7. januar 2019

SIF-trænere på workshop

SIF-trænere på workshop

Talentudviklingen var i fokus, da SIF’s ungdomstrænere var samlet lige efter nytår. Sportschef Jesper Stüker og cheftræner Michael Hansen var blandt deltagerne, hvor klubbens værdier og spillestil blev diskuteret.

Det er en mangeårig tradition, at SIFs talentsektor starter året med tre dages intensiv workshop, og i år var ingen undtagelse. Således var hele 19 trænere samlet i løbet af dagene, lige fra SIF Fodboldskolens U9-U12 til cheftræner Michael Hansen, samt SIFs sportschef Jesper Stüker. Og netop denne brede skare af nøglepersoner er udtryk for en dedikation udover det sædvanlige, fortæller Jesper Stüker:

– Et vigtigt element i SIF er koblingen mellem vores talentudvikling og vores 1. hold i NordicBet Ligaen. Igennem længere tid har vi vist, at vi formår at uddanne vores spillere til at begå sig på højeste seniorniveau, og en af årsagerne til det, skyldes vores tætte bånd mellem trænerne hele vejen igennem vores organisation. Når vi diskuterer spillestil, værdier og processer, så er det afgørende, at vi har en fælles retning og forståelse – og det synes jeg i høj grad, at vi har, lyder det fra SIFs sportschef.

Kontinuitet og 10 års jubilæum
SIF har i mange år haft et stort fokus på talentudvikling, og den årlige workshop har en særlig betydning for trænerne. Udover at det er en weekend fyldt med fodboldfagligt fokus, så danner det også rammen for et socialt sammenhold, som Jesper Stüker vægter højt:

– En af SIF’s helt store styrker er kontinuitet. Vi har mange trænere, der har ydet en flot indsats i mange år, og indimellem kommer der nye til. Når vi bruger tid på workshops som disse, giver det alle en mulighed for at bekende kulør – som vi f.eks. arbejder med på U17 – og byde ind med hver deres kompetencer. I år er det 10. år i træk, at vi gennemfører denne workshop, og det er i sig selv fantastisk. Det er med til at styrke vores kontinuitet, som betyder rigtigt meget i SIF, fortæller Jesper Stüker.

En af de nye folk i staben, er SIF’s cheftræner Michael Hansen, som til sommer overgår til en nyoprettet funktion som Head of Coaching. En stilling, der er blevet til som en del af det nye Licenssystem i DBU, der blandt andet har til formål at styrke de danske klubbers talentudvikling. Dette rolleskift giver Michael Hansen en helt særlig vinkel i forhold til workshoppen:

– Som cheftræner for SIF er det afgørende, at de unge spillere har de bedst mulige forudsætninger for at indgå i min trup – og meget gerne i en betydende rolle, som vi ser Magnus Mattsson have lige nu. Workshoppen er en rigtig god måde at skabe bevidsthed om, hvordan vi skaber de vilkår, som vi i SIF har stor succes med i øjeblikket, lyder det fra Michael Hansen.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 21.07. kl. 14.00
Scroll til toppen