31. oktober 2018

SIF-talenter med i landsholds-succes

SIF-talenter med i landsholds-succes

Alexander Lind, Oscar Fuglsang og Frederik Carstensen var med i det danske U17-landsholds 1-0 sejr over Rusland tirsdag eftermiddag.

Det danske U17-landshold tog førstepladsen i EM-kvalifikationen på dansk grund. Tirsdag eftermiddag spillede de danske talenter med SIF’s Oscar Fuglsang, Frederik Carstensen og Alexander Lind på holdet den sidste kamp mod Rusland på Hancock Arena i Skive, og Danmark vandt 1-0 på et mål af Oliver Sørensen (FC Midtjylland) et kvarter før tid. Dermed gjorde Danmark rent bord med sejre over Georgien, Estland og Rusland.

Oscar Fuglsang var med fra start på sin vante position som højre back, mens både Alexander Lind og Frederik Carstensen kom ind efter 70 minutter.

– Alexander og Frederik var med til at skubbe yderligere gang i afslutningsspillet, og scoringen af Oliver Sørensen fra feltets kant åbnede kampen. Frederik stod for assisten, og han havde også en friløber til sidst, hvor touch’et svigtede, siger SIF’s T+ træner, P.C. Hansen, der betegner den danske sejr som fortjent.

P.C. Hansen betegner Oscar Fuglsangs indsats som stabil.

– Helhedsindtrykket er, at Oscar er førstevalg på højre back, vurderer han.

– Frederik Carstensen gjorde igen et fint indhop, fik sat dynamik i spillet og tør mere og mere fremad. Alexander Lind kom ind og fyldte meget, var stærk i duellerne og god i det relationelle med de øvrige, lyder vurderingen videre fra SIF-træneren.

Allerede inden kampen var Danmark videre i EM-kvalifikationen, da de to bedste hold i puljen kvalificerer sig til næste skridt mod EM-slutrunden, den såkaldte Elite Round, der afvikles til marts næste år. Førstepladsen krævede en sejr, da Rusland havde bedre målscore og derfor kunne nøjes med uafgjort – og den sejr erobrede Danmark.

De tre landsholds-SIF’ere er nu vendt tilbage til Søholt, hvor de forbereder sig til U17 Liga-holdets turneringskamp mod Randers på lørdag. Kampen spilles kl. 13.00 på JYSK park, og der er gratis adgang.

U17 EM-kvalifikation kort fortalt:

  • 52 europæiske lande, heriblandt Danmark, deltager i kvalifikationen.
  • Der er slutrunde i Irland til maj, hvor 16 hold deltager, værtsnationen plus 15 kvalificerede nationer.
  • Første skridt er Preliminary Round, der afvikles i øjeblikket i 13 forskellige grupper fordelt på lige så mange lande.
  • Danmark er vært for gruppe 6 og møder Estland, Georgien og Rusland.
  • De to bedste hold i gruppen går videre til Elite Round. Også de fire bedste tre’ere går videre.
  • Elite Round afvikles i marts næste år på samme måde som Preliminary Round. Kun gruppevinderen kvalificerer sig til slutrunden.
  • Slutrunden i Irland tæller også som kvalifikation til VM for U17-landshold i Peru i oktober 2019.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 21.07. kl. 14.00
Scroll til toppen