21. juli 2023

SIF sælger stortalent til Ajax

Lasse Abildgaard fortsætter karrieren i Ajax Amsterdam, der har købt stortalentet fri i SIF.

Lasse Abildgaard har været et af Europas mest ombejlede fodboldtalenter i sin årgang 2007.

Nu er den 16-årige offensiv-spiller fra Voel klar til at tage næste skridt i karrieren.

Det bliver i den hollandske storklub Ajax Amsterdam, der har købt Lasse Abildgaard fri af sin kontrakt i Silkeborg IF.

– Lasse har gennem hele vores ungdomselite-forløb vist sig frem som en meget spændende angriber, og det har været tydeligt for os ganske tidligt, at hans udvikling på et tidspunkt skulle fortsætte på en større adresse end i SIF. Det er et flot skridt for Lasse, men samtidig et skridt, som vi er sikre på, han kan tage med sit ekstraordinære talent, siger talentchef i Silkeborg IF Peter ’PC’ Hansen.

Selvom Lasse Abildgaard kun er 16 år, så har stortalentet allerede gjort sig for SIF’s U-19-hold.

Offensiv-spilleren nåede ikke i denne ombæring at få debut på SIF’s førstehold, men talentet var altså så stort, at det allerede nu var det rette tidspunkt at sælge den talentfulde spiller.

– Det er altid et stolt øjeblik, når vi kan sende en af vores unge og egne spillere ud i Europa. Særligt når destinationen er Ajax Amsterdam, som er en klub med en stor historik omkring udvikling af danske talenter. Lasse er et talent, vi er stolte over at have været med til at dyrke her i SIF, og denne handel viser, hvad det er, vi kan med vores spillerudvikling her i klubben, siger sportschef Jesper Stüker.

Lasse Abildgaard kom til Silkeborg IF fra samarbejdsklubben GFG Voel som 9-årig, og bortset fra en kort afstikker vest på har han været en del af ungdomselitemiljøet i SIF lige siden.

Spilleren selv er taknemmelig for sin ungdomstid i SIF og glæder sig til de nye udfordringer.

– Jeg har altid haft en drøm om at komme til at spille i udlandet, og jeg er glad og stolt over, at jeg nu skal repræsentere Ajax Amsterdam. Det har betydet enormt meget, at SIF har støttet mig hele vejen igennem, og jeg har haft fantastiske forudsætninger for at udvikle mig så meget i SIF, at jeg allerede nu føler mig klar til at tage næste skridt.

Lasse Abildgaard tiltræder i Ajax Amsterdam omgående.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

Europa League kvalifikation

Torsdag d. 25.07. kl. 19.00
Scroll til toppen