2. august 2018

Simon J: Stor fokus på dødbolde

Simon J: Stor fokus på dødbolde

10 gange fik SIF-holdet muligheden for at skabe chancer efter hjørnespark i kampen mod Thisted FC. Netop effektiviteten i de defensive og offensive dødbolde er noget, som Silkeborg-mandskabet har haft ekstra fokus på i opstarten.

Det var på mange måder en forventelig oplevelse søndag eftermiddag, da Thisted FC var på besøg på JYSK park. Et stort spilovertag udløste adskillige chancer på dødbolde for SIF-holdet, som med 10 hjørnespark og en række frispark udenfor feltet havde fine muligheder for at afgøre kampen på standardsituationer.

Sådan gik det som bekendt ikke, men det skal ikke tages som et udtryk for manglende fokus på dødbolde i SIF-lejren.

– Det har været et rigtig stort fokusområde i begge ender. Vi vil gerne lukke noget mere af, fortæller Simon Jakobsen, som sidste år sammen med forsvarskollegaerne i SIF-forsvaret måtte lægge øre til kritik for håndteringen af dødboldssituationerne.

– Der er mange, der tror, at vi var rigtig dårlige på defensive standarder i sidste sæson. Det var vi faktisk ikke. Vi lå sådan cirka i midten, når man måler op på indkasserede mål på den front. Men derfor vil vi gerne skærme yderligere af, fortæller midterstopperen, som også gerne ser en forbedring i de offensive dødboldssituationer.

– Vi skal score nogle flere. Vi har dygtige servere. Vi har hovedstødsstærke og målfarlige folk. Så det er jo en nem chance, når man får sådan en dødbold. Det kan komme ud af ingenting, at man kan få et hjørnespark eller frispark. Har man så kvalitet på det, så er det jo et “nemt” mål at lave. Så det kunne være rigtig godt at få gang i det, fortæller Jakobsen, som i sidste sæson scorede en enkelt gang efter en dødbold.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 26.05. kl. 17.00
Scroll til toppen