23. september 2012

SIF tabte i Parken

Der var lagt i kakkelovnen til en opgave af de helt store, da SIF her til aften gæstede topholdet fra FCK. Kampen endte med en storsejr til københavnerne, der var bedre i begge ender af banen.

Silkeborg skulle forsøge at følge op på sidste rundes succesrige kamp i Haderslev, da de rødblusede i dag spillede mod vicemestrene og Superligaens øjeblikkelige førerhold, FCK. Det var desværre ikke Silkeborgs dag i Parken, hvor især de unge løver – Andreas Cornelius og Nicolaj Jørgensen med to mål hver – var udslagsgivende.

Kampens indledning var ellers en jævnbyrdig affære, hvor begge hold havde optræk til chancer. For FCK var det netop den unge angrebskomet, Andreas Cornelius, der var tæt på med et godt gennembrud, og for Silkeborg viste kantspilleren, Nicolaj Ritter, prøver på sin driblekunnen i FCK-feltet.

FCK virkede dog farligst med bolden, og efter 10 minutter rørte den nyslåede A-landholdsspiller Cornelius for alvor på sig. Vicemestrene fremtvang et hjørnespark og valgte den korte variant, som Pierre Bengtsson slog ind i hovedet på Cornelius, der, uden chance for Heinze i målet, pandede københavnerne foran.

Der skulle blot gå 7 minutter før Cornelius igen var på færde. Denne gang var oplæggeren Nicolaj Jørgensen, der lagde bolden til rette for Cornelius med en flot hælaflevering. Igen svigtede den unge angribers målinstinkt ikke, og med et hårdt spark stod der pludselig 2-0 til FCK.

Nicolaj Jørgensen ville ikke stå tilbage for sin angrebskollega, og i det 18 minut gjorde han det, med et flot langskud fra 25 meter, til 3-0. Og Nicolaj Jørgensen var ikke færdig med at gøre det onde ved SIF. FCKs nysigning Igor Vetokele vandt bolden på midten og spillede den til en fremstormende Jørgensen, der endnu engang var usvigelig sikker i afslutningsøjeblikket. 32 minutter spillet og FCK var foran 4-0.

Forinden scoringen havde Silkeborg ellers haft flere perioder med gode kombinationer. Desværre for de rødblusede manglede skarpheden i den sidste aflevering. Det kunne man ikke sige om FCK, der var utroligt effektive i begge ender af banen og dermed gik til pause med en 4-0 føring.

2. halvleg
Efter pausen startede kampen i et adstadigt tempo, hvor ingen af holdene formåede at skabe de store chancer. FCK’erne virkede tilfredse med firemålsføringen og kørte derfor bolden tålmodigt rundt i egne rækker, mens Silkeborg, når de erobrede bolden, stadig manglede skarphed i den sidste aflevering.

Mest nærgående i 2. halvlegs begyndelse var FCKs Martin Vingaard, der blev indskiftet i pausen. To gange modtog han bolden på kanten af feltet i en favorabel skudposition, men begge gang sparkede han langt over Heinze i målet.

I den anden ende løb og kæmpede SIF-offensiven for et reduceringsmål. Tættest på var Jeppe Illum i det 73. minut med et godt spark efter flotte driblinger i FCK-feltet.

Et reduceringsmål blev det dog ikke til, og desværre for SIF udbyggede FCK føringen i det efterfølgende angreb. Målscoreren var førnævnte Vingaard. Denne gang svigtede skarpheden ikke og med en rundskæv på kanten af feltet, udplacerede han Heinze og gjorde det til 5-0.

Resten af halvlegen og kampen endte uden scoringer. FCK vandt fortjent 5-0 og viste klassen i en kamp, som Silkeborg aldrig rigtig fik fodfæste i.

Allerede på onsdag er der dog mulighed for at fåvasket den dårlige oplevelse af sig for Silkeborgspillerne, når 3. runde i DBU Pokalen skal spilles mod Blokhus FC.

• 1-0 Andreas Cornelius (11.)
  • 2-0 Andreas Cornelius (17.)
  • 3-0 Nicolaj Jørgensen (18.)
  • 4-0 Nicolaj Jørgensen (32.)
  • 5-0 Martin Vingaard (74.).