22. januar 2022

SIF vandt 3-0 over Middelfart

Stillingen ved pausen i årets første testkamp var 3-0, og det blev også kampens resultat. Frederik Carstensen blev dobbelt målscorer med sine scoringer til 2-0 og 3-0.

Søren Tengstedt stod for den første scoring i testkampen mod Middelfarts 2. divisionshold lørdag formiddag på JYSK park.

Godt udlæg fra gæsterne
Middelfart startede frisk ud med gennembrud i højre side allerede i første minut, men Nicolai Larsen fik forholdsvis let klaret den lidt spidse afslutning. SIFs første afslutning faldt fem minutter senere, men ender på stolpen. Hjemmeholdet taber i denne indledende del af kampen for mange bolde, og det giver anledning til flere modangreb fra Middelfarts side, uden at det dog bliver rigtig farligt.

1-0 efter hurtigt spil
Med godt et kvarter spillet kom SIF dog foran, da et hurtigt angreb med flere involverede og lidt småspil mundede ud i et perfekt indlæg til Søren Tengstedt, der med et kontrolleret venstrebensskud satte bolden nederst i målet.
Kort efter var Tengstedt på spil igen, da han modtog bolden fra Vallys, der lige jonglerer lidt med bolden først. Tengstedt drejede rundt og skyder, men desværre lige over mål.
André Calisir startede ude, og i fravær af den skadede Joel Felix havde U19-spilleren, Mikkel Rytter, fået chancen. Samme Rytter var i øvrigt den eneste, der spillede samtlige 90 minutter. Troldmanden Salquist og hans lærling Rytter samarbejdede fint og havde godt styr på Middelfarts fysisk stærke frontangriber, Hayes III.
Både Vallys og 2 x Carstensen havde gode forsøg, som dog enten gik over, ved siden af eller blev reddet af Middelfarts målmand, Stankovic.

2-0 og igen efter hurtigt spil
Med godt fem minutter tilbage af første halvleg blev der atter skruet op for tempoet, og så havde gæsterne svært ved at følge med. Efter nogle hurtige flotte løb blev Frederik Carstensen spillet fri i venstre side, og så var der ingen pardon: 2-0.
Den stærke frontløber fulgte op med endnu et forsøg – lige uden om Stankovics mål – inden han øgede føringen til 3-0 efter et rigtig flot angreb, hvor Anders Klynge stod for assisten.

2. halvleg med masser af udskiftninger
Cheftræner Kent Nielsen havde på forhånd varslet, at han nok ville benytte alle de spillere, der var til rådighed på dagen- og sådan blev det. Ved 2. halvlegs begyndelse stod der således otte nye indskiftede spillere klar til dommer Patrik Ramons opstartsfløjt. De to sidste i truppen kom ind i det 72. minut.

Det var dog ikke umiddelbart til at se, at 2 x 8 friske ben var kommet på banen, selv om SIF sad på det meste af spillet. Der blev tabt for mange bolde og skabt for lidt.

De fynske gæster fik iværksat nogle modangreb, hvor først Anders Dahl i en hovedstødsduel får reddet et indlæg, og van Bladeren i målet kan gøre arbejdet færdigt. Den hollandske målmand var også godt oppe ved et lidt overraskende langskud, der med et smæld ramte overliggeren. Det var klart det bedste og farligste forsøg i 2. halvleg for både hjemme- og udehold. SIF formåede simpelthen ikke at spille igennem Middelfarts godt organiserede forsvar.

Efter en udmærket 1. halvleg var det derfor en noget tam affære i de sidste 45 minutter, og dommer Ramon behøvede da heller ikke at lægge meget tid til ud over de 90 minutter.

Næste kamp er torsdag
SIFs næste test er førstkommende torsdag, den 27. januar klokken 13.00, ligeledes på JYSK park, hvor de fynske Superliga-kollegaer fra OB kommer på besøg.

Silkeborg IF – Middelfart, 2. division, 3-0 (3-0)
JYSK park

Målscorere: 1-0 (16) Søren Tengstedt, 2-0 (38) og 3-0 (43) Frederik Carstensen

SIF: Nicolai Larsen (45: Stan van Bladeren), Rasmus Carstensen (45: Oliver Sonne), Tobias Salquist (45: André Calisir), Mikkel Rytter, Nicklas Røjkjær (45: Marcus Baggesen), Mark Brink (45: Robert Gojani), Anders Klynge (45: Andreas Oggesen), Anders Dahl (72: Jonathan Pank), Nicolai Vallys (45: Sebastian Jørgensen), Søren Tengstedt (45: Nicklas Helenius), Frederik Carstensen (72: Alexander Lind)