29. juni 2019

Velspillende SIF sejrede i sæsonens første test

Silkeborg IF vandt med 3-1 over Vejle Boldklub, efter SIF-holdet især i første halvleg viste fine takter. Se højdepunkter fra kampen her.

Silkeborg IF tog hul på sæsonen 2019/20 med en træningskamp mod Vejle Boldklub. Kampen var således også Kent Nielsens første i spidsen for SIF.

SIF’s nye cheftræner startede ud med at skifte formation til en mere klassisk 4-4-2, hvor Shkodran Maholli og Ronnie Schwartz var de to spydspidser. På højrekanten var Marc Rochester placeret, mens Okkels indtog sin vanlige position på venstrekanten. Holdet så fra start således ud:

Oscar Hedvall

Svenn Crone, Frederik Alves Ibsen, Anders Hagelskjær, Frederik Møller

Marc Rochester, Valance Nambishi, Mads Emil Madsen, Jeppe Okkels

Shkodran Maholli, Ronnie Schwartz

På et solbeskinnet og meget varmt Vejle Stadion startede SIF suverænt ud. Indenfor de første fem minutter havde holdet allerede skabt tre store chancer. Jeppe Okkels ramte stolpen efter tre minutter, mens SIF-holdet minuttet efter kom foran. Svenn Crone fandt med et godt indlæg Shkodran Maholli, som med brystet dirigerede bolden videre til Mads Emil Madsen, som fra sin position på midtbanen havde taget løbet ind i feltet. Madsen helflugtede bolden i mål til 1-0. Et flot, flot angreb som midtbanespilleren selv var med til at starte.

Der var chancer til både Marc Rochester, Ronnie Schwartz og Jeppe Okkels efterfølgende. Spillet flød godt og holdet fik flyttet Vejle-forsvaret godt rundt. I den anden ende kom hjemmeholdet dog også frem til et par gode chancer. Det var den tidligere SIF-spiller, Gustaf Nilsson, som klart var Vejles farligste mand.

Landsmanden Skhodran Maholli var dog ikke færdig med at vise sig frem i første halvleg. Svenskeren sendte SIF på 2-0, efter det igen var blevet farligt i højresiden. Svenn Crone fandt med en stikning Mads Emil Madsen i dybden, og målscoren til 1-0 smækkede bolden på tværs, hvor Maholli dukkede op og glidende fik sat foden på til 2-0. Angriberen spillede en rigtig god første halvleg.

Fire minutter inden pausen fik Vejle dog reduceret. Det var Gustaf Nilsson som viste god teknik, da han tog en svær bold ned og fik sat en SIF-spiller i farten. Alene med Oscar Hedvall fik han sendt bolden igennem benene på Silkeborg-keeperen. Til sidst i halvlegen var Jeppe Okkels igen tæt på, men Vejle-keeperen fik reddet bolden ud til hjørnespark.

Masseudskiftninger

Til anden halvlegs start havde begge hold skiftet heftigt ud. For SIF’s vedkommende var det oprindeligt meningen at fastholde det samme hold i længere tid, men den trykkende varme på Vejle Stadion gav anledning til lidt tidligere udskiftninger end planlagt. Holdet til anden halvleg så således ud:

Svenn Crone, Jeppe Gertsen, Simon Jakobsen, Gregers Arndal-Lauritsen

Andreas Heimer, Dennis Flinta, Mads Kaalund, Jeppe Okkels

Marc Rochester, Ronnie Schwartz

Prøvespilleren Gregers Arndal-Laurtisen fik dermed mulighed for at vise sig frem på venstreback. Værd at bemærke var også, at Jeppe Gertsen fik comeback efter at have været ude i et helt år med en korsbåndsskade. På midtbanen var der uofficiel debut til Mads Kaalund, som dannede duo på midten med Dennis Flinta, som nu efterhånden har optrådt på alle positioner undtagen målmandsposten i SIF.

I løbet af halvlegen blev der skiftet yderligere ud. Pelle Mattsson, Rasmus Carstensen og Oliver Haurits kom på banen, mens også U19-keeperen Magnus Dalsgaard fik de sidste tyve minutter i kampen. En kamp som i takt med de mange udskiftninger fusede en anelse ud. Der var stort set ingen chancer at berette om til begge hold.

Alligevel lykkedes det SIF at få scoret det afgørende mål til 3-1 med fem minutter igen af kampen. Oliver Haurits udnyttede en lille genialitet af Mads Kaalund, som med en elegant berøring fik spillet angriberen helt fri. Haurits udnyttede den store mulighed, og så endte det med en fortjent 3-1 sejr til SIF.

Træningskamp, lørdag 29. juni kl. 12.00 på Vejle Stadion:
Vejle Boldklub – Silkeborg IF 1-3 (1-2)
Mål: 0-1 Mads Emil Madsen (4.), 0-2 Shkodran Maholli (38.), 1-2 Gustaf Nilsson (41.), 1-3 Oliver Haurtis (85.)

Silkeborg IF (4-4-2): Oscar Hedvall (71.: Magnus Dalsgård), Svenn Crone (57.: Rasmus Carstensen), Frederik Alves Ibsen (45.: Simon Jakobsen), Anders Hagelskjær (45.: Jeppe Gertsen), Frederik Møller (45.: Gregers Arndal-Lauritsen), Marc Rochester (57.: Pelle Mattsson), Valance Nambishi (45.: Mads Kaalund), Mads Emil Madsen (45.: Dennis Flinta), Jeppe Okkels, Shkodran Maholli (45.: Andreas Heimer), Ronnie Schwartz (57.: Oliver Haurits)

Cheftræner: Kent Nielsen