19. september 2014

SIF slået til sidst

Fredagens opgør mellem Randers FC og SIF sluttede med sejr til hjemmeholdet på et mål to minutter før tid.

På et mål af Viktor Lundberg vandt Randers fredagens kamp over SIF med 1-0. Målet faldt to minutter før tid og efterlod en flok SIFere slukørede efter en hård fight.

Jesper Sørensen havde valgt at foretage to ændringer i startopstillngen i forhold til seneste opgør mod FC Nordsjælland. Thorbjørn Holst Rasmussen ersattede Jesper Mikkelsen i forsvaret, og på den offensive del af banen var der blevet plads til Adeola Runsewe på bekostning af Jeppe Illum. Samtidig var formationen justeret til en 3-4-3 opstilling med Agger helt i front og Jesper Bech og Runsewe lige bag ham.

Første chance i kampen tilfaldt SIF efter et godt orkestreret angreb. Frank Hansen modtog bolden i højre side, spillede kort til dybdeløbende Adeola Runsewe, og hans tværbold tæt under mål kom Daniel A. Pedersen frem til, men fik ikke ram på. I den anden ende truede Kasper Fisker med et skud, der strøg lige forbi i en indledning på kampen, der var ganske livlig. Næste chance faldt efter 15 minutters spil, hvor Nicolaj Ritter gik godt til baglinjen og sendte bolden ind foran mål. Nicolaj Aggers hovedstød gik dog over Randers-målet.

Trængselstider for SIF
Også Randers viste farlighed med indlæg og hovedstød. Således måtte Kasper Jensen diske op med en hurtig reaktion i den anden ende, da Elmar Bjarnason kom højest i en duel i luftrummet foran SIFernes mål. Midtvejs i halvlegen måtte Jens Martin Gammelby redde på stregen, da der var fare på færde foran SIF-målet efter et hjørnespark, mens Emil Scheel ramte bolden dårligt på et fladt indlæg fra Frank Hansen.

Midtvejs i 1. halvleg tegnede der sig således et billede af en jævnbyrdig kamp med hjemmeholdet mest i boldbesiddelse. Inden pausen tippede tingene dog i Randers’ retning, og SIFerne skulle være glade for at kunne gå til pause med 0-0 på måltavlen. Kasper Fisker var meget tæt på 1-0 for hjemmeholdet, da han løftede bolden over Kasper Jensen i SIF-målet, men måtte se den prelle af på overliggeren. Også Mikael Ishak havde et kvalificeret forsøg i en periode af kampen, hvor SIF var trængt.

Illum på banen og stor Bech-chance
I pausen skiftede SIF ud. Jeppe Illum blev sendt helt i front som erstatning for Nicolaj Agger, og der var ikke spillet mange minutter af 2. halvleg, før Illum testede Randers-defensiven med et fladt skud, der dog gik lige forbi mål. Få minutter senere var Jesper Bech uhyggeligt tæt på. Adeola Runsewe brød igennem i højre side og sendte bolden fladt ind foran mål, hvor Bech kom stormende bagfra. Bolden kom dog til at ligge lidt bag ham, så skudafviklingen svækkedes. Derved kunne Randers-målmand Karl-Johan Jonsson parere det, der var kampens hidtil største SIF-chance. Indledningen på 2. halvleg var således lovende set med SIF-briller.

Randers viste dog fortsat farlighed. Efter godt en times spil flugtede Mikael Ishak over mål efter godt forarbejde af Kasper Fisker, og hjemmeholdet var i det hele taget på vej tilbage i teten i kampen.

Med godt et kvarter igen skiftede SIF Ari Mohr Jónsson ind på venstre wing-back positionen og skubbede Nicolaj Ritter frem på den offensive plads, som blev efterladt da Adeola Runsewe forlod banen. Umiddelbart efter fik Randers tilkendt frispark i en farlig position lige udenfor SIF-feltet, men Kasper Fisker skød over på chancen.

I det sidste kvarter blev det til spilletid for Morten Beck, der erstattede Jesper Bech i front efter at SIFs erfarne offensiv-profil havde fået en flænge i hovedbunden og måtte fuldføre med en turban bundet om hovedet. Morten Beck havde et herligt saksesparks-forsøg med fire minutter igen på uret, men bolden gik lige akkurat på den forkerte side af overliggeren.

I stedet dukkede Viktor Lundberg op tæt under SIF-målet og headede sejren hjem for Randers med to minutter igen. Brandærgerligt for SIF, der havde kæmpet bravt kampen igennem.

SIF spiller igen allerede tirsdag i Sønderborg i DBU Pokalen, mens næste hjemmekamp er lørdag den 27. september kl. 17.00 mod Hobro på Mascot Park.

Superligaen, 8. spillerunde, fredag den 19. september kl. 18.30 på AutoC Park i Randers:
Randers FC – Silkeborg IF 1-0 (0-0)
Mål: 88.: Viktor Lundberg
Advarsler: Ingen
Tilskuere: 5.126
Randers FC (4-4-2): Karl-Johan Johnsson – Johnny Thomsen, Mads Fenger, Mads Agesen, Alexander Fischer (68.: Adama Tamboura)- Kasper Fisker, Nicolai Poulsen (76.: Jonas Kamper), Christian Keller, Elmar Bjarnason – Djiby Fall, Mikael Ishak (68.: Viktor Lundberg.
Cheftræner: Colin Todd
Silkeborg IF (3-4-3): Kasper Jensen – Jens Martin Gammelby, Dennis Flinta, Thorbjørn Holst Rasmussen – Frank Hansen, Daniel A. Pedersen, Emil Scheel, Nicolaj Ritter – Adeola Runsewe (73.: Ari Mohr Jónsson), Nicolaj Agger (46.: Jeppe Illum), Jesper Bech (78.: Morten Beck).
Cheftræner: Jesper Sørensen