15. marts 2024

Solidt overskud i Silkeborg IF Invest A/S

Silkeborg IF Invest A/S præsenterer igen et solidt overskud, hvor både fodboldforretningen, ejendomsselskabet og hoteldriften bidrager til det positive resultat.

Silkeborg IF Invest A/S har i 2023 realiseret et tilfredsstillende resultat før skat på 42,0 mio.kr. på baggrund af en omsætning på 139,6 mio.kr. eksklusive transferindtægter.

– Det er glædeligt, at alle tre forretningsben (fodbold, ejendomme og hotel) bidrager med et positivt resultat, siger adm. direktør Kent Madsen.

Fodboldforretningen har fastholdt den positive udvikling i 2023 med stærke sportslige præstationer i efteråret 2023 og en række markante spillersalg – om end resultatet ikke kommer op på niveauet for det historiske 2022.

Silkeborg IF er i gang med sin 3. sæson i træk i 3F Superligaen, og i efteråret satte SIF en stime sammen på 11 kampe, hvilket kastede imponerende 26 point af sig, og desuden spillede holdet sig igen videre til Oddset Pokalens semifinaler.

I anden halvdel af grundspillet denne sæson har resultaterne dog været skuffende, hvilket har medført, at det endnu ikke er afklaret, om SIF bliver blandt de seks mandskaber i forårets mesterskabsspil i 3F Superligaen. Det afgøres i sidste grundspilsrunde på søndag kl. 17.00.

På siden af de gode sportslige resultater i efteråret 2023 er der sket markante salg af Lukas Engel, Sebastian Jørgensen og Lasse Abildgaard.

– Det er tilfredsstillende, at vi i lighed med 2022 har realiseret betydelige transferindtægter – selskabets størrelse taget i betragtning, siger Kent Madsen og tilføjer.

– Vi har i indeværende sæson 2023/24 desuden opretholdt et højt tilskuergennemsnit pr. kamp i forhold til det øgede tilskuergennemsnit, som vi realiserede i 2022/23. Det er glædeligt, at det kan aflæses, da vi har meget fokus på tilskueroplevelsen – både i fanzonen og for sponsorerne.

Ejendomsforretningen har igen i 2023 realiseret en stabil og stærk indtjening til koncernen. Tomgangen ligger uændret under 1%.

– Med et højt vedligeholdelses- og serviceniveau, velfunderede lejere i forskellige brancher og en stabil finansieringsomkostning, ser vi med fortrøstning ind i fremtiden for K/S Papirfabrikken. Ejendomsområdet er endvidere styrket i foråret 2024 med investering i både Tværgade 7, Silkeborg og Smedegården, Silkeborg, siger Kent Madsen.

2023 blev for hotel- og konferenceforretningen et acceptabelt år efter en række udfordrende år med COVID-19.

– Hotel Papirfabrikken realiserede i 2023 en omsætningsfremgang på 10 %. Hotellet har i 2023 påbegyndt en gennemgribende renovering – et arbejde, der vil fortsætte i de kommende år, hvorved hotellet senest ved udgangen af 2025 kommer til at stå gennemrenoveret, herunder med helt nyrenoverede og tidssvarende værelser, siger Kent Madsen.

Det er Silkeborg IF Invest A/S’ opfattelse, at der er skabt en forretningsmodel med et betydeligt potentiale med baggrund i en slagkraftig og velkonsolideret koncern med de tre forretningsben; fodbold, ejendomme samt hotel- og konferenceaktivitet.

Den forretningsmæssige udvikling i selskabets forretningsområder forventes i 2024 at fortsætte i samme trend som 2023 – dog korrigeret for øgede udgifter på fodboldområdet.

Selskabet forventer i indeværende regnskabsår et resultat før evt. dagsværdiregulering af investeringsejendomme og før skat i intervallet +7 mio. kr. til +15 mio. kr.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 21.07. kl. 14.00
Scroll til toppen