3. oktober 2020

SIF vinder 4-2 i opvisnings-stil

For anden kamp i træk vandt SIF overbevisende, denne gang på JYSK park over Hobro. Emil Holten scorede to, Mads Kaalund et og en Magnus Mattsson i hopla også et.

I ren opvisningsstil vandt SIF lørdag eftermiddag 4-2 over Hobro på JYSK park. Det var anden gang i træk på kunstgræsset i Silkeborg, at en med-nedrykker blev sendt tomhændet hjem – sidst var det Esbjerg. SIF var særligt i 1. halvleg overbevisende og spillede nærmest powerplay i perioder, og Hobro kunne prise sig lykkelige for kun at være bagud med to ved pausen. I 2. halvleg var det to omstillings-mål, der definitivt afgjorde tingene.

SIF, der nu går på landskamppause, har dermed hentet fire sejre i de første seks kampe og hænger med 12 point på i en meget tæt topstrid i den næstbedste række.

Cheftræner Kent Nielsen havde valgt samme start-formation som i 4-0 sejren over Kolding tre døgn tidligere.

Tidlig SIF-føring
Efter en jævnbyrdig indledning med SIF mest på bolden skulle der en omstilling til for at gøre SIF farlige for alvor. I det 10. minut Emil Holten startede selv omstillingen med en fornem pasning til Anders Klynge, der fra højre-kanten spurtede mod mål. Holten var fulgt med op og modtog bolden på kanten af feltet, sparkede til den og var straks over den ripost, som redningen fra Hobromålmand Adrian Kappenberger udløste. SIF-angriberen kom først på bolden og kunne prikke den i nettet til sin fjerde sæsonscoring.

Kort efter var Magnus Mattsson tæt på, da han driblede sig fri til skud, men placerede bolden på den forkerte side af stolpen. Alt i alt efterlod det dog et indtryk af en rigtig fornuftig SIF-indledning på kampen.

SIF fortsatte med at producere chancer overfor et presset Hobro-mandskab, der oveni fortrædelighederne tidligt måtte skifte den fra USA hjemvendte ex-AaB’er Thomas Enevoldsen ud med noget, der lignede en forstrækning i baglåret.

Stor chance til Klynge
Imens var både Sebastian Jørgensen og Magnus Mattsson nærgående med skudforsøg, og de omkring 300 sponsorer, der havde fundet vej gennem corona-restriktionrene, kvitterede med taktfaste klapsalver. Den største chance tilfaldt Anders Klynge efter en halv time, da han blev spillet fri i feltet af Magnus Mattsson. Han vendte godt med bolden, men overplacerede sit spark, så bolden gik over mål.

Også både Emil Holten og Mads Kaalund kom til chancer, Sebastian Jørgensen havde et fladt spark lige forbi, men i keeper Adrian Kappenberger havde Hobro en god mand, der holdt SIF fra den 2-0 føring, der ellers lå i luften. I perioder lignede det powerplay fra SIF’s side.

Mattsson til 2-0
Og bedst som man sad og blev bekymret over, at SIF forsømte at score i sin gode periode, slog Magnus Mattsson til i 1. halvlegs overtid. Fra kanten af feltet havde han frit skud, og denne gang måtte Kappenberger give fortabt. På Mattssons højrefods-spark sneg bolden sig tæt op ad den ene stolpe og i nettet til en af de mest fortjente 2-0 pauseføringer i 1. division i denne sæson.

Hobro kom længere frem på banen fra 2. halvlegs start og tilkæmpede sig også deres første hjørnespark i kampen, som gav en hovedstødschance. Oscar Hedvall måtte give et nyt hjørnespark for at undgå en reducering. Kampen havde skiftet karakter, og nu var det Hobro, der pressede, mens SIF levede på omstillinger.

Afgørelse efter en time
Netop en omstilling efter en times spil førte til 3-0 scoringen til SIF. Sebastian Jørgensen brød bolden i en Hobro-opbygning, styrtede mod mål og fandt Anders Klynge til højre for sig. Klynge viste overblik og serverede bolden for Emil Holten, der med en inderside kunne sende bolden i nettet til 3-0 føring, Holtens andet mål i kampen og femte i sæsonen. Det lignede afgørelsen. Og det var det. For blot tre minutter senere blev det 4-0, da Anders Klynge med endnu en flad aflevering fandt Mads Kaalund i feltet. Han vendte rundt og tordnede bolden i nettet. SIF var tilbage i opvisningsstilen.

Hobro fik reduceret til 1-4 med et kvarter igen, men da var tingene afgjort. Det blev en aldeles sikker sejr

1. division, 6. runde, lørdag 3. oktober kl. 13.30 på JYSK park:
Silkeborg IF – Hobro IK 4-2 (2-0)
Mål: 1-0 Emil Holten (10.), 2-0 Magnus Mattsson (45+1), 3-0 Emil Holten (60.), 4-0 Mads Kaalund (63.), 4-1 Mads Hvilsom (75.), 4-2 Mads Hvilsom (90+2)
Advarsler: Anders Dahl, Mark Brink, Silkeborg IF, Jesper Bøge, Amel Mujanic, Mostafa Maarouf, Mads Hvilsom, Hobro.
Tilskuere: 334
Silkeborg IF (4-3-3): Oscar Hedvall – Rasmus Carstensen, Frederik Alves Ibsen, Anders Hagelskjær, Svenn Crone – Anders Klynge (65.: Anders Dahl), Mark Brink, Mads Kaalund (78.: Pelle Mattsson) – Sebastian Jørgensen (65.: Valance Nambishi), Emil Holten (78.: Alexander Lind), Magnus Mattsson.
Hobro IK (3-4-3): Adrian Kappenberger – Jesper Bøge, Hugo Andersson, Tobias Salquist – Mathias Haarup, Mikkel M. Pedersen, Amel Mujanic (65.: Jonas Brix-Damborg), Jacob Tjørnelund – Alexander Baun (70.: Mostafa Maarouf), Thomas Enevoldsen (19.: Christian Hørby), Mads Hvilsom.
Cheftræner: Peter Sørensen.