21. juni 2018

U16-landsholdsspiller skifter til SIF

U16-landsholdsspiller skifter til SIF

16-årige Oscar Fuglsang har skrevet tre-årig ungdomskontrakt med SIF. Han er netop blevet dansk U17-mester med AGF.

Det er en nybagt dansk mester, SIF har skrevet ungdomskontrakt med. 16-årige Oscar Fuglsang skifter fra AGF, der vandt den netop afsluttede U17 Liga, og han har også to U16-landskampe på sit c.v. Oscar Fuglsang har selv kontaktet SIF for et skifte, og sådan et tilbud kunne SIF kun sige ja tak til. Derfor blev der lavet papir på aftalen onsdag, hvor Fuglsang og SIF underskrev en tre-årig kontrakt.

– Jeg vil rigtig gerne være en del af talentudviklingen i Silkeborg IF. Jeg har jo set, hvor mange af SIF’s egne, der er blevet skudt afsted på det seneste, og det fortæller en historie om dygtigt talentarbejde. Jeg ser meget frem til at udvikle mig videre i SIF – både som fodboldspiller og som menneske, siger Oscar Fuglsang med henvisning til bl.a. salgene af Robert Skov og Jens Martin Gammelby til henholdsvis FC København og Brøndby.

Med U16-landsholdet i Slovakiet
Den 16-årige defensiv-spiller, der spillede positionen som højre back på AGF’s U17-mesterhold, blev udtaget til de to seneste U16-landskampe i Slovakiet, hvor SIF’s Frederik Carstensen og Lucas Udengaard Jensen også var med. Den nybagte SIF’er startede i det danske forsvar i begge kampe mod værtsnationen.

– Nu glæder jeg mig vildt til at komme i gang i SIF, siger Oscar Fuglsang, der bor med sin familie i Højbjerg og indledte karrieren i Lyseng IF. Han skiftede til AGF som U12-spiller.

SIF’s udviklingschef, Jesper Stüker, er naturligvis glad for at SIF er et attraktivt sted at søge hen for at udvikle sig for nogle af de største talenter i Danmark.

Modellen virker
– Vi mærker resultaterne af vores talentarbejde i disse år. Vores model med at samle de største talenter blandt vore samarbejdsklubber på vores U13 elitehold og senere Talent Team i 7. klasse, virker. Vi får spillere igennem til vores førstehold, hvor de gerne må udvikle sig til først at få spilletid, dernæst til profiler og i bedste fald blive solgt til en større klub i Danmark eller udlandet. Det er en fortælling, der er blevet bemærket. Bl.a. af Oscar Fuglsang, siger Jesper Stüker.

Tidligere på året skrev SIF ungdomskontrakt med den 17-årige angriber Oliver Haurits, der kom til Silkeborg fra Viborg FF. Han skal som udgangspunkt spille på SIF’s U19-hold, men træner med førsteholdstruppen i forberedelsesperioden til sæsonstart sidst i juli.

Oscar Fuglsang skal i den kommende sæson spille på SIF’s U17 Ligahold under træner Jesper Mikkelsens ledelse. Han flytter ind på Silkeborg Fodbold College på Søholt og forventes efter sommerferien at starte i sportsklassen på HHX på College360 i Silkeborg.

U17 Ligaen har sæsonpremiere lørdag 18. august, hvor SIF tager imod Esbjerg på JYSK park.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 21.07. kl. 14.00
Scroll til toppen