. 5.400 tilskuere skabte en flot kulisse på Mascot Park.

SIF stillede op i sin vanlige 3-4-3 formation med Nicolaj Agger som debutant i angrebet og en central midtbane bestående af Emil Scheel og Bjarni Vidarsson.

Ikke overraskende blev kampen indledt med FC København mest på bolden, men SIF forsvarede sig godt med kanterne Ritter og Frank Hansen stående dybt til støtte af tre-mandsforsvaret. Og det var SIF, der havde kampens første tilbud, da Jeppe Illum efter godt seks minutter spil rykkede godt i dybden på en omstilling. Han modtog bolden fra debuterende Nicolaj Agger, tog den godt med og rykkede fri. Alene med FCKs nye keeper, Stephan Andersen, overplacerede han imidlertid sit skud, så bolden gik forbi mål.

FCKs første chance tilfaldt Steve De Ridder, der modtog en dyb stikning ind i SIFs felt, hvor Kasper Jensen imidlertid gik frygtløst ud og generede den nytilkomne FCK-belgier så meget, at han ragede bolden forbi mål.

1. halvlegs mest kontroversielle situation opstod efter 17 minutter, da FCK-anfører Per “Pelle” Nilsson rev Jeppe Illum ned i en situation, hvor han var ved at slippe alene igennem. Den slags situationer takseres normalt med rødt kort, da den debuterende FCK-anfører var sidste mand i forsvaret, men dommer Lars Christoffersen lod FCK’eren slippe med gult til stor frustration for de mange fremmødte SIF-tilhængere og trænere og ledere på SIF-bænken.

Gislason alvorligt skadet
Efter en god halv times spil måtte FC København foretage sin første udskiftning, da Rurik Gislason udgik med en skade. Den var så alvorlig, at han måtte fragtes ud af stadion på en båre i pausen. Det gav plads til Bashkim Kadrii, der dermed debuterede for københavnerne blot to dage efter sit klubskifte fra OB.

Det ændrede dog ikke på et hovedindtryk af 1. halvleg med et FCK-hold uden rytme – med seks nye spillere i startopstillingen – der var mest på bolden og et SIF-mandskab, der konstant lurede på omstillings-chancerne og med Morten Beck, der sled forbilledligt i front under svære vilkår.

Fra 2. halvlegs start valgte Ståle Solbakken at styrke offensiven med Youssef Toutouh, der afløste Claudemir på den centrale midtbane, mens SIF få minutter inde i halvlegen udskiftede en halvskadet Jesper Mikkelsen med Thorbjørn Holst Rasmussen.

God stemning blandt 5.400 tilskuere
Ligesom i 1. halvleg var SIF først med chancerne, men Nicolaj Ritters skud efter 57 minutter blev dog klaret af Stephan Andersen i FCK-målet. SIF forsvarede sig fortsat godt overfor et usammenhængende FCK-mandskab, og stemningen blandt de godt 5.400 tilskuere var rigtig god.

Den steg endnu mere i det 68. minut, da Bjarni Vidarsson fik bolden i nettet tæt under mål efter hjørnespark, men igen var dommeren med FCK og dømte frispark til FCK-keeper Stephan Andersen. I næste sekvens var Jeppe Illum fri i feltet, men gled i skudøjeblikket. Jo, det var trængselstider for FCK. Fra FCK-bænken reagerede Ståle Solbakken ved at indskifte den tidligere SIF-topscorer Marvin Pourié, men det var stadig SIF, der var farligst illustreret ved at Stephan Andersen pumpede bolden ud af stadion i frygt for en boldjagtende Morten Beck. Efter 75 minutter måtte samme Andersen ud i vandret stilling for at klare et forsøg fra Nicolaj Agger efter et godt gennembrud, og i den anden ende var Andreas Cornelius på spil, men måtte nøjes med hjørnespark. Det lignede så langt fra en 0-0 kamp.

I de sidste minutter følte cheftræner Jesper Sørensen så meget medvind, at han foretog et par offensive indskiftninger. Ind kom Jesper Bech i stedet for Bjarni Vidarsson, mens Adeola Runsewe erstattede Nicolaj Agger.

Det ændrede dog ikke kampen, der sluttede 0-0. Men skulle der have været en vinder på Mascot Park søndag eftermiddag, hvad SIF fortjent sejren.

SIF spiller igen på næste mandag, hvor Brøndby tager imod på udebane. Næste hjemmekamp er mod Sønderjyske fredag den 1. august kl. 18.30.

Silkeborg IF – FC København 0-0
Advarsler: Per “Pelle” Nilsson, Claudemir, Steve De Ridder, Tom Høgli, FCK.
Tilskuere: 5.416
Silkeborg IF (3-4-3): Kasper Jensen – Jens Martin Gammelby, Dennis Flinta, Jesper Mikkelsen (50.: Thorbjørn Holst Rasmussen) – Frank Hansen, Emil Scheel, Bjarni Vidarsson (78.: Jesper Bech), Nicolaj Ritter – Nicolaj Agger (82.: Adeola Runsewe), Morten Beck, Jeppe Illum.
Træner: Jesper Sørensen
FC København (4-4-1-1): Stephan Andersen – Tom Høgli, Per “Pelle” Nilsson, Mathias “Zanka” Jørgensen, Pierre Bengtsson – Rurik Gislason (31.: Bashkim Kadrii), Daniel Amatey, Claudemir( 46.: Youssef Toutouh), Nicolai Jørgensen – Steve De Ridder (70.: Marvin Pourié) – Andreas Cornelius.
Træner: Ståle Solbakken