10. marts 2019

SIF tæt på sejren i topkamp mod Næstved

Silkeborg IF var uhyre tæt på de tre point i Næstved, men ellers så træfsikre Ronnie Schwartz missede muligheden på et straffespark.

Første udebanekamp i 2019 så på forhånd ud til at blive en af de sværeste for SIF. Modstanderen fra Næstved havde inden dagens kamp ikke tabt på ProfaGroupPark i halvandet år, og havde senest tanket fint med selvtillid, efter holdet havde slået Viborg med 1-0. Blot to point i stillingen adskilte de to hold inden dagens opgør.

Til kampen havde Michael Hansen igen mulighed for at gøre brug af Mikkel Vendelbo, som da også gjorde sin forårsentré på holdet. Ud røg sidste uges debutant Andreas Heimer. Ellers var der ingen overraskelser i cheftrænerens startopstilling.

Kampen startede meget jævnbyrdigt ud, hvor begge hold gik hårdt til den i duellerne. På den centrale midtbane gav Valance Nambishi og Mikkel Vendelbo en fin ro til SIF-holdet, som lavede færre fejl, end hvad holdet gjorde i forårspremieren mod FC Roskilde. Samtidig greb Næstved-holdet kampen en smule afventende an. Kampens første chance tilfaldt hjemmeholdet, som udnyttede en SIF-fejl i defensiven. Næstveds Christoffer Boateng opsnappede bolden og forsøge at lobbe bolden ind over Oscar Hedvall i målet. I stedet røg bolden over mål, og SIF-holdet kunne ånde lettet op.

Mattsson tæt på

Efterhånden som halvlegen skred frem, så var det SIF, som sad mere og mere på spillet. Ronnie Schwartz opsnappede en løs aflevering og rundede Næstveds keeper, men kunne fra en meget spids vinkel ikke finde vej til målet.

Største Silkeborg IF-chance i første halvleg tilfaldt Magnus Mattsson. SIF’s frisparksskytte tog sigte kort udenfor feltet. Vinklen var en smule spids, men Mattsson curlede bolden mod det nærmeste hjørne. Bolden havde god fart og retning mod målet, men hjemmeholdets keeper, Jakob Prytz, diskede op med en klasseredning, og fik sendt bolden til hjørnespark.

Meget mere skete der ikke i en fornuftig første halvleg. Begge mandskaber gik hårdt til værks, og der blev ikke givet noget væk i tacklingerne.

SIF-dominans

Efter pausen startede Silkeborg-holdet fint op igen. Næstved havde problemer med at skabe chancer, og det var kun ved fejlafleveringer og andre personlige SIF-fejl, at hjemmebaneholdet rigtig kom frem til noget. Omvendt lykkedes Næstved-holdet fint med at håndtere Magnus Mattsson, som ikke fik meget plads at boltre sig på. SIF-offensiven blev derfor til tider lidt låst.

Efter ti minutter af anden halvleg kom Frederik Alves frem til en fin chance. Mattsson sendte et hjørnespark i panden på midterstopperen, som dog headede over fra kort afstand.

Herefter kom der mere gang i kampen. Næstved kom længere frem på banen, og det gav muligheder i begge ender. Pludselig fik en spiller som Jeppe Okkels langt mere plads. Også indskiftede Stephan Petersen kom til baglinjen, men uden at det blev rigtig farligt.

Gylden chance fra 11-meteren

Begge hold skruede også op for intensiteten i tacklingerne. Helt uvant for SIF-holdet, så endte fire af spillerne i dommerens bog med gule kort. Valance Nambishi var tæt på endnu et gult kort, og han blev herefter skiftet ud med Andreas Heimer.

Næstved gik også til den. Efter 81 minutter var det tæt på at koste dyrt. Ronnie Schwartz fik bolden i feltet, men kunne kun få prikket bolden ned mod baglinjen. Så langt kom han dog ikke, da en Næsted-spiller hægtede SIF-topscoreren. Straffespark til SIF.

Her har selvsamme Ronnie Schwartz tidligere i denne sæson var sikkerheden selv. Der var da heller aldrig diskussion om, hvem der skulle tage sparket fra de 11-meter. Med et knaldhårdt spark skød Schwartz på overliggeren, og bolden hoppede ud igen. Ærgerligt for SIF og Schwartz.

I resten af kampen jagtede SIF-spillerne en sejr. Der kom dog ikke flere gode tilbud. I stedet blev det til et 0-0 resultat, og et enkelt point med hjem til Søhøjlandet.

Nordic Bet Liga, 21. runde, søndag 10. marts kl. 13.45 på ProfaGroupPark i Næstved:
Næstved BK – Silkeborg IF 0-0
Mål:
Advarsler: Simon Jakobsen, Valance Nambishi, Mikkel Vendelbo, Stephan Petersen, Daniel Nourouzi, Boris Saric
Tilskuere: 1559
Silkeborg IF: Oscar Hedvall – Svenn Crone, Simon Jakobsen, Frederik Alves Ibsen, Anders Hagelskjær (80.: Frederik Møller) – Valance Nambishi (71.: Andreas Heimer), Mikkel Vendelbo – Magnus Mattsson, Marc Rochester (56.: Stephan Petersen), Jeppe Okkels – Ronnie Schwartz
Cheftræner: Michael Hansen