12. oktober 2020

Vallys fik en halvleg i Randers

Mandag fik Nicolai Vallys sæsonens første kamp-træning, da SIF’s reserver spillede 1-1 i Randers.

To måneders fravær fra kamp-aktion er slut for Nicolai Vallys. Siden SIF-truppen indledte den nye sæson i august, har midtbanespilleren siddet ude med en skade, men mandag i reserveligakampen i Randers var han klar til kamp igen. Han spillede med i de første 45 minutter, og selv om der endnu er et stykke vej til topformen, var det et vigtigt skridt på vejen mod førsteholdskampe.

Kampen endte 1-1, og det kunne SIF være mest tilfreds med. Randers havde kampen igennem mest spil og flest chancer, men SIF fik udlignet hjemmeholdets pause-føring i begyndelsen af 2. halvleg ved indskiftede Lasse Bak Laursen, der udnyttede en frisparks-situation til at heade bolden i nettet. Dermed har SIF nu spillet to gange 1-1 i de første to kampe i Reserveligaen.

Randers var i kontrol fra start, og SIF havde svært ved at spille sig frem til åbne chancer. Randers havde heller ikke meget, men var dog farligere end SIF’erne. Erik Marxen tvang Stan van Bladeren ud i en redning efter godt et kvarters spil, da der opstod uro i SIF-forsvaret efter et hjørnespark, og Tobias Klysner var alene med SIF’s hollandske keeper, men skød i benene på ham. Det var efter en halv times spil, men ellers var 1. halvleg fattig på målchancer. Og de, der var, stod der Randers på.

Straffespark og fortjent føring
Der skulle således et straffespark til for at bryde nullet på måltavlen, og det tilfaldt ikke ufortjent Randers. Jeppe Gertsen og Joel Felix forsøgte at cleare en hovedstødsaflevering fra Marvin Egho til Bassala Sambou, men fik fældet Randers-angriberen i stedet. Straffesparket omsatte Sambou selv sikkert i scoring og føring til Randers. Det var fem minutter før pausen.

Randers fortsatte med at skabe chancer i 2. halvleg. Tobias Klysner tvang van Bladeren til endnu en fodparade kort inde i halvlegen, og på det efterfølgende hjørnespark dansede bolden omkring mål-linjen, mens den gik fra hovedstød til hovedstød inden bolden blev sendt ud af farezonen.

1-1 ud af det blå
Og så – ud af det blå – fik SIF udlignet. Et frispark begået mod Nicklas Røjkjær udenfor feltet blev sendt ind foran mål af Gustav Dahl. Her blev bolden headet på tværs af Valance Nambishi til indskiftede Lasse Bak Laursen. U19-spilleren havde et stort set tomt mål og sagde tak for tilbuddet ved at heade bolden i nettet.

Randers var tættest på 2-1, og alt i alt kan SIF være godt tilfreds med det ene point i Randers. Næste kamp i Reserveligaen for SIF’s vedkommende er om to uger, mandag 26. oktober kl. 13.00, hvor det gælder endnu en udekamp, denne gang mod Horsens.

Reserveligaen, 2. runde, mandag 12. oktober kl. 13.00 på Cepheus Park i Randers:
Randers FC – Silkeborg IF (1-0)
Mål: 1-0 Bassala Sambou (40., str.), 1-1 Lasse Bak Laursen (56.)
Advarsler:
Randers FC (4-4-2): Jonas Dakir – Oliver Bundgaard, Erik Marxen (46.: Mikkel Brund), Simon Graves, Christoffer Petersen – Tobias Klysner, Mads Enggaard, Frederik Lauenborg (63.: Oliver Holm Schmidt), Tosin Kehinde (63.: Karl Leth)- Bassala Sambou (74.: Laurs Skjellerup), Marvin Egho (46.: Filip Bundgaard).
Silkeborg IF (4-3-3): Stan van Bladeren – Oscar Fuglsang (66.: Jonathan Falbe), Jeppe Gertsen, Joel Felix (46.: Lasse Bak Laursen), Gustav Dahl – Valance Nambishi, Pelle Mattsson, Mikkel Basse – Nicolai Vallys (46.: Jeppe Kilden-Grøn), Marcus Baggesen (74.: Nicklas Mehl), Nicklas Røjkjær.