1. september 2015

Sikker SIF-sejr i Svendborg

SIF er videre i DBU Pokalen med en sikker sejr tirsdag aften på Høje Bøge Stadion i Svendborg. Thomsen, Albers og Sørensen scorede i 3-0 sejren.

Det var som at kravle ind i en tidslomme at ankomme til Høje Bøge Stadion i Svendborg. Bøgetræerne på skråningerne omkring banen, det sort-bejdsede træhus med omklædningsrummene og kaffen og småkagerne i det lille VIP-afsnit på hovedtribunen modsat fortalte en historie om livet i de lavere divisioner.

Overfor det lokale 2. divisionshold viste SIF da også, at der er forskel på fodbold. Med en konsekvent tilgang til tingene bragte SIF sig hurtigt i front, og reelt blev der aldrig spænding om udfaldet.

Kim Poulsen havde igen rystet posen i forhold til seneste Bet25 Liga-opgør mod HB Køge. Formationen var som mod HB Køge 4-1-4-1, men Dennis Flinta var tilbage på højre back-positionen. I stedet indtog Mikkel Vendelbo pladsen lige foran forsvaret og Emil Scheel var rykket ind på den centrale midtbane som Martin Thomsens makker. Det gav plads til Nicolaj Agger på midtbanens venstrekant efter hans skadesfravær i de sidste fire kampe.

Hårdt SIF-pres fra start
Det så ud til at virke. SIF-spillet, der naturligvis også skal ses i lyset af modstanderens lavere niveau, virkede mere dynamisk og friskt i de offensive faser. Nicolaj Agger pyntede på venstrekanten i 1. halvleg, og Emil Scheel så ud til at befinde sig mere naturligt på en central plads på midtbanen.

SIF lagde hårdt pres på det lokale 2. divisionsholds bageste bastioner fra første fløjt, og allerede i det fjerde minut havde Andreas Albers chancen for at bringe de til lejligheden sort/hvid/rød-klædte SIFere i front. Nicolaj Ritter erobrede bolden ved baglinjen og lagde den ind i panden på Albers, der dog ikke fik ordentlig træf på den, så det kun blev til målspark. Bare et minut senere bragte samme Albers sig i fri position efter en god vending og aflevering fra Dennis Flinta, men her måtte han se Andreas Dyhr i Svendborg-målet klare til hjørnespark.

Svendborg kunne dog ikke holde stand meget længere. I det 6. minut bragte Martin Thomsen SIFerne foran 1-0, da han flugtede en ripost i nettet fra nært hold. SIFerne havde fulgt oplægget: Sørg for at sætte jer på kampen fra start og luk den tidligt.

Tidlig lukketid i Svendborg
Lukket var den ikke med 1-0, men det konsekvente SIF-pres fortsatte og skabte konstant problemer for de orangeklædte Svendborg-forsvarere. Midtvejs i halvlegen havde Nicolaj Agger en stor mulighed for at bringe SIF yderligere foran. Mikkel Vendelbo sendte en fin aflevering i retning af Agger, der helt fri lidt til venstre for mål dog skød direkte på Svendborgs travleste mand, målmand Andreas Dyhr. Et godt gennembrud af Emil Scheel minutter senere gav Andreas Albers muligheden, men han kom brøkdele af et sekund for sent til tværafleveringen og havnede selv i målet, ens bolden trillede videre.

Det lignede en tidlig lukning af kampen, da Andreas Albers efter knapt en halv times spil bragte SIF på 2-0. Et gennemspillet SIF-angreb bragte Nicolaj Agger fri i feltet, og han afleverede på tværs til Albers, der foran et helt tomt mål havde let ved at score.

Derefter gik tempoet ud af kampen, og SIF kunne gå til pause med en føring, der lignede en afgørelse.

Stor chance til Robert Skov
Fra 2. halvlegs start kom Robert Skov på banen i stedet for Nicolaj Agger – et signal om at tempoet skulle have en tand ekstra i forhold til den fart, 1. havleg sluttede i. Halvlegens første afslutning kom fra Nicolaj Ritter, der på en dyb aflevering fra Andreas Albers slap fri i feltet. Venstrebacken tordnede dog bolden over mål. Robert Skov havde den næste SIF-chance efter 50 minutter, da han skar godt ind i banen og direkte mod mål. Hans flade skud blev rettet af, så bolden sneg sig lige forbi den ene opstander.

De to store SIF-chancer indenfor de første fem minutter af halvlegen var udtryk for, at SIF igen havde taget kontrol over kampen og styrede begivenhederne.

Sørensen-hovedstød til 3-0
Det naturlige 3-0 mål kom efter knap en times spil. Robert Skov stak bolden dybt til Emil Scheel, der måtte se sit forsøg pareret af Svendborg-målmand Andreas Dyhr. Dennis Flinta fik fat i returbolden og sendte den i en bue over i den anden side af feltet, hvor Christian Sørensen kunne heade bolden i nettet bag et splittet Svendborg-forsvar. Nu var det kun et spørgsmål om SIF-sejrens størrelse.

SIF skiftede midtvejs i halvlegen Martin Thomsen ud med Tobias Salquist, der gik ind som højre back, hvilket flyttede Dennis Flinta op på den defensive midtbaneplads foran forsvaret og Mikkel Vendelbo en tak længere frem. SIF fastholdt fortsat grebet om kampen, men kørte tydeligvis tingene hjem på cruise control. SIF efterlod et indtryk af konsekvent styrkeforskel i en kamp, hvor sejren aldrig kom i fare. I det sidste kvarters tid fik også Adeola Runsewe spilletid, da han kom ind og erstattede Simon Jakobsen. Han gjorde sig bemærket fem minutter før tid, da han sparkede over i fri position foran Svendborg-målet.

SIF spiller næste gang på mandag, hvor Helsingør kommer på besøg på Mascot Park i Bet25 Ligaen. Der er kickoff kl. 20.30.

DBU Pokalen, 2 runde, tirsdag den 1. september kl. 17.15 på Høje Bøge Stadion i Svendborg:
Svendborg FC-Silkeborg IF 0-3 (0-2)
Mål:0-1 Martin Thomsen (8.), 0-2 Andreas Albers (29.), 0-3 Christian Sørensen (57.)
Advarsler: Maad Aziz, Svendborg
Tilskuere:
Svendborg FC (4-1-4-1): Andreas Dyhr – Kasper Johansen, Mathias Hansen, Rasmus Andersen, Kenneth Rasmussen – Anders Hjort – Jonas Hvilsom, Anders Staldgaard, Kenneth Andersen, Theis Andersen (64.: Maad Aziz) – Jesper Cnristiansen
Silkeborg IF (4-1-4-1): Thomas Nørgaard – Dennis Flinta, Thorbjørn Holst Rasmussen, Simon Jakobsen (78.: Adeola Runsewe), Nicolaj Ritter – Mikkel Vendelbo – Christian Sørensen, Martin Thomsen (67.: Tobias Salquist), Emil Scheel, Nicolaj Agger (46.: Robert Skov) – Andreas Albers.

• 0-1 Martin Thomsen (8.)
  • 0-2 Andreas Albers (29.)
  • 0-3 Christian Sørensen (57.)