20. marts 2010

Surt nederlag i lokalbraget

SIF formåede ikke at udnytte sine chancer i lørdagens lokalbrag mod FC Midtjylland – og da ulvene til gengæld fremstod ultrakyniske, trak de sig hjem til Vestjylland med en 2-0 sejr.

Forventningsfuldt tog det antalsmæssigt lidt skuffende silkeborgensiske fodboldpublikum til årets første hjemmekamp, da SIF tog imod FC Midtjylland på en regnvåd lørdag eftermiddag med et frostfrit græstæppe, der ikke ligefrem så indbydende ud i sine gulbrune nuancer – men som heldigvis var klarmeldt til kamp.

SIF havde lagt fra land med to sejre i træk i forårets to første kampe – begge på udebane, men også gæsterne fra FCM var kommet fint i gang med fire point i to kampe – begge på hjemmebane. Samtidig havde vestjyderne revanche til gode efter seneste indbyrdes opgør, hvor nyoprykkede SIF i sommers slagtede ulvene med hele 4-0.

Cheftræner Troels Bech havde valgt en enkelt ændring i startopstillingen, hvor Peter Degn igen var med – han erstattede Dennis Flinta på højrekanten.

Ellers var start-11eren identisk med den, der i mandags besejrede AGF med 2-1 på udebane. Det ville sige Lasse Heinze i målet bag et forsvar med Thorbjørn Holst Rasmussen, Jim Larsen, Thomas Hansen og Christopher Poulsen, en midtbane med Peter Degn, Frank Hansen, anfører Martin Ørnskov og Christian Holst samt et angreb bestående af Jesper Bech og Rajko Lekic, der scorede hattrick sidste gang mod ulvene.

Bedre og bedre SIF-pres
SIFs taktiske oplæg til kampen var ændret fra de to første kampe, hvor det i nogen grad handlede om Tipslørdag-filosofisk kick-and-rush fodbold – om det hurtige pasningsspil så var kompatibelt med den sløjt udseende bane, måtte tiden vise.

Og det viste tiden ret hurtigt, at det i hvert fald ikke var i kampens indledning, der bød på rigeligt med fejlafleveringer fra begge holds side, dårlige tæmninger og uprovokerede fejl.

Efter fem minutter opstod kampens første hjørnespark, som Rajko Lekic fremtvang. Peter Degn tog det kort til Jesper Bech, der vendte rundt med indlægget – men Martin Ørnskov fik lige præcis ikke headet ordentligt på mål.

Blot to minutter senere fik SIF så endnu et hjørnespark, og selv om heller ikke dette førte til noget, så det bedre og bedre ud for hjemmeholdet, som fik lagt mere pres på gæsterne.

Således også i det niende minut, da der opstod en klumpspils-situation i ulvenes felt – men målmand Jonas Lössl fik til sidst sikret sig bolden.

Holst og Sivebæk tæt på
FCM trak sig – mere eller mindre selvvalgt – langt hjemad og satsede på de kontraløb, som da også var forventet af gæsterne. Foreløbig havde SIFs defensiv og i særdeleshed en meget velspillende Thorbjørn Holst Rasmussen dog fint styr på gæsterne, når de for en sjælden gangs skyld bevægede sig over midten.

Og søreme om ikke SIF efterhånden fandt noget rigtig godt fodboldspil frem. Især i det 14. minut, da et mønsterangreb via fem-seks stationer endte hos Christian Holst, som firsttimede en flugter mod mål – men Lössl parerede til endnu et hjørne. Tæt på 1-0.

I stedet slog FC Midtjylland kontra i det 18. minut, hvor Frank Kristensen endte med at få et billigt frispark i en god position. Mikkel Thygesen sparkede – men via SIF-muren røg bolden til hjørne. Herpå steg Chistian Sivebæk til vejrs med et godt hovedstød, der strøg lige forbi.

FCM i front
Peter Degn fik i det 21. minut forsøgt sig med noget så sjældent som venstrebenet – men skuddet, der ellers så ganske kompetent ud, røg til et frugtesløst hjørne via en FCM-forsvarer.

Tættere på kom Jesper Bech to minutter senere, da han trykkede af fra distancen med et godt skud. Jonas Lössl fumlede en smule, men fik i to omgange sikret sig bolden i en redning med minuspoint i stilkarakter.

Men, men, men. I stedet blev det FC Midtjylland, der efter 25 minutter lidt ufortjent kom i front. En bold ind i feltet blev lidt tilfældigt smidt videre til Frank Kristensen, som fik headet videre til bageste stolpe. Her fik Ken Ilsø egentlig ikke et ret godt træf på bolden, men via uheldige Christopher Poulsens skulder sejlede bolden i mål over en sprællende Lasse Heinze – 1-0 til gæsterne.

Tre SIF-chancer i rap
Christian Holst fik på en returbold i det 31. minut trykket fint af, men igen stod Jonas Lössl i vejen.

Og da SIF i flere situationer lykkedes udmærket med pasningsspillet, opstod to gode chancer – først til Christian Holst, der igen-igen nærmede sig med et frækt indlæg/skud i det 35. minut, som Jonas Lössl reddede flot.

Og en endnu bedre redning diskede Lössl så op med på det efterfølgende hjørnespark, hvor Jim Larsen steg til vejrs og headede – men helt oppe under overliggeren fik Lössl viftet bolden over målet med en feberredning.

Det lugtede altså gevaldigt af en udligning, men ulvene holdt stand – og dermed kunne de to hold gå til pause med en 1-0 føring til en flok småheldige gæster.

FCM på 2-0
Anden halvleg kom i gang med SIF som det bedste hold, og hyperenergiske Rajko Lekic fik afsluttet med et svært hovedstød i det 47. minut – men uden held.

Peter Degn fremtvang et hjørnespark i det 49. minut og sendte det selv indover – men spillet blev afbrudt, da Frank Kristensen røg uheldigt til jorden og måtte forlade banen.

SIF fortsatte presset, og Christopher Poulsen fik et frispark i venstresiden i det 52. minut. Peter Degn sendte en giftig bold indover, som endte uden for feltet hos netop Christopher Poulsen – men højrebenet viste sig ikke sindssygt træfsikkert fra venstrebackens side.

Og da SIF igen ikke kendte sin besøgelsestid foran ulvenes mål, slog netop indskiftede Baba Collins til med 2-0 målet i det 54. minut.

Endnu engang skete det efter et tilfældigt flipperspil inde i SIFs felt, hvor Collins til sidst kunne sætte hovedet på bolden forbi Lasse Heinze, der netop ellers havde reddet. Surt show for SIF, der altså igen indkasserede et rigtig uheldigt mål mod et gæstehold, der i den grad udnyttede sine få tilbud.

Oven i købet blev SIF tilsyneladende snydt for et straffespark i det 57. minut, da en heftig Christian Holst-flugter blev pareret med albuen af Adigun Salami, men Nicolai Vollquartz lod ærten hvile sig i fløjten.

SIF snydt for scoring?
Dennis Flinta kom på banen med en god halv time igen, da en træt Peter Degn lod sig udskifte – og Flinta overtog direkte på Degns højrekant.

Flinta kom udmærket i gang med et par dynamiske ryk, men de defensivt orienterede ulve stod kompakt og velafvisende overfor SIFs tilnærmelser.

Med godt tyve minutter igen intensiverede SIF presset, og et Christopher Poulsen-indlæg blev sendt i nettet af Martin Ørnskov efter, at en FCM-forsvarer og Jim Larsen i forening havde snittet bolden videre – men Vollquartz fløjtede for offside, hvilket lignede en noget tvivlsom disposition.

Efter 71 minutter blev et rigtig godt Christopher Poulsen-indlæg mødt af et flyvende Dennis Flinta-hovedstød – men lige på Jonas Lössl.

Rajko centimeter fra
Lars Huldgaard Christensen blev smidt i aktion efter 72 minutter, da han afløste Jesper Bech.

Det lignede efterhånden et rent powerplay på banen, hvor SIF trykkede meget massivt på mod et FCM-hold i Drillo-formation.

Rajko Lekic kom frem til en mulighed efter 76 minutter, da han nærmest tacklede bolden mod mål – men centimeter forbi. Jo, ulvene var svineheldige med at føre med to – men omvendt kunne SIF kun takke sig selv og den manglende skarphed for at være bagude.

SIF kastede efterhånden alt med frem, og der blev hældt mange bolde ind i FCM-feltet. I størsteparten af tiden befandt samtlige 22 spillere på nær Lasse Heinze sig på FCMs banehalvdel – men ind ville bolden ikke mod de kompakte vestjyder.

Sidste SIF-udskiftning blev brugt, da Kaimar Saag erstattede Thorbjørn Holst Rasmussen med fem minutter igen i en ekstra, offensiv satsning.

Men lige lidt hjalp det – uskarpe og noget uheldige SIF måtte strække våben over for en flok kompakte og kyniske ulve.

Næste opgave er mod SIFs forfølgere fra AaB, der tager imod i Aalborg på onsdag aften klokken 18.00. Her kræves der mere skarphed og held i felterne, hvis der skal point med hjem.