11. juni 2019

SIF-chef: Fedt at se Skov og Dolberg i Parken

SIF-chef: Fedt at se Skov og Dolberg i Parken

Robert Skov fik debut på det danske A-landshold mandag aften i Parken, og Kasper Dolberg scorede to mål, da Danmark vandt 5-1 over Georgien. De er begge vokset op i SIF’s talent-sektor.

Det var et af de sjældne øjeblikke mandag aften i Parken. Her fik Robert Skov sin A-landsholdsdebut, og Kasper Dolberg scorede to af de danske mål i sejren på 5-1. Begge er vokset op i Silkeborg IF’s talent-miljø og er blandt de første, der har taget hele turen igennem systemet fra begyndelsen på Talent Team, videre til Silkeborg Fodbold College og siden debut på SIF’s bedste hold, inden karrieren rykkede dem videre til henholdsvis FC København og Ajax Amsterdam.

– Det var virkelig fedt at se to lokale drenge i nationaldragten på samme tid, siger SIF’s sportschef Jesper Stüker, der har fulgt de to landsholdsspillere, siden de spillede på samme lilleput-hold i SIF som 11-12-årige.

Kasper Dolberg er fra 1997 og kom til SIF fra GfG Voel, Robert Skov er fra 1996 og fra Sejs/Svejbæk IF – to af SIF’s samarbejdsklubber. De to drenge fra oplandet spillede igen sammen på SIF’s U17-hold og videre frem på U19 og Superliga-holdet, hvor Kasper Dolberg nåede tre kampe inden skiftet til Ajax Amsterdam i 2015.

– Sammen med Christian Eriksen var Kasper Dolberg og Robert Skov efter min mening banens mest teknisk velfunderede spillere mandag aften i Parken, og på den måde karakteriserer de to spillere jo det ypperste i det, man kan kalde SIF-kendetegn for mange af de spillere, der går igennem vores talent-system. De er teknisk velfunderede, de er alsidige og så er de gode til at træffe de rigtige beslutninger med bolden, siger Jesper Stüker, der også har en god forklaring på, hvorfor det netop er Skov og Dolberg fra SIF’s talentudviklings-system, der optrådte på A-landsholdet mandag aften.

Sugede læring til sig
– En af grundene til, at de er nået så langt, er at de har været blandt de bedste til at suge læring til sig. De var meget lærenemme. Og så har de begge nogle indlysende spidskompetencer. Robert har sin venstrefod, og Dolberg har ekstraordinære tekniske evner kombineret med gode sparke-færdigheder. De er ganske enkelt gode repræsentanter for den spiller-uddannelse, vi gerne vil stå for i Silkeborg IF, siger Jesper Stüker, der samtidig peger på begge spilleres personligheder som gode eksempler på SIF-skolingen.

– Vi arbejder meget med vores værdier, overskud, format og vilje, og det ser man hos både Roberg og Kasper. I en professionel verden, der godt kan være lidt broget, har de begge formået at holde fast i deres gode menneskelige egenskaber. De udviser ydmyghed, og det synes jeg klæder dem, siger Jesper Stüker.

Da Kasper Dolberg og Robert Skov kom til SIF, stod det ikke skrevet i stjernerne, at det netop var de to, der skulle brænde igennem og blive landsholdsspillere. Direkte adspurgt, om Stüker dengang kunne se, hvad det kunne blive til, siger han:

– Nej. Man kunne se, at det var to spillere med specielle tekniske færdigheder, men de var også udfordret på fysikken. På den konto har de været lidt sent udviklet, og ingen af dem var da heller med, da de første U16-landshold blev udtaget i deres årgange. Faktisk tror jeg ikke engang, at Dolberg var blandt de sidste 80 spillere i 97-årgangen, hvorfra det endelige U16-landshold blev udtaget. Men vi kunne selvfølgelig se, at det var dygtige spillere, forklarer SIF’s sportschef.

Uddannelsen blev endnu bedre
Spørgsmålet er så, om man også i fremtiden vil se SIF-uddannede spillere på det danske A-landshold. Det regner Stüker bestemt med.

– Vores fodbold-uddannelse er blevet endnu bedre, siden Dolberg og Skov som nogle af de første var igennem den fra 12-13 års alderen. De to har været med til at give os et erfaringsgrundlag, der har lært os, hvad vi skal kigge efter hos en talentfuld dreng i 10-12 års alderen. Den type, som Skov og Dolberg repræsenterer, er vores kendetegn, om dem vil vi se flere af i fremtiden. Men hvem det bliver, er svært at forudsige, siger Jesper Stüker.

Det er én gang tidligere sket, at to spillere fra SIF’s talent-udvikling har optrådt samtidig på det danske A-landshold. Fra 2003-04 spillede Martin Laursen og Thomas Røll Larsen seks landskampe sammen. Martin Laursen, der oprindeligt er fra Fårvang og gik på Silkeborg Fodbold College, stillede dengang op for AC Milan, mens Thomas Røll, der ligeledes gik på Silkeborg Fodbold College, repræsenterede FC København.

SIF’s A-landsholdsspillere

Officielle A-landskampe for SIF-spillere og spillere udviklet i SIF

Hans Erfurt 2 A-landskampe Debut: 8. feb. 1989
Morten Bruun 11 A-landskampe Debut: 5. feb. 1990
Brian Skaarup 1 A-landskamp Debut: 30. maj 1990
Heine Fernandez 1 A-landskamp Debut: 4. sept. 1991
Michael Larsen 2 A-landskampe Debut: 24. feb. 1993
Søren Frederiksen 6 A-landskampe Debut: 9. marts 1994
Jacob Laursen 25 A-landskampe Debut: 8. januar 1995
Martin Laursen 53 A-landskampe Debut: 29. marts 2000 Udviklet på Silkeborg Fodbold College
Henrik Pedersen 3 A-landskampe Debut: 16. august 2000
Peter Kjær 4 A-landskampe Debut: 25. april 2001
Thomas Røll 8 A-landskampe Debut: 12. okt. 2002 Udviklet på Silkeborg Fodbold College
Jesper Bech 2 A-landskampe Debut: 15. nov. 2006
Rajko Lekic 1 A-landskamp Debut: 3. marts 2010
Kasper Dolberg 12 A-landskampe Debut: 11. nov. 2016 Udviklet på Talent Team og Silkeborg Fodbold College
Robert Skov 1 A-landskamp Debut: 10. juni 2019 Udviklet på Talent Team og Silkeborg Fodbold College
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen