18. august 2019

Schwartz blev hattrick-helt, men SIF måtte nøjes med 3-3

Tre mål af Ronnie Schwartz var ikke nok til sejren for SIF, der søndag spillede 3-3 i en underholdende kamp mod SønderjyskE på JYSK park.

SIF måtte for anden søndag i træk “nøjes” med et point. Tre mål af Ronnie Schwartz var ikke nok til sejren over SønderjyskE, der i 2. halvleg iskoldt udnyttede SIF-fejl til både at udligne til 2-2 og bringe sig foran 3-2. Men heldigvis for SIF har holdet en gudsbenådet afslutter i Ronnie Schwartz, der med knap 10 minutter tilbage af kampen udlignede til slutresultatet 3-3.

Der var tre ændringer i SIF’s startopstilling i forhold til 2-2 kampen i Farum en uge tidligere. Shkodran Maholli var fortrukket til bænken med en lille skade, hvilket gav Emil Holten sin første start-plads i 3F Superligaen. Jeppe Okkels var tilbage på kanten – dog i højre side – efter to kampes skadesfravær. Han erstattede Mads Kaalund, der til gengæld måtte sidde over med en skade. Endelig var anfører Dennis Flinta valgt til det centrale forsvar på bekostning af Simon Jakobsen.

SIF gik på banen til tonerne af Vi er Søhøjlandet, og på Den Røde Tribune markerede Stoltheden deres opbakning til topscorer Ronnie Schwartz efter straffesparks-afbrænderne i Farum ugen forinden. Det skete med en stor flok trøjer med nummer 29 holdt i vejret.

Sønderjysk pres fra start
SIF blev sat under et voldsomt sønderjyske pres fra første minut, og allerede efter tre minutter havde gæsterne det første farlige forsøg mod Oscar Hedvalls mål. Marco Rojas fik plads til højrebenet, men sparkede forbi den ene stolpe.

Det første gæste-pres lagde sig efterhånden, og SIF kom bedre med. En indstuderet hjørnesparks-detalje efter godt 10 minutters spil var tæt på at give SIF-bonus, men Mads Emil Madsen fik ikke ordentligt træf på Filip Lesniaks flade bold ind i feltet. Et indlæg fra Svenn Crone i det 19. minut gav Frederik Møller en skudchance, men heller ikke han fik den perfekte berøring med bolden, der strøg forbi.

Føringsmål af Schwartz
Det viste sig at blive optakten til SIF’s føringsmål i det 21. minut. Et hjørnespark fra Frederik Møller blev forlænget af Emil Holten, og ved bageste stolpe dukkede – hvem ellers – Ronnie Schwartz op og bragte SIF på 1-0 med et hovedstød.

SIF havde fået mod på tilværelsen, og i samme øjeblik som regnen brød løs over JYSK park, var Emil Holten tæt på 2-0. Han kom dog lige akkurat for sent til et fladt indlæg og måtte se bolden trille til målspark.

SIF har jo Schwartz
Men SIF har jo Ronnie Schwartz, og han sørgede for ny SIF-føring umiddelbart før kampen rundede timen. Optakten var et hurtigt taget frispark af Mads Emil Madsen. Han spillede Svenn Crone til indlæg i venstre side, modtog selv bolden midt for mål og vippede den videre til Ronnie Schwartz, der endnu engang viste målinstinktet og sendte bolden i nettet med et fladt spark.

Kompakt SIF-mandskab
SønderjyskE brugte resten af halvlegen til at presse på for udligning. SIF stod dog kompakt, og bortset fra et par skudchancer tll Marco Rojas var der ikke optræk til fare. I den anden ende truede Jeppe Okkels med et godt skud på kanten af pausen.

SIF fik en rigtig skidt start på 2. halvleg, da Rilwan Hassan blot tre minutter inde i halvlegen fandt Mart Lieder på kanten af feltet. Lieder lykkedes med at komme til skud i duel mod Frederik Alves, og med et hårdt spark sendte han bolden under Oscar Hedvall og i nettet til udligning.

SIF-fejl bag udligning
Der skulle en fejl i SIF-forsvaret til at lukke SønderjyskE ind i kampen igen. Frederik Alves ville spille Filip Lesniak midt på banen, men boldne strøg i stedet hen for fødderne af SønderjyskE’s Marco Rojas, der kunne tage bolden til sig og sende den forbi Oscar Hedvall i SIF-målet til udligning.

Ondt skulle blive værre kort efter, da Anders Hagelskjær missede en aflevering til Ronnie Schwartz. I stedet blev det til et hurtigt kontra-stød for gæsterne, hvor Rilwan Hassan lagde bolden ind foran til Mart Lieder. Han scorede tæt under mål for anden gang i kampen.

Rochester via målmand på overligger
Nu var der for alvor gang i løjerne. Indskiftede Marc Rochester sparkede nærmest i angrebet efter SønderjyskE’s føring på overliggeren via SønderjyskE-keeper Sebastian Mielitz, og på det efterfølgende hjørnespark fik Ronnie Schwartz frit skud, men ramte forbi mål.

Udligning af Det var dog uomtvisteligt Ronnie Schwartz’ dag på JYSK park, så selvfølglelig skulle han udligne. Med knap 10 minutter igen strøg Svenn Crone for 120. gang afsted på højrekanten og serverede endnu et indlæg Ronnie Schwartz. Ved forreste stolpe sendte SIF-plafferen bolden i mål for 3. gang i kampen til 3-3.

SIF’s næste hjemmekamp er først om knap en måned. Mandag 16. september kl. 19.00 kommer OB på besøg på JYSK park. Næste opgave for Kent Nielsens mandskab er på søndag, 25. august i Esbjerg, hvor der er kickoff kl. 14.00.

3F Superligaen, 6. runde, søndag 18. august kl. 12.00 på JYSK park:
Silkeborg IF – SønderjyskE 3-3 (1-0)
Mål: 1-0 Ronnie Schwartz (21.), 1-1 Mart Lieder (48.), 2-1 Ronnie Schwartz (56.), Marco Rojas (66.), 2-3 Mart Lieder (71.), 3-3 Ronnie Schwartz (82.)
Advarsler: Svenn Crone, SIF, Mart Lieder, Alexander Bah, SønderjyskE.
Tilskuere: 3.277
Silkeborg IF (4-4-2): Oscar Hedvall – Svenn Crone, Dennis Flinta, Frederik Alves Ibsen, Anders Hagelskjær – Jeppe Okkels (67.: Marc Rochester), Filip Lesniak, Mads Emil Madsen, Frederik Møller (79.: Rasmus Carstensen) – Emil Holten (79.: Shkodran Maholli), Ronnie Schwartz.
Cheftræner: Kent Nielsen
SønderjyskE (4-3-3): Sebastian Mielitz – Alexander Bah, Stefan Gartenmann, Patrick Banggaard, Nicholas Marfelt (27.: Jeppe Simonsen) – Marco Rojas, Mads Albæk, Christian Jakobsen – Danny Amankwaa (67.: Peter Christiansen), Mart Lieder, Rilwan Hassan (79.: Eggert Jonsson).
Cheftræner: Glen Riddersholm.