3. marts 2019

SIF sejrede i premieren efter god 2. halvleg

Efter en nervøs 1.  halvleg og føringsmål af Roskilde satte en Ronnie Schwartz-scoring gang i SIF, der vandt 3-1 i forårspremieren på JYSK park.

SIF fik den bedst tænkelige start på et spændende forår med 3-1 sejr hjemme på JYSK park over FC Roskilde. Bekymringen var ellers ved at brede sig efter føring til gæsterne i 1. halvleg, men et rigtigt angriber-mål af Ronnie Schwartz kort før pausen satte gang i SIF’erne, der satte tingene på plads i en god 2. halvleg. Jeppe Okkels og Stephan Petersen sikrede 3-1 med hver sin scoring. Da Viborg samtidig satte tre point til med 1-0 i Næstved er SIF nu kun ét point efter fører-holdet fra Domkirkebyen.

Da SIF-spillerne marcherede på banen blev de hilst velkommen af en kæmpe-tifo fra Den Røde Tribune med teksten: “Lad os skrive historie igen.” Det lignede en klar opfordring til Lars Larsen om at rykke på sine udtrykte hensigter om at gå ind i den lokale fodboldklub og på den måde skabe grobund for triumfer som dem, klubben oplevede i 90’erne og senest i 2001 med pokaltitlen.

I forhold til den sidste test mod Trelleborg ugen inden havde Michael Hansen holdt fast i samme start 11’er. Det betød, at SIF kunne sende to debutanter på banen, 20-årige Oscar Hedvall i målet og Andreas Heimer Hansen på den centrale midtbane. Hedvall havde dermed overhalet sine to mere rutinerede kollegaer, Peter Friis og Thomas Nørgaard i vinterens løb efter et par år i skyggen som 3. målmand. Heimer, hentet i Thisted, var blevet valgt sammen med Valance Nambishi til at varetage opgaven på den defensive, centrale del af midtbanen.

Begivenhedsrig åbning
Heimer skulle hurtigt gøre sig bemærket. Allerede efter 30 sekunder havde han et godt gennembrud og kom frem til en skudchance. Fra spids vinkel sparkede han dog lige forbi fjerneste opstander. God start af debutanten og af SIF. Jeppe Okkels bød os ind med et skud, og i den anden ende kom Lasse Emil Nielsen frem til en hovedstøds-mulighed, hvor bolden gik lige forbi Hedvalls mål i en begivenhedsrig og tempofyldt åbning på kampen.

Herefter var der stilstand i kampen, og den brugte Roskilde bedst. Gæsterne overtog initiativet, og i det 18. minut udnyttede Lasse Emil Nielsen en høj bold til at bringe sit hold i front. Han tæmmede bolden godt og sparkede den hårdt i mål.vh

SIF kæmpede for at genvinde kontrollen over kampen, men Roskilde fremstod velorganiseret og kontrafarlig. Otte minutter før pausen indfandt SIF’s bedste forsøg sig, da Ronnie Schwartz kom til en skud-chance, men blev tacklet i skudøjeblikket efter godt gennembrud i venstresiden af Jeppe Okkels. Kort efter svarede Roskilde igen efter en hurtig omstilling, hvor Mikkel Nøhr Christensen sparkede bolden lige forbi.

Schwartz svigtede ikke
SIF holdt fast i styringen halvlegen ud, og et minut før pausen kom belønningen. Et velgennemført SIF-angrib bragte bolden frem til Ronnie Schwartz midt for mål. I hans modtagelse satte han sin direkte modstander skakmat, og fri midt for mål svigtede SIF-topscoreren ikke. Han bankede bolden i mål og nåede dermed op på 13 sæsonmål.

Rochester tæt på 2-1
SIF fastholdt spil-overtaget fra 2. halvlegs start, og blot tre minutter henne var Marc Rochester tæt på 2-1. Han rykkede efter en lang bold og nåede den før en fremstormende Roskilde-keeper, Frederik Scram, og prikkede den forbi ham, men vinklen blev for spids, og Roskilde-forsvaret fik clearet Rochesters forsøg fra den svære vinkel.

Dermed skulle man runde timen inden SIF’s scoringstræffer indfandt sig. Midt for mål var Ronnie Schwartz og Magnus Mattsson involveret i et par gode kombinationer, der endte med at bolden havnede for fødderne af en fri Jeppe Okkels. Han svigtede ikke og sendte bolden fladt i nettet udenfor Roskilde-keeper Schrams rækkevidde.

Indskiftede Petersen til 3-1
Her stoppede det ikke for SIF. Fem minutter efter at have erstattet debutaten Andreas Heimer kom Stephan Petersen på scoringslisten. Valance Nambishi løftede bolden frem til Petersen i SIF’s højre side, og han spurtede fra alt og alle, og alene med Roskildes målmand svigtede heller ikke han. 3-1 til SIF, og det lignede en afgørelse på kampen.

SIF var nu nærmest i total-kontrol og virkede til både at have et psykisk og fysisk overskud i forhold til gæsterne fra Roskilde. Der var chancer til mere, men det blev ved 3-1.

SIF spiller næste søndag udekamp i Næstved. Næste hjemmekamp er søndag 17. marts, hvor FC Fredericia kommer på besøg på JYSK park med kampstart kl. 13.45. Du kan allerede nu købe billet her.

Nordic Bet Liga, 20. runde, søndag 3. marts kl. 13.45 på JYSK park:
Silkeborg IF – FC Roskilde 3-1 (1-1)
Mål: 0-1 Lasse Emil Nielsen (18.), 1-1 Ronnie Schwartz (44.), 2-1 Jeppe Okkels (61.), 3-1 Stephan Petersen (68.)
Advarsler: Svenn Crone, Silkeborg IF, Patrick Da Silva, Roskilde.
Tilskuere: 2.873
Silkeborg IF: Oscar Hedvall – Svenn Crone, Simon Jakobsen, Frederik Alves Ibsen, Anders Hagelskjær – Valance Nambishi, Andreas Heimer Hansen (62.: Stephan Petersen) – Magnus Mattsson, Marc Rochester, Jeppe Okkels – Ronnie Schwartz (86.: Sebastian Jørgensen).
Cheftræner: Michael Hansen
FC Roskilde: Frederik Schram – Anders Steen Nielsen (69.: Mark Gundelach), Stefan Hansen, Daniel Stenderup, Patrick Da Silva – Mikkel Thygesen, Nicklas Halse, Nicolai Vallys, Morten Nielsen (67.: Younes Bakiz) – Lasse Emil Nielsen (82.: Kyle McLagan), Mikkel Nøhr Christensen.
Cheftræner: Christian Lønstrup.