4. oktober 2009

Triumf i Randers

Martin Ørnskov og Martin Svensson sørgede for målene på Essex Park, da Silkeborg IF søndag eftermiddag gjorde ondt værre for Randers FC og godt bedre for SIF – som med 2-1 vandt for tredje kamp i træk.

Det regnede og ruskede over Randers i mere end én forstand, da Silkeborg IF søndag eftermiddag gæstede Essex Park og kriseramte Randers FC.

Bundproppen Randers jagtede sæsonens første sejr, mens SIF med fuld gevinst ville lave hattrick med tre sejre på stribe.

Til at løse dén opgave havde cheftræner Troels Bech valgt præcis samme startopstilling som i sidste runde, hvor SIF slagtede Brøndby med 4-1.

Det betød Lasse Heinze på mål bag et forsvar med Dennis Flinta, Jim Larsen, Thomas Hansen og anfører Steven Lustü – en midtbane bestående af Peter Degn, Frank Hansen, Martin Ørnskov og Christian Holst, mens Jesper Bech hang bag ved Rajko Lekic helt i front.

Lekic snydt for straffe?
Et ganske udmærket antal fremmødte SIF-fans bød de rød-hvide velkommen på det våde og glatte græstæppe, som i modsætning til under opvarmningen nu var badet i solskin – og en strid blæst.

Lodtrækningen magede det således, at SIFerne havde modvind i første halvleg – men det var alligevel gæsterne, der kom bedst fra start. Og allerede i det andet minut lugtede det gevaldigt af straffespark til Rajko Lekic, der blev flået ned af Robert Arzumanyan i feltet – men dommer Michael Svendsen dømte lidt uforståeligt den anden vej.

Randers FC fik til gengæld ikke ret meget til at fungere – og selv LED-banderne stod af foran de snurrende kameraer fra DR1.

SIF-dominans
Efter ni minutter kom SIF frem til kampens første reelle afslutning, da Peter Degn sendte en frisparksbold indover, som endte ved Christian Holst – der sparkede lige på Nathan Coe i RFC-målet. Frisparket fulgte i hælene på lidt af en svinestreg fra Tidiane Sane, der først havde smækket en albue i hovedet af Frank Hansen, hvorefter han fældede Steven Lustü.

Tre minutter senere viste netop Lustü fine smagsprøver på sine ellers ofte lidt halvhemmelige offensive kvaliteter, da han først snød en mand på egen banehalvdel og siden efter et gevaldigt rush og overlap kom frem til et godt indlæg, hvor bevægelige Rajko Lekic var tæt på at snurre sig frem til en afslutning.

Første RFC-afslutning blev signeret Mikkel Bechmann i det 14. minut, da han sendte sit skud langt over mål på en Randers-kontra.

Gæsterne så klart mest struktureret og offensivt indstillede ud, mens hjemmeholdet var trukket langt ned og satsede på kontraangreb. Således igen i det 16. minut, hvor Mikkel Bechmann igen prøvede lykken fra distancen – og igen et stykke over.

SIF bød på endnu et fint angreb i det 19. minut, hvor Jesper Bech fandt Rajko Lekic i feltet i en spids vinkel. Lekic sparkede med ydersiden mod nærmeste stolpe – men måtte se Nathan Coe plukke bolden.

SIF fortsatte dominansen og tilnærmelserne mod kronjydernes mål, mens RFC til gengæld lignede lige præcis, hvad de var – et kriseramt mandskab uden meget sammenhæng.

Ørnskov til 1-0!
Og i det 22. minut skete retfærdigheden så fyldest – SIF kom i front. Det skete efter et godt Peter Degn-frisparksindlæg, som først Jim Larsen var millimeter fra at få hovedet på – hvorefter Martin Ørnskov dukkede op lige bagved og pandede føringen fortjent i nettet.

Det var Ørnskovs andet sæsonmål i SAS Ligaen – begge i øvrigt hovedstødsmål.

SIF havde god kontrol over begivenhederne fra et udgangspunkt ganske højt oppe på banen. Backlinjen stod ofte helt fremme ved midterlinjen og herover, og SIF lykkedes fint med projektet om at møde hjemmeholdet tidligt.

God periode
Tempoet i kampen var ganske højt, og det sang i tacklinger og nærkampe. Næste afslutning lod vente lidt på sig, og den tilfaldt Jose Junior, der sparkede udmærket fra distancen efter en Marc Nygaard-hovedstødsaflevering i det 36. minut.

I den anden ende fik Jim Larsen noget atypisk spillet og driblet sig frem til et skud med venstrebenet efter endnu et Peter Degn-frispark, men også Jim Larsen måtte se skuddet stryge et stykke over.

SIF var nu inde i endnu en god periode. De rød-hvide holdt flot fast i bolden, og "Olé"-råbene gjaldede ned mod SIFerne fra sektionen bag målet, hvor gæsternes fanafsnit var fornemt fyldt.

Både Frank Hansen og Christian Holst kom frem til gode skudmuligheder, og det var derfor en smule ærgerligt, at dommer Michael Svendsen fløjtede til pause.

Forinden var forløbet en ganske udmærket halvleg fra gæsternes side, og det var fuldt fortjent, at der stod 0-1 på måltavlerne.

Holst på træværket
Anden halvleg begyndte i markant lavere tempo end første halvleg. De første otte-ti minutter forløb således uden nævneværdige aktioner fra hverken det ene eller det andet holds side, og med stillingen in mente kunne SIFerne selvfølgelig være bedst tilfredse med dét.

Hjemmeholdets afleveringer endte meget ofte enten ude over sidelinjerne eller hos en SIF-spiller, og det lugtede bestemt ikke i denne fase af, at Randers var på vej mod point i kampen mod SIF – som til gengæld var på vej mod den første udebanesejr mod Randers i nyere tid.

Efter præcis en times spil var det millimeter fra, at SIF bragte sig på 2-0. Et gennemspillet mønsterangreb endte via Frank Hansen hos Christian Holst, der slap blank igennem og afsluttede over Nathan Coe – men ramte trekantsammenføjningen.

Særdeles tæt på, at kampen havde været mere eller mindre lukket – og at Christian Holst havde nettet for tredje kamp i træk.

Svensson og Saag i aktion
Christian Holst blev kort efter rokeret over i højresiden, da Martin Svensson kom på banen i stedet for Peter Degn og indtog venstrekanten.

Der resterede efterhånden kun omkring tyve minutter, og stadig var det meget svært at få øje på, at hjemmeholdet måtte og skulle have point ud af denne forestilling. SIFerne havde ganske enkelt alt for meget styr på Randers-spillerne og vandt dueller, andenbolde og hinandens afleveringer.

Endnu ti begivenhedsløse minutter senere kom Kaimar Saag på banen i stedet for Rajko Lekic, som havde slidt og slæbt både offensivt og defensivt hele kampen igennem.

I et forventet slutpres fra Randers FC ville der således med Svensson og Saag på banen være mulighed for særdeles hurtige omstillinger.

Svensson til 2-0 – og RFC-reducering
Med omkring seks minutter igen lykkedes netop dét.

SIF stak af sted i et kontraangreb, hvor bolden endte hos Martin Svensson i venstresiden. Den indskiftede kantspiller tog et par træk og fyrede af med et slangehug – som kilede sig ind under Nathan Coe og videre ind i de blafrende netmasker i Randers-målet.

2-0 til Silkeborg IF på Svenssons første sæsonmål – og så lignede den kamp en lukket én af slagsen.

Minutterne fortsatte den ubønhørlige tikken mod slutfløjtet for de desillusionerede RFC-spillere – mens SIFerne fornuftigt lod boldene trille rundt imellem sig.

I det første minuts overtid fik Randers FC dog reduceret midt i et klumpspil, hvor indskiftede Kenneth Møller Pedersen fik tampet bolden i nettet til 1-2.

Men da det sidste af de fire tillægsminutter var passeret, kunne Silkeborg IF – Søhøjlandets Helte – række armene i vejret og fejre den tredje SAS Liga-sejr på stribe

Nu venter en landskampspause og dermed kampfri næste weekend, inden Esbjerg fB gæster Silkeborg Stadion om 14 dage.

• 0-1 Martin Ørnskov (22)
  • 0-2 Martin Svensson (84)
  • 1-2 Kenneth Møller Pedersen (91)