7. april 2016

SIF sejrede i Lyngby

Med en sejr på 2-0 i Lyngby blander SIF sig nu for alvor i topstriden. Mål af Robert Skov og Nicolaj Agger

Det lykkedes torsdag aften SIF at sikre sig en sejr i den vigtige topkamp mod Lyngby på udebane. På mål af Robert Skov og Nicolaj Agger i kampens slutning vandt SIFerne en fortjent sejr. Gennem en lige kamp med meget stillingskrig var det SIF, der spillede sig frem til de fleste tilbud gennem de 90 minutter.

Peter Sørensen havde kun fundet anledning til at ændre sit hold på en enkelt plads i forhold til 6-2 sejren over Roskilde søndagen inden, og det var en tvunget en af slagsen. Thorbjørn Holst Rasmussen måtte stå over med achillessene-problemer, hvilket gav plads til Dennis Flinta i startopstillingen.

SIF indledte kampen bedst og fik lagt et fint pres på Lyngby højt i banen. På det for årstiden fine græstæppe var det SIF, der havde mest styr på bolden, og første reelle tilbud kom, da stadionuret havde rundet otte minutter. Robert Skov tog et af sine karakteristiske træk ind i banen og fyrede venstrebenet af. Han og de øvrige SIFere måtte dog se bolden stryge lige forbi den ene opstander.

1. halvleg endte i stillingskrig
Efterhånden som halvlegen skred frem kom Lyngby bedre med, dog uden for alvor at blive farlige foran SIF-målet. I stedet opstod en kontra-chance til SIF, hvor Davit Skhirtladze kom fri, driblede udenom Andreas Larsen i Lyngby-målet og kun manglede at sende bolden i kassen. Vinklen blev imidlertid for spids for georgieren, og det endte med et målspark.

Herefter gik kampen ind i en slags stillingskrig præget af mange dueller og meget spil midt på banen. Ingen af holdene formåede for alvor at bryde gennem hinandens respektive defensive organisation, og således kunne de to hold gå til pause efter en 1. halvleg præget af stor respekt og med SIF bag de chancer, der trods alt blev skabt. Som nærmest sidste aktion i halvlegen fik Emil Scheel slidt sig fri i venstre side og affyrede et skud fra spids vinkel. Andreas Larsen klarede med en fodparade, og Robert Skov saksesparkede riposten forbi.

I 2. halvlegs første kvarter havde Lyngby overtaget – tilsyneladende båret frem af den vind, der også gav SIF hovedinitiativet før pausen. Et frisparks-forsøg af Daniel Jensen lige over trekantsammenføjningen var dog det tætteste, Lyngby kom en chance.

Tæt på en afgørelse
Efterhånden som halvlegen skred frem udviklede det sig mere fifty-fifty, og i det 23. minut havde SIF for alvor chancen for at afgøre kampen. Andreas Albers løb kontra, men hans aflevering til en fri Davit Skhirtladze midt for mål faldt for sent go blev bolkeret. På det efterfølgende hjørnespark forsøge Sammy Skytte sig på en ripost, som blev reddet på stregen.

SIF-træner Peter Sørensen forsøgte at fastholde SIFs chancemæssige momentum med en udskiftning. Andreas Albers gik ud og blev erstattet af Nicolaj Agger. Lidt senere kom også Martin Thomsen på banen, og om det der var det, der udløste SIFs føringstræffer, tjah. I hvert fald dukkede Robert Skovo i det 78. minut op foran mål og sendte den med venstre inderside i mål til SIF-føring.

Lyngby svarede igen med en dobbeltudskiftning og fik også i de sidste minutter lagt pres på SIF. Mathias Tauber var tættest på med et hovedstød efter hjørne, som Thomas Nørgaard tog sig af. Hos SIF gik Skhirtladze ud og blev erstattet af Ulrik Flo.

De to indskiftere, Ulrik Flo og Nicolaj Agger, stod bag 2-0 målet. Flo ragede en fremlægning til sig med hovedet og prikkede videre til Agger, hvis berøring ikke blev verdens bedste, men nok til at snige sig udenom Andreas Larsen i SIF-målet og i nettet tæt op ad den ene opstander. Tomålsføring til SIF og masseudvandring fra Lyngby Stadion

Føringen holdt kampen ud, og dermed vandt SIF sin tredje kamp i træk.

Næste kamp er først 28. marts, hvor Næstved kommer på besøg på Mascot Park. Kickoff kl. 13.45.

Bet25 Ligaen, 25. spillerunde, torsdag den 7. april 2016 kl. 18.00 på Lyngby Stadion:
Lyngby Boldklub – Silkeborg IF (0-0)
Mål: 0-1 Robert Skov (78.), 0-2 Nicolaj Agger (83.)
Advarsler: Michael Lumb, Lars Brøgger Hansen, Lyngby, Sammy Skytte, Silkeborg IF.
Tilskuere: 1.078
Lyngby (4-4-1-1): Andreas Larsen – Mads Gabel, Mathias Tauber, Thomas Sørensen, Michael Lumb – Lasse Fosgaard, Daniel Jensen, Jesper Christjansen, Surprise -(83.: Jesper Blicher) Frederik Gytkjær (83.: Mikkel Rygaard) – Jeppe Kjær (73.: Lars Brøgger Hansen).
Cheftræner: David Nielsen
Silkeborg IF (4-4-1-1): Thomas Nørgaard – Jens Martin Gammelby, Dennis Flinta, Simon Jakobsen, Nicolaj Ritter – Robert Skov, Mikkel Vendelbo, Sammy Skytte (77.: Martin Thomsen), Emil Scheel – Davit Skhirtladze (83.: Ulrik Flo) – Andreas Albers (70.: Nicolaj Agger).
Cheftræner: Peter Sørensen.