20. marts 2023

SIF-reserver vandt testkamp over Vendsyssel

Også SIF-reservernes testkamp mandag eftermiddag mod Vendsyssel blev en målrig affære, helt som søndagens superligakamp, der endte 3-3. Mandag blev cifrene 4-2.
Læs referat af kampen her.

Reserveholdet havde et nyt navn med i truppen, da Vendsyssel gæstede JYSK park til en testkamp mandag eftermiddag. Det var den ukrainske U19-spiller fra FK Dnipro, Kristian Svustyn, der i løbet af ugen skal træne med SIFs U19-hold og senere med superligatruppen. Den unge ukrainer gjorde det til 2-0 på et flot mål (billedet).

Langsom start
Der skulle gå hele 12 minutter, før første skud mod mål faldt. Og det var mod SIFs mål, men bolden havnede lige i Oscar Hedvalls handsker. Kort efter var Alexander Lind ved at slippe fri. Situationen udløste et hjørnespark, der ikke førte til noget.

Det gik stærkt i denne periode, hvor spillet bølgede frem og tilbage, men pludselig fik Vendsyssel sat et kontraangreb i gang, som efterlod Hedvall med en helt fri modstander. SIF-målmanden fik dog klaret i overbevisende stil.

Kusk til 1-0
Lige efter gæsternes chance for at komme foran, tog Kasper Kusk sagen i egen støvler, da han modtog bolden og sikkert lagde den over i det lange hjørne. Så var grunden lagt til en – skulle det vise sig – målrig affære. Vendsyssel fik igen fat i kampen og pressede på specielt i højre side, hvor de kom frem til flere nærgående forsøg, men hver gang var Hedvall på sin plads.

2-0 til SIF
Trods Vendsyssels ihærdige forsøg var det hjemmeholdet, der kom yderligere foran. Efter en lille halv time spillede Pelle Mattsson med en perfekt aflevering Kristian Svustyn helt fri, og ukraineren afsluttede flot højt i målet. 2-0 til SIF.

Kort efter måtte Hedvall igen på arbejde, da han med en pragtredning reddede et skud, der ellers havde mistænkelig retning mod  målhjørnet. Flot klaret af SIF-målmanden.

I allersidste minut fik Vendsyssel reduceret på et hovedstød tæt under mål, men da hjemmeholdet gav bolden op efterfølgende, havde Mads Kaalund luret, at målmanden var langt ude af sit mål og sendte en lang bold af sted. Ærgerligt nok strøg skuddet forbi målet, så målmanden, der havde været uden chance, kunne lettet se til. Kort efter fløjtede dommeren 1. halvleg af.

2. halvleg med udskiftninger – og scoringer
Peder Knudsen foretog to udskiftninger fra 2. halvlegs start. Kristoffer Andersen udgik til fordel for Oskar Boesen, hvorefter Mattsson rykkede ned i forsvaret. Derudover blev Kusk skiftet ud med Magnus Bøttker.
Unge flittige Bøttker havde kun været på banen i 10 minutter, da han med et godt skud lige uden for feltet gjorde det til 3-1.

Flere udskiftninger
Svustyn nåede lige at få sendt et forsøg over mål, inden han blev skiftet ud, og Oskar Boesen kom ind på midtbanen. Anders Dahl rykkede dermed ned på backpladsen.

Kort efter kom også Asbjørn Bøndergaard ind som erstatning for Alexander Lind. Og SIF fortsatte dominansen med gode ting fra Bøttker, Klitten og Kaalund, der dog ikke havde heldet på sin side i dagens kamp. Derudover leverede Oskar Boesen en lille genialitet, da han smart slap fri i feltet, men bonussen udeblev desværre.

Bøttker som dobbelt målscorer
Efter flot genpres af Ryberg slap Klitten det 83. minut fri i feltet og spillede Magnus Bøttker, der sikkert gjorde det til 4-1.

Bare et par minutter senere kunne gæsterne fra Vendsyssel så reducere til slutresultatet 4-2, da et skud smuttede under Hedvall og videre i mål.

Træningskamp reserveholdet, mandag den  20. marts 2023 kl. 13.00 på JYSK park
Silkeborg IF – Vendsyssel, 4-2 (2-1)
Mål:
1-0 (19) Kasper Kusk, 2-0 (29) Kristian Svustyn, 2-1 (45), 3-1 (55) og 4-1 (83) Magnus Bøttker, 4-2 (85)

SIF: Oscar Hedvall,  Kristian Svustyn (63: Simon Ryberg), Alexander Priesborg Madsen, Kristoffer Andersen (46: Oskar Boesen), Lukas Klitten, Pelle Mattsson, Andreas Oggesen, Anders Dahl, Kasper Kusk (46: Magnus Bøttker), Mads Kaalund, Alexander Lind (68: Asbjørn Bøndergaard).