23. november 2020

U15 faldt med ære i Brøndby

Mens både U19- og U17-ligakampene mellem Brøndby og SIF blev udsat pga covid-19 udbrud på Vestegnen, endte U15-kampen med 6-3 til hjemmeholdet.

Med tre flotte mål på fem forrygende minutter sørgede Simon Birch Andersen for 3-3 i Brøndby. Siden scorede hjemmeholdet dog yderligere tre mål og vandt 6-3 i lørdagens U15 Liga-kamp på Vestegnen.

Det var planen, at de tre ældste ungdomselite-hold fra SIF i lørdags skulle have været i Brøndby. Både U19- og U17-ligaholdene måtte imidlertid blive hjemme, idet der var covid-19 smitte på de to Brøndby-hold. Dermed var det kun U15-kampen, der blev gennemført, og den sluttede med en sejr på 6-3 til hjemmeholdet.

– Det var en kamp i et højt tempo, hvor vi skulle stå på tæer, og vi må igen erkende, at vi giver for mange chancer væk. Heldigvis var vi anderledes dygtige til selv at skabe chancer i denne weekend, og jeg synes, vi havde fin ære af kampen, siger U15-træner Peter Ager Kristensen.

Det blev en livlig fodboldkamp, hvor SIF var fysisk hårdt matchet og fra kampen åbning ikke var klar til at tage den fysiske kamp op. Efter 24 minutter var SIF’erne nede med 3-0, men drengene viste efterfølgende god moral, og på fem forrygende minutter scorede Simon Birch tre flotte mål, hvor drengene fra Silkeborg fik spillet bolden igennem Brøndbys kæder.

– Alle tre gange viste Simon flotte sparkefærdigheder og udnyttede chancerne sikkert, siger Peter Ager Kristensen.

Brøndby kon dog igen foran minuttet før pausen, da SIF-forsvaret mistimede et defensivt indgreb. I 2. halvleg havde de gæstende midtjyder svært ved at spille sig ud af Brøndbys høje pres, og først med et kvarter igen, da SIF sadlede om og gik lidt højere i pres, begyndte drengene at skabe chancer.

– Vi havde nogle fine tilbud og ramte bl.a. indersiden af stolpen to gange. Til slut lukkede Brøndby til 6-3, og det var ikke noget urimeligt resultat, konkluderer Peter Ager Kristensen.

Lørdag venter endnu en udekamp for Peter Agers mandskab, når OB tager imod i den odenseanske Ådal med kampstart kl. 15.00. Også U17-Liga-holdet skal en tur til Fyn og møde OB med kampstart kl. 12.30, mens U19 Liga-holdet spiller ude mod Horsens tirsdag 1. december kl. 19.00.

U15 Liga, 21. runde, lørdag 21. november 2020 kl. 15.15 ved Brøndby Stadion:
Brøndby – Silkeborg IF 6-3 (4-3)
Mål: 1-0 Kean Tran (4.), 2-0 Mahdi Babaiasl (14.), 3-0 Mahdi Babaiasl (24.), 3-1 Simon Birch Andersen (29.) 3-2 Simon Birch Andersen (32.), 3-3 Simon Birch Andersen (34.), 4-3 Oscar Schwartau (39.), 5-3 Lukas Larsen (52.), 6-3 Oscar Schwartau (75.).