7. februar 2020

SIF tabte sidste testkamp inden Superligapremieren

Silkeborg IF startede skidt og var bagud efter to minutter af træningskampen mod Viborg, som endte med et 2-0 nederlag.

En dårlig generalprøve giver en god premiere. Er det ikke sådan, man plejer at sige? Det kan man i hvert fald kun håbe på, efter at SIF fredag eftermiddag tabte til Viborg FF. Det var den sidste kampe inden det går løs i Superligaen, og det skulle have været kampen, hvor SIF-holdet fik revancheret en skidt præstation i den forrige testkamp mod Sogndal. Men sådan skulle det ikke gå.

Tilbage i startopstillingen var Nicolai Vallys i forhold til seneste testkamp, mens Júnior Brumado fik sin uofficielle debut i front for SIF. Ellers var det de samme, som startede kampen senest på træningslejren i Spanien. Det tog dog Silkeborg-holdet lang tid om at komme i gang. Gæsterne fra Viborg lagde straks pres på hjemmeholdet, som allerede efter to minutter kom bagud. Shelove Achelus udnyttede et indlæg og sendte Viborg foran efter blot 80 sekunder af kampen. En skidt start som fortsatte i de første tyve minutter, hvor gæsterne flere gang var tæt en 2-0 scoring.

SIF bedre med

I midten af første halvleg begyndte SIF-holdet at komme bedre med. Kombinationerne sad langt bedre, og pludselig kom chancerne også til SIF. Júnior Brumado, Jeppe Okkels og Vegard Moberg kom alle frem til fine muligheder, hvor Viborgs keeper, Brandon Austin leverede flotte redninger. Udtrykket var bedre for SIF-holdet i anden del af første halvleg.

Kent Nielsen skiftede i pausen Anders Hagelskjær ud med Frederik Alves Ibsen, som fik det meste af anden halvleg ved siden af Kees Luijckx. Hollænderen havde flere fine indgreb i kampen i forsvaret, og var sågar også tæt på at score efter et frækt forsøg fra egen banehalvdel.

En rodet anden halvleg

Ingen af holdene formåede for alvor at sætte sig på anden halvleg. Der var optræk til flere SIF-chancer, men flere gange kiksede den afgørende tæmning eller den sidste aflevering. I stedet kunne Viborg-holdet afgøre kampen i de sidste minutter, hvor prøvespilleren Mateo Aramburu scorede et flot mål på en helflugter.

Dermed endte det 2-0 til Viborg, som samlet set vandt fortjent. Der skal helt andre boller på suppen, når SIF indleder kampen om overlevelse i 3F Superligaen, når AaB d. 16. februar kommer på besøg på JYSK park.