20. januar 2021

SIF tabte første test på JYSK park

Det blev 5-3 til SønderjyskE i en kamp, hvor alle SIF-spillere kom i aktion, og hvor Magnus Mattsson, Anders Hagelskjær og Alexander Lind scorede for hjemmeholdet.

Det positive først: SIF fik god kamptræning og en masse løb i benene, da årets første testkamp sluttede med sejr på 3-5 til SønderjyskE onsdag eftermiddag på JYSK park. SIF havde indtil de to første mål i 2. halvleg svært ved at spille sig frem til chancer i en kamp, hvor alle spillere fik kamptræning, og sejren på 5-3 til sønderjyderne virkede logisk. Superliga-holdet, der spillede sin tredje træningskamp, virkede ganske enkelt en knivspids skarpere.

SIF-træner Kent Nielsen stillede nemlig med to forskellige hold – ét i hver halvleg – og indledningen bar præg af, at SIF’erne lige skulle banke vinterrusten af og finde sammen i kombinationerne igen. Første chance stod der da også SønderjyskE på. Emil Frederiksen bankede bolden lige over Stan van Bladerens mål efter et kvarter. Et par minutter senere kom gæsterne så i front ved Hadji Wright, der forfulgte en høj bold i nærkamp med Jeppe Gertsen. Det så ud til, at han Wright skubbede Gertsen omkuld, men dommer Rasmus Nielsen undlod at fløjte, og så kunne SønderjyskE-spilleren drible udenom en fremstormende Stan van Bladeren og trille bolden i mål.

Ingen oplagte chancer
Det blev 1. halvlegs underholdningsmæssige højdepunkt. SIF havde bolden en del, men det førte ikke rigtigt til noget, og i de første 45 minutter spillede Kent Nielsens mandskab sig ikke frem til oplagte chancer.

Fra starten af 2. halvleg havde SIF skiftet hele holdet, og SønderjyskE fulgte trop efter en times spil med udskiftning af 10 spillere – alle undtagen målmand Lawrence Thomas.

Dermed så man både Tobias Salquist og målmand Patrik Gunnarsson i aktion, mens den tredje nytilkomne, Nicklas Helenius, måtte stå over med sygdom. Også Milan Massop kom i kampaktion  efter sin langvarige skadespause.

Mål i en stime
Det ændrede dog ikke for alvor kampbilledet – chancefattigt og med gæsterne som de farligste – og Emil Frederiksen var tæt på at overliste Patrik Gunnarsson otte minutter inde i halvlegen med et skud, hvor bolden gik lige over mål.

Billedet lignede til forveksling 1. halvleg, for kort efter var Haji Wright på pletten igen, da han omsatte en god flad aflevering ind i feltet til mål. 2-0 til gæsterne i en kamp, hvor det ikke havde lignet et SIF-målorgie på noget tidspunkt.

Magnus Mattsson skabte dog nyt liv i kampen, da han kort efter 2-0 målet snoede sig fri i SønderjyskE-feltet og sendte kuglen i kassen til reducering. Et hjørnespark et par minutter senere førte til 2-2, da Anders Hagelskjær steg til vejrs og headede bolden i nettet, men bedst som man sad og følte, at SIF havde fået momentum, kom SønderjyskE igen foran. Peter Christiansen var denne gang skarpretter for sønderjyderne.

SønderjyskE sluttede bedst
Magnus Mattsson havde i fortsættelsen optræk til noget, der kunne have givet endnu en udligning, men i stedet gjorde Bård Finne det til 2-4 efter godt forarbejde af Peter Christiansen. I det 84. minut var rollerne byttet om, da Bård Finne fandt en fri Peter Christiansen, der passerede Patrik Gunnarsson til 5-2. Kort før tid reducerede Alexander Lind til 5-3. hvilket også blev kampens resultat.

Næste træningskamp for SIF følger allerede på søndag, hvor Vejle kommer på besøg på JYSK park.

Træningskamp, onsdag 20. januar kl. 12.00 på JYSK park:
Silkeborg IF – SønderjyskE 3-5 (0-1)
Mål: 0-1 Haji Wright (17.), 0-2 Haji Wright (56.), 1-2 Magnus Mattsson (62.), 2-2 Anders Hagelskjær (65.), 2-3 Peter Christiansen (68.), 2-4 Bård Finne (78.), 2-5 Peter Christiansen (84.), 3-5 Alexander Lind (90.)
Advarsler: Rasmus Carstensen, Alexander Busch, SIF.
Silkeborg IF (4-3-2-1): Stan van Bladeren (46.: Patrik Gunnarsson) – Svenn Crone (46.: Rasmus Carstensen), Jeppe Gertsen (46.: Tobias Salquist), Joel Felix (46.: Anders Hagelskjær), Gustav Dahl (46.: Milan Massop (74.: Alexander Busch) – Anders Klynge (Pelle Mattsson), Mark Brink (46.: Valance Nambishi), Stefán Teitur Thórdarson (46.: Nicklas Røjkjær) – Nicolai Vallys (74.: Anders Sønderby),  Sebastian Jørgensen (46.: Magnus Mattsson) – Emil Holten (46.: Alexander Lind).