15. august 2023

SIF sælger Lukas Engel til Middlesbrough FC

Silkeborg IF har accepteret et købstilbud på 24-årige Lukas Engel, der får sin drengedrøm opfyldt med et skifte til Championship-klubben Middlesbrough FC.

Lukas Engel har haft en kometkarriere i Silkeborg IF, hvor den offensive venstreback på halvanden sæson har spillet 53 kampe med tre mål og 14 assists til følge.

Det bliver dog ikke til mere i denne omgang, da Silkeborg IF har accepteret at sælge Lukas Engel til den engelske Championship-klub Middlesbrough FC.

– Isoleret set er salget af Lukas Engel en helt fantastisk case. Lukas er et rigtig fint eksempel på, hvordan vi har taget en spiller ind fra 1. division oprindeligt, og som så i Silkeborg IF har udviklet sig til et niveau, hvor han er blevet interessant for mange klubber på et højt niveau. Han har udviklet sig enormt i SIF, hvor han passede perfekt ind i den spillestil, som vi praktiserer, og nu sælger vi ham videre for en meget fornuftig pris, også fordi han selv har haft et ønske om at prøve sig af i England, siger sportschef Jesper Stüker.

Lukas Engel selv griner med det ene øje men græder med det andet over, at det nu er et farvel til Silkeborg IF.

– Det er en kæmpe drengedrøm for mig at spille i England, og Middlesbrough FC er en traditionsklub, som jeg er stolt over at få chancen hos. Jeg har ikke haft travlt med at skifte fra SIF, da jeg har haft det rigtig godt i klubben både på og uden for banen, men da Middlesbrough FC henvendte sig, kunne jeg mærke, det trak i mig. Men det er vemodigt at forlade en skøn klub og et fremragende omklædningsrum. Mine holdkammerater har været fantastiske, og jeg skylder dem en stor tak for i høj grad at have været med til at gøre dette drømmeskifte til virkelighed, siger Lukas Engel, der også sender en særlig hilsen til fansene.

– Det er svært helt at sætte ord på min tid i klubben, for det er gået så stærkt med bronzemedaljer, europæisk gruppespil og en pokalsemifinale. Men det har været utrolig sjovt og lærerigt at være en del af. Jeg har virkelig udviklet mig i klubben, så jeg er meget taknemmelig – også for den opbakning, som SIF-fansene har vist mig fra dag ét. Jeg håber ikke, det er et farvel, men nærmere et på gensyn, siger Lukas Engel.

Som følge af salget opjusterer Silkeborg IF Invest A/S forventningerne til regnskabsåret i indeværende regnskabsår til et resultat før evt. dagsværdiregulering af investeringsejendomme og før skat i intervallet +32 mio. kr. til +40 mio. kr., mod tidligere et resultat i intervallet +15 mio. kr. til +25 mio. kr.

SIF ønsker Lukas Engel held og lykke i udlandet og takker for de flotte indsatser i den røde trøje.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen