22. november 2014

Smalt nederlag i Parken

SIF havde momentum og chancer i 1. halvleg af lørdagens kamp mod FCK i Parken, men det blev ikke udnyttet til mål, og så kunne københavnerne vinde en smal sejr på 1-0.

Det er svært at klandre SIF for indsats og kampvilje, og taktisk greb SIFerne også tingene fornuftigt an i Parken lørdag aften. Men det er et bundholds lod at have marginalerne imod. Da SIF ikke selv omsatte sine chancer i 1. halvleg til mål, afgjorde Nicolai Jørgensen kampen med en hovedstødsscoring i slutningen af 1. halvleg, og så havde SIF hentet endnu et smalt nederlag til den alt for store samling. Nederlaget til FCK var SIFs sjette i træk i Superligaen.

Cheftræner Jesper Sørensen havde foretaget to ændringer i forhold til seneste opgør to uger tidligere mod FC Midtjylland. Daniel A. Pedersen var tilbage efter karantæne, og også anfører Frank Hansen var blevet nomineret til startopstillingen.

SIF var først til at vise farlighed, da Nicolaj Agger i det femte minut i fri position fyrede af efter godt samarbejde med Adeola Runsewe. Hans skud blev dog fodpareret af Stephan Andersen i FCK-målet. I angrebet efter viste de hjemlige løver tænder for første gang, da Nicolai Jørgensen skød lige forbi Thomas Nørgaards ene stolperod. Det var i indledningen som ventet FCK i mest boldbesiddelse, men SIFerne forsvarede sig godt og truede også FCK på omstillingerne.

Adeola Runsewe havde et godt skud efter Emil Scheels forarbejde i det 21. minut, hvor Stephan Andersen måtte give hjørnespark, og på det forsøgte Emil Scheel sig med et skud, der dog gik over mål. Nicolaj Ritter sled sig i det 26. minut godt fri i venstre side og centrede fladt til Runsewe, der dog ikke fik ordentlig træf på bolden. Der var opløftende takter på et klogt spillende SIF-hold, og frustrationerne begyndte at sætte sig hos Parkens publikum, der sendte en pibekoncert ned mod egne spillere.

Ufortjent FCK-føring
Emil Scheel var kun en håndsbredde fra scoring med et lumsk skud, der blev klaret af Stephan Andersen, og efterhånden var det SIF, der havde bolden mest og pressede FCKerne til fejl i opspillet. FCK kom dog også tæt på i det 31. minut, da en flad bold fik lov at passere ind foran Thomas Nørgaards mål, hvor Dennis Flinta dog fik clearet til hjørnespark.

Stik mod spil og chancer, men ganske typisk for SIFs sæson hidtil, var det FCK, der kom foran. Et indlæg fra højre blev mødt af Nicolai Jørgensen pande, der sendte bolden i en bue over Thomas Nørgaard til 1-0 føring for FCK. Da var der spillet 36 minutter, og inden pausen havde FCK endnu en stor chance, som Thomas Nørgaard reddede.

Tungt pres
Fra 2. halvlegs start lagde FCK et tungt pres på gæsterne fra Søhøjlandet. I en nærkamp fik Daniel A. Pedersen et skrub og måtte lade sig udskifte i det 57. minut med Nicolaj Køhlert. SIF var sjældne gæster på FCKs banehalvdel, og selv om FCK-presset ikke førte til de store chancer, var det svært at få øje på udligningen. Det lignede mere 2-0 end 1-1.

Jesper Sørensen forsøgte at sparke nyt liv i SIF-offensiven ved at indskifte Jeppe Illum, der ersattede Adeola Runsewe. Det var dog fortsat FCK med initiativet. Andreas Cornelius havde et hovedstød midt i halvlegen, der dog ikke voldte Thomas Nørgaard vanskeligheder, mens Alex Kacaniklic kom meget tæt på, da han sparkede et frispark på stolpen.

SIF spiller igen allerede onsdag aften, når der er pokalkamp i Randers med gratis adgang, og næste hjemmekamp spilles på lørdag den 29. november, når bundkollegaen fra OB kommer på besøg på Mascot Park.

FC København – Silkeborg IF 1-0 (1-0)
Mål: 1-0 Nicolai Jørgensen (36.)
Advarsler: Tom Høgli, Thomas Delaney, FCK, Dennis Flinta, Thorbjørn Holst, SIF.
Tilskuere: 8.456
FC København (4-4-2): Stephan Andersen – Tom Høgli, Mathias Zanka Jørgensen, Mikael Antonsson, Pierre Bengtsson – Danny Amankwaa (76.: Rurik Gislason), Youssef Toutoh (71.: Claudemir), Thomas Delaney, Alex Kacaniklic (90.: Daniel Amartey) – Andreas Cornelius, Nicolai Jørgensen.
Cheftræner: Ståle Solbakken
Silkeborg IF (3-4-3): Thomas Nørgaard – Jens Martin Gammelby, Dennis Flinta, Thorbjørn Holst Rasmussen – Frank Hansen, Daniel A. Pedersen (57.: Nicolaj Køhlert), Jesper Bech, Nicolaj Ritter – Adeola Runsewe (64.: Jeppe Illum), Nicolaj Agger (84.: Christian Sørensen), Emil Scheel
Cheftræner: Jesper Sørensen