23. maj 2020

SIF sejrede i generalprøven

Silkeborg IF fik en god optakt til næste uges Superligakamp, da holdet lørdag middag besejrede NordicBet Ligaens tophold, Vejle Boldklub, med 2-1.

Kent Nielsen fik flere vigtige svar, da Silkeborg IF lørdag middag spillede den første og eneste testkamp, inden det går løs igen i 3F Superligaen på fredag.

Til kampen havde cheftræneren givet chancen til Rasmus Carstensen på højrebacken, hvor den ellers så driftsikre Svenn Crone normalt huserer. Crone, som fik et rødt kort i den sidste Superligakamp før Corona-pausen, har karantæne i de to kommende kampe, hvilket har bragt Carstensen i spil. Ellers så holdet identisk ud med det, som slog AGF d. 9. marts.

Kampen var samtidig også en generalprøve på de nye forhold, som spillerne skal vænne sig til. Spillerne kom omklædt til kamp, og havde et stykke af tilskuerepladserne reserveret, hvor de kunne skifte støvler mv. Samtidig var der heller ingen tilskuere på Vejle Stadion, som i stedet havde lagt falsk tilskuerelyd under første halvleg. Det var ikke nogen succes.

På den meget flotte grønsvær var det værterne, som var tæt på en drømmestart. Vejle-holdet fik spillet bolden bredt, og fik bolden i mål efter et godt indlæg. Der blev dog vinket offside i situationen. Dermed var SIF advaret efter blot få minutter.

Flot opspil

Efter 22 minutters spil kom SIF foran. På en flot kontra var det først Júnior Brumado, som elegant fik spillet bolden i fødderne på en fremadstormende Jeppe Okkels. Kantspilleren afdriblede sin direkte modstander og smækkede bolden på stolpen med fint tørt hug. Reposten fik Nicolai Vallys styr på, og han fik sendt bolden modsat igen, hvor Brumado var kommet frem i feltet. Brasilianeren udfordrede VB-forsvaret og endte med at sende bolden på tværs til en helt fri Mads Kaalund, som kunne dirigere bolden i mål til 1-0.

Scoringen gav dog ikke SIF-holdet den fornødne ro. I stedet var det Vejle, som var farlige. Først fik de korrekt annulleret en ellers glimrende scoring, men få minutter senere var Kjartan Finnbogason på pletten. Islændingen udnyttede et kiks hos SIF-forsvaret, hvor Kees Luijckx var for lang tid om at skille sig af med bolden. Det udnyttede Vejle, og fik udlignet til 1-1.

Sådan endte de første 45 minutter, hvor Silkeborg IF sled med tingene.

Dominans i anden halvleg

Efter pausen blev det dog bedre. Langsomt begyndte SIF-spillerne at finde ind i de rigtig spilmønstre, og var komfortable med bolden. Det gav et fint overtag i spillet. Samtidig gjorde det heller ingen skade, da holdet i den sidste del af anden halvleg fik skiftet nye friske kræfter ind.

Med syv minutter igen af kampen gav det da også fuld gevinst, da tre af de indskiftede spillere stod bag scoringen til 2-1. Vegard Moberg fandt med en flad og hård aflevering Emil Holten, som fornemt fik spillet bolden videre til angrebsmakkeren Alexander Lind. Angriberen fik taget bolden med sig, og sparkede bolden i mål fra kanten af feltet. En glimrende scoring af det unge angrebstalent.

Kort tid efter var Emil Holten også tæt på. Et indlæg fra Sebastian Jørgensen blev dog sendt over mål.

Værd at bemærke var det også, at Gustav Dahl fik sit comeback for Silkeborg IF’s førstehold. Det var næsten to år siden, at venstrebacken sidst var i spil for SIF, efter han har kæmpet for at komme tilbage fra en drilsk hofteskade. Venstrebacken fik de sidste godt tyve minutter og leverede en fin præstation.

Kampen endte med en 2-1 sejr til SIF, som ovenpå en fin anden halvleg fik en god generalprøve, inden det går løs i 3F Superligaen på fredag mod FC Nordsjælland.

Træningskamp, lørdag d. 23. maj 2020 kl. 11.00 på Vejle Stadion

Vejle Boldklub – Silkeborg IF (1-1) 1-2

Mål: 0-1 Mads Kaalund (23′), 1-1 Kjartan Finnbogason (33′), 1-2 Alexander Lind (83′)