25. september 2019

SIF-talent udlever fodbold-drømmen i USA

SIF-talent udlever fodbold-drømmen i USA

Jannik Videbæk dimitterede fra Silkeborg Fodbold College i sommeren 2018. Hans fodboldmæssige uddannelse har siden ført ham til USA, hvor han spiller college-fodbold i Texas. 

Jannik Videbæk er hjemme fra USA to gange om året – sommerferie og jul. Her er han fotograferet på JYSK park en sommerdag i juni.

For godt et år siden dimitterede Jannik Videbæk fra Silkeborg Fodbold College, og med sit eksamensbevis, sit fodboldtalent og sin HHX-uddannelse drog han til Texas for at prøve fodbold-lykken. Her går det godt for silkeborgenseren, der er i gang med sin anden sæson for Apache Athletics, collegeholdet på Tyler Junior College i Texas.

– Det er virkelig et spændende miljø at være i. Vi er alle i samme båd, fordi vi kommer langvejs fra. Så der er ingen, der tager hjem i weekenden eller har familie, de skal besøge. Vi bor på skolen og spiser dagens tre måltider i kantinen, så der opstår et fantastisk kammeratskab mellem mennesker fra vidt forskellige kulturer, fortæller Jannik Videbæk til SIF-magasinet SIF IN BUSINESS.

I den forgangne sæson havde Jannik bag sig en målmand fra Israel, ved sin side en højre back fra England, sin makker i det centrale forsvar fra Trinidad Tobago og til venstre en back fra Sydafrika. Op til den nye sæson er der kommet et nyt kuld – en del fra Europa, men også fra lande som Haiti, Japan og Liberia, mens Janniks makker i forsvaret ser ud til at blive en sydafrikaner.

Tyler er en by på størrelse med Aarhus, og på Tyler Junior College, der er et af de mindre juniorcolleges efter  amerikansk målestok, går der 12.000 studerende, hvoraf de 4-5.000 bor på skolen.

Jannik Videbæk og Apache Athletics startede på den nye sæson i starten af september, og det er gået godt for silkeborgenseren og hans kammerater. De har spillet 8 kampe og vundet dem alle.

Læs historien om Jannik Videbæks amerikanske eventyr i SIF IN BUSINESS. Artiklen kan læses i pdf-format her.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen