20. marts 2019

SIF tabte et skridt i Lyngby

For tredje gang i denne sæson tabte SIF til Lyngby. På en aften, hvor SIF’erne med blot et point kunne have bragt sig i front i ligaen, måtte Michael Hansens mandskab se sig slået 0-2.

Lyngby har udviklet sig til en rendyrket angst-modstander for SIF. For tredje gang i denne sæson mødtes de to klubber onsdag aften på Lyngby Stadion og for tredje gang vandt Lyngby. I sidste sæson, da de to klubber spillede i Superligaen, var det ikke meget anderledes – kun i DBU-pokalens kvartfinale lykkedes det SIF at vinde. De fem øvrige opgør mellem de to endte helt uden SIF-sejre.

Lyngbys sejr onsdag aften kan kun betegnes som fortjent. SIF viste kun i momenter godt spil, og alt for sjældent førte det til farlige chancer. Lyngby, der i store dele af kampen satsede på hurtige omstillinger, producerede flest chancer. Et mål på en standard-situation kort før pausen og en friløber 10 minutter før tid med evigt giftige Jeppe Kjær som målmager gav Lyngby sejren, og SIF kan nu kun afvente resultaterne af søndagens øvrige kampe i NordicBet Ligaen for at iagttage, hvor stor en skade i topstriden, det tabte skridt i Lyngby vil medføre.

Møller ind, Rochester ud
I forhold til sejren tre dage tidligere over Fredericia havde Michael Hansen foretaget en enkelt ændring. Frederik Møller var tilbage i startopstillingen for første gang i foråret, mens Marc Rochester var gledet ud. Det betød, at Mikkel Vendelbo rykkede tilbage på den centrale midtbane, Magnus Mattsson var tilbage på den centrale del af den offensive midtbane, mens Anders Hagelskjær gik ind i det centrale forsvar og gav plads til Frederik Møller på venstrebacken.

SIF indledte godt og var i kontrol, mens Lyngby var farligst på omstillinger. En af dem gav kampens første chance, da Rezan Corlu forsøgte sig med et skud udenfor SIF-feltet. Bolden gik lige forbi den ene opstander til målspark. Næste chance tilhørte også Lyngby, da Gustav Marcussen i det 8. minut fra spids vinkel sendte bolden snert forbi den modsatte opstander.

Lyngby farligst
SIF’s første chance kom i minuttet efter, da Frederik Møller blev sat op af Ronnie Schwartz i Lyngby-feltet. Møller fyrede resolut af, men Thomas Mikkelsen i Lyngby-målet parererede. Kampen var ved at sætte sig med SIF mest på bolden og Lyngby med farlige omstillingsmuligheder.

Det virkede til, at det passede hjemmeholdet bedst, i hvert fald kom Lyngby til de fleste og farligste chancer. Emilio Simonsen havde kampens hidtil bedste mulighed, da han efter endnu en Lyngby-omstilling fik en skudchance på kanten af feltet midt for mål. Oscar Hedvall fik armen op og pareret bolden i en situation, hvor SIF skulle være glad for ikke at komme bagud.

Frispark tll Mattsson
Efter knapt en halv time var det SIF, der fik en omstillingsmulighed. Magnus Mattsson blev fældet lige udenfor feltet af Lyngbys Jesper Christjansen, og den slags pejer at betyde fare på færde for modstanderne. Denne gang blev Mattssons frisparks-skud dog rettet af til hjørnespark i Lyngby-muren, og på hjørnesparket fik Frederik Møller en skudmulighed, men sparkede over.

Lyngby havde en god periode i slutningen af halvlegen og kronede den med 1-0 føring et minut før pausen. Et hjørnespark sejlede over SIF-forsvaret og målmand Hedvall, og midt i tumulten ved bagstolpen dukkede Danni König op og sendte bolden i nettet ved nærmeste stolpe, hvor Hedvall ikke nåede ned. En dukkert for SIF kort før pausen – men egentlig ufortjent var Lyngby-føringen ikke.

Stephan P. med SIF’s farligste forsøg
SIF vekslede Mattsson for Marc Rochester i pausen, men gæsterne manglede fortsat afgørende farlighed foran Lyngby-målet. Man skulle hen til det 70. minut, før SIF var nærgående. Indskiftede Andreas Heimer fandt Stephan Petersen på kanten af feltet, og han trak fri til skud. På sin vej mod mål blev bolden afrettet i Lyngby-forsvaret og svævede over hjemmeholdets målmand Thomas Mikkelsen, men også lige over mål.

Andreas Heimer kom ind som et friskt pust og lignede manden, der skal erstatte Mikkel Vendelbo i næste kamp mod HB Køge, hvor dagens anfører efter den advarsel, han pådrog sig i 2. halvleg, må sidde ude med karantæne.

Jeppe Kjær lukkede kampen
SIF fik dog aldrig for alvor lagt pres på Lyngby-defensiven, og i stedet kunne hjemmeholdet 10 minutter før tid udnyttede en fejlaflevering fra Stephan Petersen på midten af banen. Indskiftede Jeppe Kjær tog fat i bolden og spurtede mod Hedvalls mål. Han afdriblede de hastigt returløbende SIF-forsvarere og udplacerede SIF-målmanden med et skud tæt op ad stolpen. 2-0 til Lyngby og så var den kamp lukket.

SIF’erne måtte endnu engang rejse tomhændede hjem fra Lyngby Stadion, og det eneste positive for holdet fra Søhøjlandet denne onsdag er, at det var sæsonens sidste kamp mod Lyngby Boldklub.