3. april 2024

Stort Pelle-portræt: Den lokale knægt er blevet en SIF-profil

Magasinet SIF in Business er på gaden, og her kan du bl.a. læse om Pelle Mattssons snørklede vej mod succes i Silkeborg IF. Læs hele interviewet her.

Pelle Mattsson er det seneste års tid blevet en fast del af førsteholdet i Silkeborg IF og en profil i Kent Nielsens startopstilling.

Den 22-årige midtbaneslider er desuden blevet en fanfavorit på lægterne. Sådan går det gerne, når det er de ’lokale drenge’, der bryder igennem det meget fintmaskede net og slår igennem i 3F Superligaen på byens bedste fodboldhold.

– Jo, det er nok rigtigt, at de lokale drenge skyder lidt genvej til fansenes hjerter. Sådan er det nok mange steder, og det giver også god mening, da man kender de lokale forhold og kan sætte sig ind i de ting, som fansene taler om. Jeg er også den spiller, der har været med i længst tid i vores trup nu, medgiver Pelle Mattsson, der oftest er ham, der bliver bedt om at stille op til arrangementer, godtgørende formål og stillet forrest i rækken af SIF-ambassadører.

– Det passer mig rigtig fint. Jeg kan godt lide at repræsentere SIF udadtil. Det er en god klub, der har gjort meget for mig, og det er en del af min opdragelse, at jeg gerne vil hjælpe andre mennesker, så det stiller jeg altid gerne op til. Jeg prøver at møde alle med et smil, og jeg tager ikke mig selv så højtideligt. Jeg har oftest et glimt i øjet, men folk ved også godt, at når jeg er seriøs, f.eks. omkring vores træninger og kampe, så er det alvor, siger Pelle Mattsson, der bl.a. er ambassadør for BROEN Silkeborg og netop har været med til at indrette byens nye varmestue i samarbejde med SIF’s hovedsponsor, JYSK.

Fra Ærø til ØBG
Pelle Mattsson blev født i Silkeborg i sommeren 2001, men han flyttede kort efter til Ærø med sin familie. Her gik han i børnehave og spillede de første fodboldminutter i Marstal IF på samme hold som storebror Magnus, der er to år ældre.

Familien Mattsson flyttede inden længe tilbage til Silkeborg, og så kunne Pelle indlede sin skolegang på Buskelundskolen og begynde at spille fodbold på de tilhørende baner i fodboldklubben ØBG Silkeborg.

– Jeg elskede at spille i ØBG. Der var plads til alle. Det var ikke elitært på nogen måde. Det skulle først og fremmest være sjovt. Men trænerne kunne samtidig godt tage lidt ekstra hånd om os, der måske kunne lidt mere. Det var bare et godt og sundt miljø at vokse op i, og jeg har taget mange værdier med mig fra både Buskelundskolen og ØBG, siger Pelle Mattsson, der som 13-årig blev sluset ind i SIF’s Talent Team.

– Det var helt anderledes end i ØBG. Her var jeg til optagelsesprøve hver dag, og jeg blev faktisk ikke udtaget i første omgang, hvilket jeg var meget ked af. Straks spørger man sig selv om, hvor god man egentlig er. Men for mig var det helt rigtigt at blive presset lidt. Samtidig var hele ens hverdag tilrettelagt til punkt og prikke lige fra 7. klasse på Sølystskolen. Det var godt for mig.

Var ikke noget ’monster’
Pelle Mattsson brød for alvor igennem i SIF det seneste forår, hvor han erobrede en plads på Kent Nielsens tremandsmidtbane. Endda som 8’er. Den position har han fastholdt lige siden og er blevet en stor profil for Silkeborg IF.

Gennembruddet lå dog ikke umiddelbart i kortene for midtbanespilleren, da han i sin U15-tid varmede bænken på talentchef Peter ’PC’ Hansens talentfulde mandskab.

– Jeg kan huske, at inden sæsonen sagde PC til mig, at ’Pelle, i år skal vi have gjort dig til et monster’. Da sæsonen var slut, holdt PC endnu et møde med mig, hvor han bare konstaterede tørt, at jeg overhovedet ikke var i nærheden af at være et monster…

– Det fik mig til at tage mig sammen og arbejde endnu hårdere og tage mere initiativ. Jeg har altid haft det instinkt, der skal til for at blive professionel, og jeg har altid været med omkring de bedste, men der fik jeg et wake up-call, siger Pelle Mattsson og forklarer, at hans historie er sigende for fodboldopvæksten, som mange unge fodboldspillere får i Silkeborg IF.

Altid sammenlignet med Magnus
– Jeg blev jo samlet op og fik et valg. Tag dig sammen, læg på og giv det et skud mere. Alternativet er jo, at man ikke slår igennem. Jeg havde jo også min storebror Magnus at se op til. Jeg kunne hele tiden følge ham og se, at det godt kunne lade sig gøre. Også selv om vi gik lidt forskellige veje som spillere, siger Pelle Mattsson og fortsætter med at fortælle om sin storebror, der i vinter vendte hjem til FC København efter et succesfuldt ophold i hollandske NEC Nijmegen.

– Vi er altid blevet sammenlignet. Uanset om vi ville det eller ej. Nogle gange har det været lidt irriterende, for eksempel da jeg skrev min første kontrakt med SIF, så kan jeg huske, at overskrifterne gik på, at det var dobbelt op på Mattsson i SIF i stedet for, det handlede om mig. Men hånden på hjertet, så har det aldrig gået mig på, og Magnus har været en stor inspiration for mig.

– Magnus har altid været to skridt foran mig, idet han er to år ældre. Han har banet vejen og hjulpet mig, så han har
været en stor inspiration, selv om jeg tit bliver overset lidt, griner Pelle Mattsson.

Drømte om Champions League i haven
Inspirationen fra Magnus betyder stadig meget for Pelle Mattsson, der for nu gør alt, hvad han kan for at tage sig selv og holdet til et nyt niveau i SIF.

Men når nu storebror har taget skridtet til udlandet og videre igen, hvorfor skulle det så ikke også kunne lade sig gøre for
lillebror?

– Jeg var superstolt, da jeg så Magnus stå på banen og nynne Champions League-hymnen inden Manchester City-opgøret. Det var jo den hymne, vi løb og sang på græsplænen, da vi som børn rendte rundt og spillede fodbold i haven. Det er klart, at jeg også drømmer om at nå op på en endnu højere hylde, men først skal jeg blive endnu bedre her i SIF, som jeg altid har drømt om at spille for.

Du kan læse hele artiklen i den ny udgave af SIF in Business – som du finder her.

LÆR PELLE BEDRE AT KENDE:

1: Hvad laver du i din fritid?

– Jeg spiller golf og er sammen med mine venner. Derudover besøger jeg ofte min mor og vores fælles hund ’Hampus’.

2: Hvad er din livret?
– Jeg har ikke en decideret livret, men jeg siger sjældent nej til at sætte tænderne i en god pizza eller gode, lækre pandekager med marmelade og sukker.

3: Hvor bor du henne?
– Jeg bor alene i en lejlighed i Sydbyen i Silkeborg, som jeg flyttede ind i for cirka et halvt år siden.

4: Hvilken fodboldklub holder du med, hvis ikke du må sige SIF?
– Det er selvfølgelig den største klub i verden: Manchester United. Og jeg har været fan, lige siden jeg var helt lille.

5: Hvem er dit idol?
– Jeg har ikke et idol som sådan, men jeg ser op til min to store søskende, Matilda og Magnus, og selvfølgelig min mor. De er nemlig rigtig gode mennesker.

6: Hvad er din yndlingsfilm?
– Jeg er ikke det store filmmenneske, så jer ser sjældent film. Hvis jeg skulle komme med et bud, ville det helt klart være tv-serien ’Prison Break’.

7: Hvad er din styrke og hvad er din svaghed uden for fodboldbanen?
– Min styrke er min stærke personlighed. Jeg er tro imod den, jeg er, og gør mig altid umage og møder alle med et smil. Min svaghed er nok, at jeg er tidsoptimist eller forholdsvis glemsom. Det er ikke der, jeg er skarpest.

Interview med ØBG-formand Kim Sejdelin:

ØBG Silkeborg er en forening i det nordvestlige Silkeborg med mere end 110 år på bagen.

Kim Sejdelin har været formand i ØBG Silkeborg i de seneste fem år af slagsen.

ØBG Silkeborg er en af de omtrent 30 lokale fodboldklubber, som Silkeborg IF sætter stor pris på at have et tæt
samarbejde med.

Kim Sejdelin er naturligvis meget stolt af sin klub, der altid har fyldt meget i lokalsamfundet, men hvis ØBG formanden havde et ekstra bredt smil på i slutningen af januar 2024, så skyldes det, at to lokale ØBG-knægte denne vinter var nogle af de helt store historier i fodbolddanmark i transfervinduet.

Magnus Mattsson skiftede fra NEC Nijmegen i Holland til FC København i 3F Superligaen, mens storspillende Jeppe Okkels rykkede fra Elfsborg i Sverige til FC Utrecht i den hollandske Æresdivision.

– Ja, det var lidt specielt at følge. Det må jeg da erkende. Og selvfølgelig bliver man stolt, når ØBG-drenge træder frem på den helt store scene. Det kan vel næppe blive større end at score mod Manchester City i Champions League, siger Kim Sejdelin og fortsætter.

– Magnus, Pelle og Jeppe er i fokus lige nu, men jeg bliver som formand lige så stolt over at se det fællesskab, der er hver eneste dag ude i vores klub. Men det er selvfølgelig en stor fordel, at de unge drenge og piger kan se, at de rent faktisk kan nå stjernerne,
fordi det har andre fra ØBG gjort.

– Det er også en af fordelene ved at være samarbejdsklub med Silkeborg IF. Børnene kan komme på JYSK park og se Pelle Mattsson spille Superligafodbold, siger Kim Sejdelin og taler godt om de klubaftener, som SIF arrangerer med samarbejdsklubberne.

– Det er drømmene, der driver værket, og drømmene kommer altså lidt tættere på, når der står et par SIF-spillere og træner med vores børn og unge en hverdagsaften.

– Det gør mig glad, når jeg hører, at Pelle nævner, at ØBG har været i stand til at rumme både dem der har et stort
talent og dem, der er der for det sociale. Det er jo vores DNA som breddeklub. Så er det op til SIF at tage spillerne til højeste niveau herhjemme. Men det er fantastisk, når det hele så går op i en højere enhed og ØBG kommer lidt i overskrifterne, siger Kim Sejdelin med et grin.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 21.07. kl. 14.00
Scroll til toppen