6. august 2021

Underholdning for alle pengene

Et livligt og til tider hektisk opgør med hele fem mål

Hvis man havde købt billet til lokalopgøret i 3F Superligaen på JYSK Park mellem SIF og Viborg i håb om at blive godt underholdt, var pengene til entrebilletten givet godt ud. Specielt hvis man er fan af hjemmeholdet. Det blev et livligt og til tider hektisk opgør med hele fem mål. Dertil et stort antal chancer til begge hold, samt ikke mindst en lang række tekniske fejl, der kunne have kostet mål i begge ender.

Da dommer Jens Grabski Maae fløjtede opgøret af, stod der 4-1 til SIF på måltavlen. Det var første gang Silkeborg IF kom på måltavlen i superligasæsonen efter tre gange 0-0, men så gjorde holdet det også med bravur og i sikker stil med to mål af Sebastian Jørgensen og en enkelt til både Nicolai Vallys og Alexander Lind. Reduceringen til 1-3 for Viborg blev sat ind af Christian Sørensen på et tidspunkt, da opgøret reelt var afgjort.

Viborg var ikke kommet til JYSK Park for at spille defensivt, men helt klart for at hente tre points. Gæsterne startede som lyn og torden, og dominerede totalt det første kvarter af kampen. Allerede efter seks minutters spil sendte Viborgs Justin Lonwijk bolden på overliggeren med en kraft som en tordenkile. Efter 22 minutter fik Viborg scoret, men efter et VAR-tjek blev målet annulleret for offside. Kort efter tordnede hjemmeholdets Teitur Thórdarson et langskud på overliggeren, og så var festen for alvor skudt i gang.

Kort før pausen fik Sebastian Jørgen skubbet bolden i mål med brystkassen til 1-0, og så var det endelig slut efter fem timer og et kvarters spil i 3F Superligaen for SIF. Kun en fabelagtig redning af Nicolai Larsen kort efter scoringen sikrede, at hjemmeholdet kunne gå til pausen med en føring.

Sebastian Jørgensen scorede i det 69. minut til 2-0, da Nicolai Vallys spillede ham helt fri. 12 minutter før tid blev kampen afgjort, da Nicolai Vallys flot scorede til 3-0. Christian Sørensen reducerede for Viborg seks minutter før slutfløjtet, og i overtiden lukkede og slukkede ind skiftede Alexander Lind kampen med et elegant mål.

Retfærdigvis skal det nævnes, at Viborg havde stor ære af kampen, og at 4-1 til SIF ikke giver et retvisende billede af begivenheden på JYSK Park. Især i 1. halvleg sad gæsterne tungt på spillet med et klart fysisk overtag, og holdet var ofte farlig på standardsituationer som hjørnespark og indkast. Men enten svigtede skarpheden, eller også kom målmand Nicolai Larsen i vejen med fine redninger. I 2. halvleg fik SIF langt mere styr på tingene, og tre mål i de sidste 45 minutter vidner om stor effektivitet.

Sebastian Jørgensen blev kåret til kampens spiller for SIF.