17. oktober 2015

SIF skuffede med 0-0 i aftenforestilling

For anden hjemmekamp i træk lykkedes det kun SIF at få ét point på Mascot Park. Lørdag aften blev det 0-0 mod Helsingør i en kamp, hvor SIF havde svært ved at spille sig frem til chancer.

Efter næsten to uger på træningsbanen var SIF klar til kamp igen på Mascot Park, men det blev ikke til den forløsende sejr. I en kamp, hvor SIF havde bolden meget, men havde svært ved at spille sig frem til åbne chancer, blev det 0-0. Helsingør havde chancer i både 1. og 2 halvleg, der kunne have ført til den helt store fiasko for SIF, så på den baggrund måtte SIF trods skuffelse stille sig tilfreds med et point.

Nicolaj Agger havde chancen til at afgøre kampen otte minutter før tid, men tæt under mål tordnede han bolden over. Det samme gjorde Marcus Solberg med to minutter igen af kampen, og i overtiden havde Dennis Flinta et frit hovedstød, der heller ikke gav mål, og dermed forblev det målløst.

Cheftræner Peter Sørensen stillede med en enkelt ændring i forhold til seneste opgør mod Næstved. Marcus Solberg havde fået plads i startopstillingen i stedet for Andreas Albers og med Nicolaj Agger som makker.

Første store chance i kampen tilhørte FC Helsingør. Efter en indledning på kampen med SIF-overtag lagde Dennis Flinta i det 14. minut for kort tilbage til Thomas Nørgaard, og det førte til en skudchance til Bet25 Ligaens topscorer, André Riel, der dog overplacerede sit skud og sendte bolden over SIF-målet. Bare et minut senere var Riel på færde igen. Optakten var et kikset udkast af Nørgaard, der bragte bolden på Helsingør-fødder. André Riel blev spillet i fødderne midt for mål og lavede en god vending, hvorved han kom fri til skud. Thomas Nørgaard gjorde imidlertid skaden god igen med en fin parade, der forhindrede tidlig Helsingør-føring.

SIFs første egentlige tilbud stod Christian Sørensen for. I det 18. minut kombinerede han godt med Marcus Solberg i højre side og kom fri til skud. Hans venstrebensspark strøg dog over gæsternes mål. Emil Scheel havde også et forsøg med kvalitet midtvejs i halvlegen, men i kampens indledning var SIF ikke for alvor farlig.

Kontrol uden store chancer
Bortset fra foræringerne i kampens indledning havde SIF dog godt styr på kampen. Var på bolden og pressede Helsingør tilbage i eget felt. Det kneb dog fortsat med at spille sig frem til de helt åbne chancer, og de første 45 minuttr løb ud med et helhedsindtryk af et SIF-hold i kontrol, men uden at kunne kapitalisere af det i form af målchancer. Nicolaj Agger var tættest på tre minutter før pausen med et skud, der blev rettet af og gik lige forbi den ene stolpe.

Fra 2. halvlegs start lignede kampbilledet en kopi af begivenhederne før pausen. På trods af meget boldbesiddelse kom SIF ikke for alvor frem til chancer. Derimod truede Helsingør på en omstilling efter knapt en times spil, da Martin Koch kom til et frit hovedstød. En super-redning af Thomas Nørgaard forhindrede dog Helsingør-scoringen.

Kort efter foretog cheftræner Peter Sørensen sin første udskiftning. Christian Sørensen gik ud og Andreas Albers kom ind for at lægge yderligere pres på Helsingør-forsvaret. Indskiftningen betød, at Agger trak ned på midtbanens højrekant, mens Emil Scheel rykkede over i modsat side.

Nørgaard ømmede sig
En smule dramatik opstod efter 65 minutter, da Thomas Nørgaard fik et slag på låret i en situation, hvor han stødte sammen med Simon Jakobsen for at bokse bolden væk. Han lå i et minuts tid og ømmede sig på græsset, men SIFs nye målmand, Niklas Uddenäs må vente med sin førsteholdsdebut. Nørgaard kunne fortsætte efter at have sundet sig.

Helsingør havde endnu et farligt forsøg ved Philip Zinkernagel på en omstilling. Hans gode skud blev dog atter klaret af Thomas Nørgaard, men det kunne ikke dække over det faktum, at SIF trods megen boldbesiddelse ikke efter pausen havde samme nærgående forsøg, som gæsterne.

Peter Sørensen reagerede ved at skifte Robert Skov ind som erstatning for Emil Scheel. Da var der et kvarter tilbage af kampen. Den største chance til SIF faldt i det 83. minut, da Nicolaj Agger modtog bolden ved bageste stolpe, men sendte den over mål. Det var SIFs største chance i kampen. Også Marcus Solberg fik en mulighed, men også han sparkede over.

SIF spiller i næste uge på udebane mod HB Køge onsdag aften kl. 19 og mod Roskilde søndag kl. 15. Næste hjemmekamp er lørdag den 31. oktober mod Lyngby med kampstart kl. 14.00.