22. december 2020

Stüker: Tak for indsatsen, Frederik

SIF’s sportschef Jesper Stüker er glad på Frederik Alves Ibsens vegne og ønsker forsvarsspilleren al mulig held og lykke i West Ham. 

Frederik Alves Ibsen har givet sig selv en af de sværeste udfordringer i fodbold: Han vil bryde igennem i Premier League, der er regnet for verdens hårdeste liga.

For SIF’s Jesper Stüker er det ikke uden en vis stolthed, at klubben nu kan sende en spiller videre til West Ham og en meget stærk liga. Og han ønsker Frederik Alves Ibsen al mulig held og lykke.

– Det er jo ikke første gang, SIF har sendt spillere videre til den bedste engelske række, men det er en markant handel i klubbens nyere historie og endnu et vidnesbyrd om kvaliteten i vores talentarbejde, siger Jesper Stüker om dagens offentliggørelse af Frederik Alves Ibsens skifte til West Ham United.

SIF har tidligere sendt Jakob Kjeldbjerg til Chelsea FC. Det var i 1993, og i 1996 gik Jacob Laursen fra SIF til Derby County. I 2002 solgte klubben Henrik ”Tømrer” Pedersen til Bolton Wanderers. Frederik Alves Ibsen er således den fjerde spiller i klub-historien, der tager turen direkte fra SIF over Nordsøen til en klub i den bedste engelske liga.

Frederik Alves Ibsens vej gennem SIF’s system har ikke været den ”traditionelle,” hvor de lokale fodboldtalenter indleder forløbet i SIF allerede som 12-årige. Alves er fra Hvidovre og har brasilianske rødder. Efter et ophold på halvandet år i brasilianske Coritiba FC kom han til SIF og klubbens U19 Liga-hold for 3,5 år siden, og derfra har forsvars-fyrtårnet udviklet sig.

– Alves var ikke forrest i køen til en senior-kontrakt i SIF, men vi kunne godt se, at der var noget i ham. Han fik chancen, og den har han i den grad grebet. Det er godt gået af Alves, siger Jesper Stüker.

Men er det nok til at slå sig igennem til Premier League?

– Frederik har jo vist, at han kan tage markante skridt i sin udvikling, når han bliver rykket op på et højere niveau. Det skal han også gøre i West Ham, og det kan han. Så må tiden vise, hvad det ender med. Han har redskaberne til at klare det, slår Jesper Stüker fast.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen