24. april 2018

SIFere: En pokalfinale vil løfte holdet

SIFere: En pokalfinale vil løfte holdet

Silkeborg IF har ikke været i en pokalfinale siden 2001, og derfor er det småt med erfaringer fra pokalturneringens sidste fase i SIF-truppen. Alligevel er der dog en håndfuld spillere, som har prøvet at være med i og omkring en pokalfinale.

Fire spillere i SIF-truppen har været på holdkortet i en pokalfinale i Danmark. Sidste år fik Gustav Nilsson de sidste minutter af kampen for Brøndby mod FC København. Samme modstander har Marc Rochester Sørensen og Stephan Petersen mødt i en finale for henholdsvis FC Vestsjælland og AGF, mens Peter Friis Jensen var med i Randers FC-truppen mod Esbjerg i 2013.

– Det føles lidt som en Champions League-stemning selvfølgelig i en lille grad. Det at komme ind på stadion og varme op, og se den stemning der er, og se så mange af ens egne fans, der er kommet så langt for at støtte en. Det er, selvom jeg ikke spillede, en rigtig stor dag, og selvfølgelig noget jeg vil gøre alt for at opleve igen, fortæller Peter Friis Jensen, som så hele kampen fra bænken af, da Randers FC tabte 1-0 til Esbjerg.

Nederlag blev det også til for Stephan Petersen og AGF, som i 2016 tabte 2-1 til FC København. Hele pokaloplevelsen var dog med til at styrke truppen, fortæller SIFs kantspiller.

– Der var en helt anden stemning. Det gav måske også mere på træningsbanen op til, fordi der var kamp om pladserne, og alle var ellevilde for at spille den kamp, så der var power på. Det giver helt sikkert et kick, fortæller Stephan Petersen som spillede alle 90 minutter i kampen.

Samme oplevelse havde Marc Rochester Sørensen, da han og FC Vestsjælland året forinden i 2015 overraskende nåede pokalfinalen.

– Det gav et kæmpe boost bare det at nå finalen. Det er jo ikke så tit sådan en klub når til sådan noget. Også for Silkeborg vil det være en kæmpe bedrift. Så det håber vi selvfølgelig, at vi lykkes med, fortæller Marc Rochester Sørensen, som sammen med resten af SIF-holdet drager til Fredericia onsdag aften. Her står 1. divisionsholdet FC Fredericia klar som en sidste hurdle inden en pokalfinale.

Du kan stadig nå at købe billet til udebaneafsnittet her.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Mandag d. 20.05. kl. 16.00
Scroll til toppen