19. september 2020

SIF slår Esbjerg i flot fodboldkamp

På straffesparksmål af Wessam Abou Ali og Magnus Mattsson samt scoring for tredje kamp i træk af Sebastian Jørgensen vandt SIF lørdag 3-1 over Esbjerg.

To straffespark og mål af indskiftede Sebastian Jørgensen for tredje kamp i træk var hovedingredienserne i en flot SIF-sejr efter en løfterig indsats både defensivt og offensivt. SIF sad på kampen i de fleste perioder, og sejren var såre fortjent. Eneste mørke punkt var Valance Nambishis andet gule kort i 2. halvleg, da han blokerede et Esbjerg-frispark.

SIF stillede med samme start-11, som tre døgn tidligere på samme bane havde vundet 2-0 over Skive. Det så ud til at bekomme SIF’erne vel, i hvert fald satte de sig på kampen fra start, og chancerne kom også.

I det 5. minut var Emil Holten så tæt på at bringe SIF i front, som man kan komme, uden at score. Et glimrende indlæg fra Anders Klynge satte Holten panden på, og han gjorde det helt rigtige ved at placere bolden ved modsatte stolpe, så Jeppe Højbjerg i Esbjerg-målet frøs fast med balancen på det forkerte ben. Bolden var på vej i nettet, men inderstolpen kom i vejen, så den sprang i spil igen.

Wessam i fokus
Esbjerg bød ind første gang efter godt 10 minutter, også med et stolpeskud. Det var Joni Kauko, der satte en finsk fod på læderet, så bolden strøg mod fjerneste stolpe, hvor den tog roden og sprang i spil igen.

I en afvekslende kamp med intensitet i duellerne kom SIF frem til næste chance. Emil Holten stak Wessam Abou Ali fri i dyben. SIF-angriberen tog den godt med sig, men alene med Jeppe Højbjerg måtte han se Esbjerg-keeperen parere med foden.

Målet kom i det 20. minut, og det var fortjent nok til SIF. Målscorer på straffespark var Wessam Abou Ali, der dermed scorede sit første mål for SIF efter ankomsten fra AaB. Dommer Michael Rasmussen pegede på 11 meter pletten, da Jonas Mortensen satte hånden på et indlæg, og så var SIF foran 1-0. En lovende SIF-indledning på det vigtige opgør.

Straffet i ubalance
Selv om SIF fortsat havde initiativet, var Esbjerg farlig i sine omstillinger. Således drønede det unge angrebshåb Patrick Egelund bolden på stolpen i det 26. minut. Gæsterne åd sig langsomt ind i kampen, og SIF blev i det 35. minut straffet for ubalance i defensiven. Patrick Egelund trak ind i banen og fandt en helt fri Jakob Ankersen, og den hjemvendte esbjergenser sagde tak for muligheden ved at sparke bolden i nettet til udligning.

SIF var på hælene i fortsættelsen, men kom godt tilbage mod slutningen af halvlegen, hvor både Magnus Mattsson og Svenn Crone kom frem til skudchancer, men ikke rigtigt fik snert i mulighederne.

Sebastian Jørgensen gange tre
Esbjerg kom bedst ud af kabinen efter pausen og lagde et tungt tryk på hjemmeholdet. Ud over en serie hjørnespark gav det også Jakob Ankersen ern skudchance, som Oscar Hedvall måtte ud i fuld længde for at klare.

I den anden ende bød Magnus Mattsson ind med et energisk pres, der førte til en skud-chance bagom to Esbjerg-forsvarere, men for fjerde gang i kampen tog bolden træværket.

Det var optakt til mere farlighed foran Esbjerg-målet, og bonus kom i det 66. minut, da Sebastian Jørgensen scorede til 2-1 efter en god dribling på tværs i feltet afsluttet af et fladt spark i det fjerne hjørne. Det var tredje kamp i træk, at unge Jørgensen scorede som indskifter. I Helsingør til reducering 1-3, mod Skive til 2-0 og altså tli 2-1 mod Esbjerg.

SIF blev reduceret til 10 mand, da Valance Nambishi modtog sit andet gule kort efter at have blokeret et hurtigt taget Esbjerg-frispark. SIF skiftede Alexander Lind ind i stedet for Holten – nu skulle føringen køres hjem.

Og det blev den så godt og vel. I det 86. minut fightede Magnus Mattsson sig til et straffespark, og det omsatte han selv i 3-1 føring til SIF. Dermed var den kamp lukket. Flot sejr til SIF.

SIF spiller nu to udekampe – i Fredericia på søndag og i Kolding onsdagen efter, hvorefter der er hjemmekamp på JYSK park lørdag 3. oktober.

1. division. 3. runde, lørdag 19. september kl. 13.30 på JYSK park:
Silkeborg IF – Esbjerg fB 3-1 (1-1)
Mål: 1-0 Wessam Abou Ali (19. str.), 1-1 Jakob Ankersen (35.), 2-1 Sebastian Jørgensen (66.), 3-1 Magnus Mattsson (86., str.)
Advarsler: Valance Nambishi, SIF, Lasha Parunashvili, Jonas Mortensen, Rodolph Austin, Esbjerg
Udvisning: Valance Nambishi (to gange gult)
Tilskuere: 332
Silkeborg IF (4-3-3): Oscar Hedvall – Rasmus Carstensen, Frederik Alves Ibsen, Anders Hagelskjær, Svenn Crone – Anders Klynge (58.: Valance Nambishi), Mark Brink, Mads Kaalund (87.: Vegard Moberg) – Wessam Abou Ali (58.: Sebastian Jørgensen), Emil Holten (81.: Alexander Lind), Magnus Mattsson.
Cheftræner: Kent Nielsen
Esbjerg fB (4-3-3): Jeppe Højbjerg – Jonas Mortensen, Rodolph Austin, Viktor Tranberg, Kevin Conboy (86.: Daniel Anyembe) – Lasha Parunashvili, Joni Kauko (72.: Simon Bækgaard), Mathias Kristensen (86.: Nicklas Røjkjær) – Patrick Egelund (72.: Pyry Soiri), Andri Bjarnason (66.: Yuriy Yakovenko), Jakob Ankersen.
Cheftræner: Olafur Kristjansson.