11. december 2020

SIF’s modstander: Solidt 1. divisionshold gennem 20 år

FC Fredericia har ambitioner om Superliga indenfor de nærmeste år efter uafbrudt ophold i 1. division siden 2001.

Billedtekst: Sidst de to hold mødtes vandt FC Fredericia 1-0 på Monjasa Park. Se højdepunkterne fra den kamp i videoen herover.

Der venter et vigtigt opgør i semi-toppen, når FC Fredericia lørdag gæster JYSK park. Det er nummer fire, SIF, med 25 point mod nummer tre, FC Fredericia, med 26 point. De to klubber har henholdsvis seks og syv point op til nærmeste oprykningsplads, så i en konfrontation mellem to klubber med mål om Superliga siger det sig selv, at kampen er vigtig.

Mens SIF har en stålsat ambition om hurtig tilbagevenden til Danmarks bedste række, er Fredericias ambitioner lagt frem med en lidt løsere bagkant. I 2018 formulerede klubben en ambition om at ville spille superligafodbold indenfor en fire-årig periode. Udløbet af den nærmer sig, og den nuværende tredjeplads i divisionen indikerer da også, at Fredericia går efter opfyldelsen af drømmen – også i denne sæson.

Fredericia har i mange sæsoner været betegnet som et af de solide hold i den næstbedste række. Klubben blev stiftet som en overbygning på Fredericia KFUM og Fredericia fF i 1991 med ambition om professionel fodbold. FC Fredericia rykkede i 1. division for første gang i 1995 og har siden sæsonen 2001/02 været fast i 1. division. I de seneste mange sæsoner har klubben ligget i top 6 efter hver sæson, og nu føler klubben sig klar til at gå efter det ultimative: 3F Superligaen.

På mandskabs-fronten er der et par profiler, som vil være kendt af SIF-tilhængerne. Træner Michael Hansen var indtil 30. august head of coaching i Silkeborg IF, men blev hentet til Fredericia, da (nu fyrede) Jonas Dal drog til AC Horsens. Michael Hansen skal i Fredericia forsøge at lave samme kunststykke, som han begik i SIF i sæsonen 2018/19 med oprykning til Superligaen. I sin spillertrup har Michael Hansen desuden Nicolaj Ritter, der i perioden 2011-16 spillede 136 kampe for SIF.

Ligesom SIF kommer FC Fredericia til kampen med et friskt nederlag, 0-1 hjemme til Hvidovre i søndags.

Det er således to sejrs- og point-hungrende hold, der mødes på JYSK park lørdag kl. 12.30.

Kampen kan ses på TV3 Sport med optakt fra kl. 12.05.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen