9. oktober 2018

Silkeborg IF går med i den nye eSuperliga

Silkeborg IF går med i den nye eSuperliga

SIF er med i Dreamhack og Superligaens initiativ om at lave Danmarks første eSuperliga, der skydes i gang allerede i efteråret.

I begyndelsen af november kridter streamingtjenesten Dplay og Canal 9 banen op til den nye eSuperliga, hvor Superliga-klubberne sammen med de tre nedrykkere stiller med deres eget professionelle FIFA-hold. Alle kæmper om sejren og den største præmiepulje nogensinde i en dansk FIFA turnering.

– Vi har længe gået og overvejet, hvordan vi kunne angribe esports markedet. Vi kan jo se, at det tiltrækker enorm interesse blandt unge mennesker over hele verden. Nu er vi blevet inviteret med i eSuperligaen, og det ser vi som en rigtig god mulighed. Det er godt tænkt og et fint set-up, og at det er FIFA, der skal spilles, lugter jo også af fodbold. Det var sådan set lige til højrebenet, siger Silkeborg IF’s administrerende direktør, Kent Madsen.

Ligastart i november
Fra 5. november og 7 uger frem kæmpes der for første gang nogensinde om sejren i Danmarks nye eSuperliga. Der dystes i EA SPORTS FIFA 19, og turneringen er en del af The Official League Qualifying events i EA SPORTS FIFA 19 Global Series, og klubberne vil være de samme, som man kender fra Superligaen.

Præmiepuljen, som fordeles mellem de otte klubber, der klarer sig bedst, er på hele 365.000 kr., hvilket gør det til den turnering i Danmark, der har den største præmiepulje nogensinde i en dansk FIFA-turnering.

– Vi er enormt stolte over endelig at kunne løfte sløret for eSuperliga. Flere af Superliga-klubberne har været i gang med esport et stykke tid, mens det for andre er ret nyt. Derfor er vi meget glade for samarbejdet med Dreamhack, der har mange års international erfaring med afvikling af den her type turneringer. Vi ser frem til at levere et esport-produkt af høj kvalitet, som kan matche det, der leveres på grønsværen, siger direktør for Superligaen A/S, Claus Thomsen.

Da slutspillet stadig var i fuld gang, da den nye eSuperliga blev præsenteret for klubberne, var det umuligt at forudse, hvilke hold der ville rykke ud af Superligaen. Derfor har SIF og de to øvrige nedrykkere, Helsingør og Lyngby, også fået en invitation til at være med.

– Mange af verdens bedste FIFA-spillere er danske, men samarbejdet med Superligaen, klubberne og Discovery Networks Danmark er en forudsætning for, at eSuperliga i dag bliver en realitet, hvilket vi er meget stolte af og glade for. Med Superligaen og Discovery kommer vi sammen til at skabe et produkt på et hidtil uset niveau, siger Marcus Lindmark, President & CEO i Dreamhack.

Hjemmebane på Dplay
Den nye eSuperliga får hjemmebane på streamingplatformen Dplay, mens nogle af turneringens største kampe også vises på Canal 9, der fra uge 45 blænder op for den nye turnering. Vært på programmet bliver den tidligere P3-vært Signe Amtoft, der får følgeskab af Jesper Simo, som kommer til at kommentere kampene. Jesper Simo er allerede et kendt ansigt fra Eurosports dækning af Superligaen og Premier League og er selv en passioneret FIFA-spiller. I det livetransmitterede program, der sendes to gange om ugen, vil seerne kunne følge det første nervepirrende opgør mod sejren i eSuperliga 2018.

– Dette produkt er skræddersyet til os, og ved at bruge vores streamingplatform Dplay som affyringsrampe for den nye eSuperliga, skaber vi et solidt fundament for turneringen, da vi her har rigtig godt fat i den unge generation, som vi ved, bliver nogle af kerneseerne. Derudover har vi
besluttet også at vise udvalgte kampe på Canal 9, som har et solidt tag i den bredere målgruppe, der har interesse for fodbold, og som forhåbentlig også vil tage denne nye gren af sporten til sig, siger Anders Antonsen, Nordisk sportsdirektør hos Discovery Networks Danmark og fortsætter:

– Det er et ambitiøst projekt, som forhåbentlig kommer til at skrive sig ind i historiebøgerne. Via vores platforme sikrer vi, at det når helt ud i klubberne og til de mange fans, som FIFA allerede har i dag, samtidig med at vi forhåbentlig opbygger en endnu større fanskare for esport og FIFA herhjemme, i kraft af vi nu giver sporten et solidt udstillingsvindue.

Hvert hold vil bestå af minimum to spillere og en træner. Heraf skal den ene spiller være på en professionel kontrakt i den pågældende klub. Både Superligaens og EAs regler foreskriver desuden, at spillerne skal være fyldt 16 år, inden turneringen starter den 5. november 2018. eSuperligaen er en Official League Qualifier til FIFA eWorld Cup.

eSuperligaen er blevet en realitet efter et tæt samarbejde mellem Dreamhack, Superligaen og Discovery Networks Danmark.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen