24. januar 2019

SIF spillede lige op med Superligahold

Det var en helt lige affære over tre gange 45 minutter, da SIF mødte SønderjyskE i en testkamp på JYSK park.

Årets anden testkamp bød på et møde med Superligaholdet, SønderjyskE. Sønderjyderne er igang med den sidste del af forberedelserne til forårssæsonen i Superligaen, som indledes om to uger. Derfor ventede der en spændende test for SIF-mandskabet, som til dagens kamp var noget decimeret. Ude sad de langtidsskadede Gustav Dahl og Jeppe Gertsen, mens Oliver Haurits, Dennis Flinta, Valance Nambishi alle sad ude med mindre skader. Også to-måls skytten fra lørdagens testkamp mod Raufoss, Mads Emil Madsen, var indisponibel til kampen. Midtbanespilleren har pådraget sig en skade i den ene fod, og må vente et par uger, før prognosen for skaden kan bestemmes.

På den centrale midtbane gav det mulighed for Pelle Mattsson for at vise sig frem. U19-spilleren, som er lillebror til Magnus, fik chancen fra start i en 4-2-3-1 opstilling, hvor brormand Magnus var at finde på kanten. Som offensiv midt optrådte en ivrig Marc Rochester, som kampen igennem forsøgte at finde hullerne i SønderjyskE-defensiven. Allerede efter fem minutter var Rochester på spil, da han fandt Ronnie Schwartz i en god position i feltet. Angriberen manglede dog tydeligvis den skarphed, som han i efterårets sidste runde viste, da han med et hattrick sænkede Thisted.

Flot start

SIF-holdet var dominerende i kampens indledning. SIF-backsene var aggresive og vedholdende i deres overlap. Det betød hele tiden, at SønderjyskE-defensiven var i ubalance. Noget som Marc Rochester profiterede af flere gange. Efter 20 minutter serverede Rochester bolden for fødderne af Magnus Mattsson lige udenfor det lille felt. En kæmpe chance for Mattsson, som dog fik afsluttet lige på SønderjyskEs keeper.

SønderjyskE havde på dette tidspunkt ikke gjort meget væsen af sig. Efter 25 minutter begyndte sønderjyderne dog at finde sig til rette på kunstgræsset i Silkeborg. Og kort tid efter var de effektive. En løs bold blev erobret på midten af banen. SIF-holdet var fanget i en omstilling, og pludselig stod hollandske Mart Lieder alene med Peter Friis i målet. Hollænderens afslutning blev dog afrettet af Anders Hagelskjær, som uheldigvis fik givet bolden det helt forkerte spin, så bolden røg over Peter Friis og via overliggeren strøg i mål. Ufortjent ville nogle nok mene, mens andre ville påpege effektiviteten som forskellen på Superliga-holdet og NordicBet Liga-mandskabet fra Silkeborg.

Rødt kort – men så alligevel ikke

Der gik dog kun ganske kort tid, før SIF-holdet svarede tilbage. En katastrofal aflevering fra SønderjyskEs Mpindi endte hos Stephan Petersen, som ganske uselvisk serverede bolden for Ronnie Schwartz. I mellemtiden havde Victor Mpindi nået tilbage og glemte tilsyneladende i farten, at han ikke må tage med hænder. Camerouneren snuppede i hvert fald skuddet fra Ronnie Schwartz med den ene arm, og så var det ellers direkte rødt og straffe til Silkeborg. Det røde kort blev dog pakket ned i lommen på dommer Sandi Putros igen, da begge hold var enige om, at det ikke gav nogen mening for træningskampen, at SønderjyskE skulle spille de resterende to halvlege i undertal.

Straffesparket kunne der dog ikke pilles ved. Ronnie Schwartz eksekverede med vanlig skarphed fra pletten, og så stod der 1-1.

Fem minutter før pausen kom SønderjyskE foran igen. Og hvor det første gang var med hiv og sving, at bolden røg i mål, så var der ikke så meget tvivl ved sønderjydernes anden scoring. Christian Greko Jakobsen tordnede bolden ind fra kanten af feltet uden chance for Peter Friis Jensen. Og så var en begivenhedsrig første halvleg ellers slut.

Mattsson i stedet for Mattsson

Til anden halvlegs start blev Pelle Mattsson og Frederik Møller skiftet ud. Ind kom Frederik Alves Ibsen og Jeppe Okkels. Det betød en mindre rokering hos SIF-mandskabet, som flyttede Hagelskjær på backen, og sendte Magnus Mattsson ind på brormands plads på den centrale midtbane.

Herfra viste Mattsson flere gange prøver på, at det muligvis kunne være en spændende idé at placere den normalt lidt mere offensive spiller længere tilbage på banen. Fra sin position på den centrale midtbane kunne Årets Spiller i SIF i 2018 nemlig flere gange igangsætte farlige angreb, ligesom han også var god til at bryde kæderne hos SønderjyskE og skabe overtal i feltet. Det førte til store chancer to gange i anden halvleg. Første gang var efter 53 minutter, hvor Mattssons afslutning dog røg godt forbi.

Anden gang var dog lykkens gang for Mattsson. Han startede selv angrebet ved at smide bolden ud til Stephan Petersen på fløjen. Kantspilleren smed bolden fladt tilbage i feltet, hvor både Ronnie Schwartz og Jeppe Okkels hoppede over bolden, som landede tilbage hos Mattsson. Herfra kunne midtbanespilleren stille og roligt tage bestik af situationen og dernæst placere bolden i det lange hjørne uden chance for Mielitz i målet.

Ud går: Hele holdet

76 minutter henne i kampen skiftede SønderjyskE hele holdet. SIF skiftede Rasmus Carstensen ind med tyve minutter igen af anden halvleg. Der var chancer og muligheder til begge hold i slutfasen af halvlegen, men det blev aldrig til kæmpe chancer. 2-2 stod der efter de 90 minutter, og inden de to hold begav sig ud i de sidste 45 minutter af en bidende kold kamp på JYSK park. Cheftræner Michael Hansen byttede flere spillere ud, og gav uofficiel debut til U19 Anders Sønderby, Mikkel Juhl og Nikolaj Sauer. Sidstnævnte fik dog kun 24 minutter på banen, inden han desværre måtte udgå med store smerter, efter et hændeligt uheld med en SønderjyskE-spiller. Ind på banen kom i stedet Kristian Kvist, som også til daglig spiller på U19-holdet.

Det grimme uheld til Sauer lagde en solid dæmper på resten af kampen, hvor SIFs unge spillere dog viste, at de godt kunne være med. Kampen endte 2-2.

Træningskamp (3x 45 min.) torsdag 24. jan. kl. 13.00 på JYSK park:

Silkeborg IF – SønderjyskE 2-2 (2-1, 2-2)

Mål: Mart Lieder (28′), Ronnie Schwartz (32′, str.), Christian Jakobsen (39′), Magnus Mattsson (69′)
Advarsler: Marc Pedersen
Rødt kort: Victor Mpindi

Silkeborg IF (4-2-3-1): Peter Friis Jensen – Svenn Crone, Simon Jakobsen, Anders Hagelskjær, Frederik Møller – Mikkel Vendelbo, Pelle Mattsson – Stephan Petersen, Marc Rochester, Magnus Mattsson – Ronnie Schwartz.

Indskiftninger: Jeppe Okkels (45′), Frederik Alves Ibsen (45′), Rasmus Carstensen (74′), Thomas Nørgaard (90′), Nikolaj Sauer (90′), Anders Sønderby (90′), Mikkel Juhl (90′), Sebastian Jørgensen (90′), Kristian Kvist (114′).
Cheftræner: Michael Hansen

SønderjyskE: Sebastian Mielitz – Jeppe Simonsen, Marc Pedersen, Kees Luijckx, Nicholas Marfelt – Victor Mpindi, Marcel Rømer – Danny Amankwaa, Marco Rojas, Christian Jakobsen – Mart Lieder.
Cheftræner: Glen Riddersholm