25. februar 2020

SIF-sejr i forårets første reserveliga-kamp

På mål af Sebastian Jørgensen og Jeppe Okkels vandt SIF tirsdag eftermiddag 2-1 over AC Horsens i Reserveligaen.

Årets første kamp i Reserveligaen gav sejr til SIF, da AC Horsens tirsdag eftermiddag gæstede JYSK park. SIF scorede tidligt ved Sebastian Jørgensen, mens Jeppe Okkels scorede sejrsmålet midt i 2. halvleg.

SIF stillede med et stærkt hold udelukkende bestående af spillere fra A-truppen i startopstillingen. Både Sebastian Jørgensen og Alexander Lind var klar til kamp-aktion efter skadespauser, og netop de to kom tidligt til at spille en hovedrolle.

Tidligt føring ved Sebastian Jørgensen
I det 13. minut vendte SIF hurtigt spillet, og Alexander Lind tog bolden med over det meste af en halv banelængde. Han gik direkte mod mål og sparkede inde i feltet på Michael Lansing i Horsens-målet. Han parerede bolden ud til Sebastian Jørgensen, der tog et enkelt træk og sendte bolden sikkert i nettet til SIF-føring.

Horsens var sjældne gæster i SIF-feltet, og man skulle hen midt i 1. halvleg, før den første chance til gæsterne opstod. Oliver Drost fik en skudchance fra tæt hold, men en fin blokering af Jeppe Gertsen forhindrede, at det for alvor blev farligt.

Stor chance til Emil Holten
Horsens kom bedre med, som halvlegen skred frem, men det var SIF, der havde den største chance inden pausen, da Alexander Lind på en omstilling igen tog bolden med sig og denne gang centrede på tværs til en fri Emil Holten. SIF’s nr. 11 overplacerede dog sit skud, så bolden gik forbi på en chance, der burde have givet mål.

SIF viste målfarlighed i de første minutter af 2. halvleg med chancer til både Jeppe Okkels og Sebastian Jørgensen, som de selv skabte, men også misbrugte.

Kampens dramatiske højdepunkt kom 10 minutter efter pausen, da Rasmus Carstensen og indskiftede Mads Larsen stødte voldsomt sammen, og Horsens-spilleren blev liggende på banen i flere minutter, inden han blev hjulpet ud og erstattet af Lasse Kirkel.

Udligning af Oliver Drost
Da kampen blev genoptaget var Horsens hurtige til at straffe et boldtab af SIF midt på banen. En hurtig omstilling bragte Oliver Drost i skudposition foran Oscar Hedvalls mål, og Horsens-angriberen havde let ved at score fra tæt hold.

SIF svarede igen få minutter senere, da Jeppe Okkels udnyttede sit hurtige antrit på en omstilling og gik direkte mod mål, hvor han med et fladt skud udplacerede Michael Lansing til 2-1 føring.

Emil Holten snydt for straffespark
Med 20 minutter igen blev U19-spilleren Niclas Holm Pedersen sendt på banen til sin første seniorkamp. Han erstattede Sebastian Jørgensen. Det var dog Horsens, der kom til en stor chance ved Lasse Kirkel, der fra tæt hold bankede bolden over mål i fri position. Kort før tid fik Emil Holten en hovedstødsmulighed tæt under mål på oplæg af Marc Rochester. Det lignede straffespark, idet Holten blev revet i trøjen og dermed fik dårligt træf på bolden, men dommer Chris Johansens fløjte forblev tavs. Emil Holten fik endnu en hovedstødschance, der gav en gylden ripost til Marc Rochester. Hans skud blev dog blokeret i Horsens-forsvaret.

Dermed sluttede en fin reserveligakamp med sejr til SIF. Næste opgave på reservefronten er tirsdag 10. marts, hvor SIF møder SønderjyskE på JYSK park.

Reserveliga, 1. runde, forår 2020, tirsdag 25. februar kl. 15.00 på JYSK park:
Silkeborg IF – AC Horsens 2-1 (1-0)
Mål: 1-0 Sebastian Jørgensen (13.), 1-1 Oliver Drost (58.), 2-1 Jeppe Okkels (65.)
Advarsler: Rasmus Carstensen, SIF.
Silkeborg IF (4-4-2): Oscar Hedvall – Rasmus Carstensen, Jeppe Gertsen, Anders Hagelskjær, Valance Nambishi – Sebastian Jørgensen (71.: Niclas Holm Pedersen), Pelle Mattsson, Mark Brink, Jeppe Okkels (81.: Anders Sønderby) – Emil Holten, Alexander Lind (46.: Marc Rochester).
Træner: Peder Knudsen
AC Horsens (4-4-2): Michael Lansing – Frederik Jørgensen (46.: Mads Larsen (56.: Lasse Kirkel)), Magnus Risgaard Jensen, James Gomez, Mathias Madsen – Matthias Præst (67.: Jacob Kongsmark), Jonas Gemmer, Marcus Sloth, David Kruse – Oliver Drost, Erhan Masovic.
Træner: Mads Lyng.